Tre forslag til endring av nedrykk i 3. divisjon

0
575

Norges Fotballforbund har nå lagt ut tingheftet, og selv om mye der er formaliteter er noen spennende forslag. Blant annet er det tre forslag til endring av nedrykk i 3. divisjon.

Etter fjorårets altfor forhastede vedtak i endring av seriesystemet på tinget må NFF og klubbene allerede gjøre endringer i år. Fire lag ned var for mye for OBOS, så det ble da «flyttet» ned til 3.divisjon. Slik går det når breddeklubbene ikke stiller med mange nok, og tydeligvis ikke godt nok forberedt heller.

De tre forslagene er som følger:

Forslag 12: Harstad Idrettslags forslag til endring av § 12-7,
Divisjonsinndeling

Harstad ønsker rett og slett tre lag ned fra 3. divisjon, og at alle 24 4. divisjonsvinnerne spiller kvalik om 12 plasser. Konkurransen i sør er en god del tøffere enn i nord, så dette blir en feil måte å endre seriesystemet på. Nei takk til dette forslaget.

Harstad har også i forslaget lagt til hvor mange som skal rykke ned fra 4. divisjon, men 4. divisjon og ned er det i Kretstinget slike avgjørelser blir tatt.

Forslag 13: FK Træff og Harstad Idrettslags forslag til endring av
§ 12-7, Divisjonsinndeling

Dette forslaget ønsker at de seks beste lagene av 4. divisjon-seriemesterne rykker opp, mens det spilles kvalik mellom de 12 lavest rangerte seriemesterne. Igjen er dette et forslag som er altfor upresist angående nivåene i seriene.

Forslag 14: Forbundsstyrets forslag til endring av § 12-7,
Divisjonsinndeling

Det beste forslaget kommer fra NFF. De ønsker en kvalik med alle seriemesterne involvert. Det spilles to kamper i hver pulje, og de 12 vinnerne rykker opp. De tapende lagene møtes i seks nye kamper, og vinnerne der rykker opp. Da får man 18 lag opp til 3. divisjon.

De 24 avdelingsvinnerne i 4. divisjon deles inn i 6 puljer a 4 lag:
Pulje 1: Finnmark, Troms,Hålogaland og Nordland.
Pulje 2: Trøndelag 1, Trøndelag 2,Nordmøre og Romsdal ogSunnmøre.
Pulje 3: Sogn og Fjordane,Hordaland 1, Hordaland 2 og Rogaland 1.
Pulje 4: Rogaland 2, Agder, Telemark og Oslo 1.
Pulje 5: Vestfold, Buskerud, Oslo 2 og Indre Østland 1.
Pulje 6: Indre Østland 2, Oslo 3, Akershus og Østfold

NFF har også blandet inn antall lag som skal rykke ned fra 4. divisjon. Merkelig ettersom det er Kretstingene som avgjør slikt.

Det siste forslaget her er i utgangspunktet best. Ingen av forslagene er helt topp fordi hvis man blir seriemester så skal man rykke opp. Man burde økt 3. divisjon med et par avdelinger, og det hadde vært det beste.

Nå oppfordres alle breddeklubbene til å møte opp på fotballtinget i mars.

Les hele Tingheftet her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.