– Jeg jobber med temperamentet hele tiden

0
850
Bendik Vestreng jobber bevisst med temperamentet sitt, og nå har han roet seg veldig ned (Foto: Espen Bråthen).

Aurskog-Hølands Bendik Vestreng har lenge hatt utfordringer med et sterkt temperament ute på fotballen. Nå har den unge spissen roet seg ned, og spiller sin beste fotball.

I helgens AFSK Innecup har Bendik imponert fra første spark på ballen, og mange har lagt merke til at han har roet veldig ned. Karrieren ble nesten ødelagt av et par episoder, men nå har han fått mye mer kontroll på seg selv.

– Det er noe jeg jobber bevisst med hele tiden. Jeg har kanskje blitt flinkere til å skjønne at det går utover lagkompisene mine, og vil helst unngå å sette de i enda vanskeligere situasjoner utpå der. Men det er en prosess hele veien, forklarer Vestreng, som også får støtte av storebror Martin.

– Bendik har et helt annet fokus. Han har lært seg å bruke energien på det han kan påvirke på banen. Moro å se at den råskapen som bor i han brukes riktig og disiplinert, er storebrors rosende ord.

Ros av lagkamerater

– Bendik fortjener mye ros for den endringen, og den jobben han har gjort. Han har jobbet knallhardt med seg selv det siste året. I helga har han vært helt suveren for oss, sier midtstopper Lars Kopperud om Vestreng.

Tatt tak i egentrening

Bendik har lenge vært et talent, og som 16-åring senket han Blaker, da han spilte spiss for Aurskog-Høland. Karrieren har gått litt opp og ned, og litt på grunn av temperamentet, men også på grunn av at han ikke har vært nøye nok med treningen.

– Jeg har vært flinkere til å dra meg ned på treningsstudio, hvor jeg har jobbet kun med kondisjon. Jeg har kanskje endelig skjønt at fotball er morsomst når du er bra trent, sier Bendik.

 

Brødrefest i Aurskoghallen

Bendik er en av tre brødre på Aurskog-Høland. Sammen med brødrene Ola og Martin er også far, Arne Henrik, trener for klubben. Den siste scoringen i helgens AFSK Innecup kom etter at de tre trillet ball gjennom AFSK-forsvaret og de vant 5-2.

– Fantastisk. Dette er første gang jeg er med å vinne dette her. Utrolig morsomt er det også at det skjer med en så bra gjeng. Vi jobber for hverandre, og det var viljen som gjorde at vi skilte oss ut i denne cupen. Rett og slett deilig, avslutter Bendik til Lokalfotballen.

AHFK jubler etter Bendik Vestrengs (nr 9) mål, og Kim Brenna fortviler på golvet (Foto: Espen Bråthen).

Bendik Vestreng scoret seks mål i årets inneturnering, og var en viktig brikke. Spesielt hans harde jobb mot FUVO som gjorde at han kunne sende AHFK til finalen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.