Favoritten Aurskog-Høland vant AFSK Innecup igjen

2
808

Aurskog-Høland vant 5-2 i finalen mot naboen AFSK. Med trøkk og entusiasme slo de ut det ene laget etter det andre i AFSK Innecup 2018.

Les også: Direkte fra kampene

Etter at Arne Henrik Vestreng tok over Aurskog-Høland har de vært et lag som er vanskelig å spille mot. Det er en herlig entusiasme i laget, pluss at det gjør vondt å møte de. Det fikk de fleste lagene merke inne i Aurskoghallen i helgen.

De feide gjennom gruppespillet med tre strake storseire, og veien frem til finalen måtte de ta seg av de to andre favorittene i turneringen.

Fantastisk kvartfinale

Først fikk vi oppleve en herlig kvartfinale mellom Aurskog-Høland og Sørumsand. Det smalt i alle dueller, og det ble kjefting og bråk etter hver eneste dommeravgjørelse. Sørumsand startet best og ledet 2-0 tidlig.

To-minuttene florerte, og AHFK utnyttet det best. De snudde kampen, med entusiasme og trøkk, og vant fortjent 4-2.

I semifinalen ventet turneringens nest beste lag, FUVO. Anført av Kim Brenna hadde FUVO øst inn mål før hvittrøyene stod på andre siden. Det ble en like herlig semifinale.

Brenna vs Jouini

AHFK tok tidlig ledelsen, men FUVO var flinke i spillet ettersom de brukte keeperen som utespiller. Det ga Kim Brenna flere gode muligheter, men AHFKs keeper, Ahmed Jouini, var en klasse for seg selv i semifinalen. Den høyreiste keeperen tok alt som kom av bombardement fra Brenna.

Nettopp Jouini fikset 2-0-målet til AHFK. De kontret ette ren redning, og gode Bendik Vestreng doblet ledelsen. FUVO svarte med en eneste gang da Oliver Nøvik reduserte etter et Brenna-frispark.

2-2 kom like etter at Lars-Eirik Svardahl hadde to store sjanser, men begge forsøkene gikk i stanga. Jens Ihlen sneik seg inn på bakerste og scoret. Nerven var til å ta og føle på. Fotball på sitt beste – inne da.

Bendik Vestreng avgjorde

To minutter før slutt kom avgjørelsen. Bendik Vestreng vant ballen fra Brenna, og han løp ballen i åpent mål ettersom keeperen hadde løpt opp. AHFK vant den «moralske finalen» mot FUVO.

AHFK jubler etter Bendik Vestrengs (nr 9) mål, og Kim Brenna fortviler på golvet (Foto: Espen Bråthen).

Rolig finale

Finalen ble til slutt en rolig affære mot nabo AFSK. Grønntrøyene tok overraskende ledelsen, men hvittrøyene fikset sakene ganske enkelt utover i kampen. Lars Kopperud utlignet. Ola Vestreng sendte AHFK i ledelsen. Så var det Svardahl-show. To kjappe og kampen var avgjort.

Robert Krolikowski scoret en til for AFSK, før Ola Vestreng satte inn finalens siste scoring til 5-2.

Aurskog-Høland vant fortjent hele turneringen, og klubben har nå ni seire i turneringen noe som er en foran arrangøren AFSK.

Aurskog-Høland 2 imponerte også, og de tok 3. plassen sammen med FUVO.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.