Trøkk, fart og teknikk ga turneringsseier

0
1518
BVS vant skoleturneringen. Her er troppen som tok hjem pokalen.

19 unge lovende og lokale spillere vant den årlige skoleturneringen i Kongsvingerhallen. Bjørkelangen Videregående skole tok endelig hjem pokalen.

Etter 12 forsøk på å vinne den årlige skoleturneringen for lokale videregående lyktes det endelig for Bjørkelangen videregående skole (BVS). Trenerduoen Stian Lerdahl og Ole Kristian Bjerkenes strålte etter endelig å ha vunnet cupen.

– Vi har vært så nærme tidligere, men endelig lyktes vi. Nå hadde vi den nødvendige flyten pluss masse dyktighet og trøkk, sier Bjerkenes til Lokalfotballen.

Simen Aaserud (f.v), Jonas Grahn, Sondre Bergdølmo og Thomas Bjørklund var på det vinnende laget.

Hvittrøyene feide gjennom gruppespillet der de vant tre strake. Trysil ble feid av banen i semifinalen med 3-0, og Eidsvoll stod på den andre banehalvdelen i finalen. Eidsvoll hadde blant annet meget gode Thierry Dabove på laget, og han ble turneringens toppscorer.

Eidsvoll gikk opp i 3-1, men kvarteret før slutt snudde BVS kampen. De banket inn fire mål, og kunne dermed juble for sin første seier i den tradisjonsrike turneringen.

– Dette var en laginnsats. Vi scorer 18 mål på fem kamper, og det er bra. Vi hadde også en mye kortere pause fra semien enn Eidsvoll, men løsnet på slutten for oss, sier Lerdahl.

Prisen som turneringens beste spiller gikk til BVS’ Sebastian Cotrau. 16-åringen har nettopp trent med Romanias U17-landslag, og fortsatte altså storspillet.

– Det var jevnt i kampen om den prisen. 5-6 andre på laget kunne like så godt fått prisen, men Sebastian var helt klart en av de beste, sier Bjerkenes.

De to trenerne avslutter med et innspill til debatten om spillerutvikling.

– Tenk om disse lokale gutta hadde trent sammen fra ung alder. De hadde blitt enda bedre, og de kunne garantert spilt i interkrets. Kvalitet på treningene hadde vært skyhøy, og hadde vi produsert enda bedre spillere. Tenk på det. For noen opplevelser disse gutta hadde gitt oss, avslutter Bjerkenes og Lerdahl.

Troppen: Even Vestreng (Aurskog-Høland FK), William Bergqvist (Aurskog-Høland FK), Sondre Bergdølmo (Aurskog-Høland FK), Jonas Grahn (Aurskog-Høland FK), Ola Ness (Aurskog-Høland FK), Thomas Bjørklund (Aurskog-Høland FK), Sebastian Cotrau (Sørumsand), Håkon Dalheim Sand (Aurskog-Høland FK), Fredrik Havnås (LSK), Tony Nordseth (Aurskog-Høland FK), Even Melbye (Sørumsand), Simen Aaserud (Aurskog-Høland FK), Jesper Sundby (Søndre Høland), Sander Laingen (Sørumsand), Marius Kolstad (LSK), Magnus Slorafoss (Aurskog-Høland FK), Lars G. Fjeld (Aurskog-Høland FK), Aleksander Martinsen (Aurskog-Høland FK) og Ola Jødahl (Sørumsand).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.