Mitt Favorittlag: Arne Henrik Vestreng – Nærme opprykk til landets nest øverste divisjon

0
1488

Nestemann ut i Mitt favorittlag er Arne Henrik Vestreng. Midtbanekrigeren styrte Bjørkelangen nesten til landets nest øverste divisjon. Laget preges selvfølgelig av det.

Arne Henrik Vestreng sitt Mitt favorittlag inneholder bare spillere fra Bjørkelangen, og de fleste fra storhetstiden på 80-tallet. Vestreng og Bjørkelangen var kun en scoring fra å rykke opp, men Lyn med Egil «Drillo» Olsen rykket opp. Vestreng var innom Strømmen i to sesonger, og fikk flere eliteserie-kamper, før han gikk tilbake til Bjørkelangen.

Arne Henrik Vestreng jubler (Foto: Espen Bråthen).
Støtt Lokalfotballen med noen kroner

Keeper: Ørnulf Melby
Bunnsolid keeper i Bjørkelangens storhetstid på 80-tallet. En klubbkjempe. Stilte store krav til seg selv og medspillerne på hver eneste trening og i kamp. Du sluntret ikke unna med Ørnulf på laget. Da fikk du høre det! Herlig lagkamerat.

Høyreback: Robert Rognerud
Kom til Bjørkelangen fra Strømmen i de mest umoderne vinterstøvlene jeg noen gang har sett, men satte seg fort i respekt med fart, taklingsstyrke og en vilje av en annen verden. Han var helt forferdelig å ha etter seg! Spillende trener da Bjørkelangen avanserte fra 4. til 2. divisjon i tidsrommet 1983-1986. Ga seg som spiller etter opprykkskampen mot Lyn foran 2.000 tilskuere på Bjørkelunden i 1986. Robert og jeg var henholdsvis hovedtrener og hjelpetrener på 2. divisjonslaget til Bjørkelangen i 1989 og 1990. Flink og real fyr med smittende latter.

Midtstopper: Ole Vidar Moseby
Den raskeste midtstopperen jeg har spilt sammen med. Leste spillet, pratet medspillerne gode, taklet så det luktet svidd og løp opp alt. Ole Vidar pådro seg dessverre en alvorlig kneskade i vårkampen mot Lyn på Ullevål i 1986 (vant 2-1). Med ham på laget i høstsesongen er jeg ganske sikker på at Bjørkelangen hadde rykket opp til landets nest øverste nivå. Måtte alltid ha i seg en sjokolade før kamp.

Midtstopper: Terje Lunaas
Perfekt stopper i spann med Ole Vidar Moseby. Vant alle hodedueller og taklet hardt og reint. Gjorde akkurat som han fikk beskjed om i hver eneste kamp. En veldig snill og sympatisk kar både på og utenfor banen.

Venstreback: Boy Erik Martinsen
Klubbspiller med stor K. Kom til Bjørkelangen fra Aurskog før sesongstart i 1984. Det var ikke populært nord i bygda. Boysen var en lojal, anvendelig og en viktig Bjørkelangen-spiller i mange år. Taktisk klok, ga alt i alle situasjoner og ble etter hvert en ledertype i laget. Klippet ut og limte inn alle kampreferater. I de bøkene er det mange gode minner!

Høyrekant: Knut Holmedal
Kom fra de dype skoger i en gammel Saab og spilte seg rett inn på Bjørkelangens 2. divisjonslag. En evighetsmaskin med gode basisferdigheter og presise innlegg. I et lokaloppgjør mot Sørumsand stoppet han opp og talte høyt hvor mange han hadde driblet. Rundt han lå det en gjeng svimle SIF-spillere! Dønn seriøs moromann. Tenkte fotball døgnet rundt!

Sentral midtbane: Rune Berg
Kom til Bjørkelangen fra LSKs juniorlag etter at Bjørkelangen hadde rykket i 2. divisjon foran 86-sesongen. Tok en plass sentralt på midtbanen med voldsom arbeidskapasitet, vinnervilje, duellstyrke i lufta og langs bakken og en egen evne til å sørge for balanse i midtbaneleddet. Det var en fryd å spille sammen med ham. Gikk bort bare 45 år gammel. Trist.

Sentral midtbane: Trond Jensen
Fintet vekk en mann eller to hver gang han hadde ballen – og fikk det til å se så enkelt ut! Herlig nærteknikk, god motor og kjappe bein. Uforståelig at ingen toppklubber oppdaget ham. Spilte aktivt til langt uti i 40-årene – uten å ha lagt på seg ett gram!

Venstrekant: Cato Slorafoss
En av Bjørkelangen og Aurskog-Hølands beste spillere gjennom alle tider. Drivende god offensiv spiller med fart, teknikk, herlige crosspasninger og fantastisk skuddbein.

Spiss: Ole Robert Søbye
Jeg hadde gleden av å spille sammen med Ole Robert etter at han kom tilbake til Bjørkelangen fra LSKs juniorlag. I den perioden var han veldig, veldig god. Ballbehandlingen, oversikten og ikke minst frisparkene holdt høyt nivå. LSK burde fått mer ut av ham.

Spiss: Jan Nordli
Enorm angriper i Bjørkelangens storhetstid på 80-tallet. Sterk som en okse og hadde et voldsomt rykk med og uten ball. Scoret mål fra alle vinkler og avstander. Avgjorde mange kamper med sine ekstreme ferdigheter. Ladet alltid opp med en rullings før kamp.

Hva syns du om laget til Arne Henrik?

Støtt Lokalfotballen med noen kroner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.