torsdag, mai 30, 2024

Robin Ødegaard forlater Fet til fordel for Lillestrøm

Date:

Share post:

Fets unge a-lagstrener, Robin Ødegaard, har skrevet under for Lillestrøm G16, og forlater dermed Fet etter kun en sesong. Nå venter store utfordringer for Ødegaard.

Robin Ødegaard har siden 2014 driftet Fet sitt fotball-akademi, og det siste året har han vært a-lagstrener, daglig leder i fotballen og et par roller til. Da tilbudet kom fra Lillestrøm var den ambisiøse treneren ikke i tvil.

 – Skjer mye spennende i LSK

– Først vil jeg si at når denne muligheten dukket opp, var den vanskelig å si nei til. Det å få jobbe i en toppklubb som Lillestrøm er stort. Det å jobbe med ivrige, og topp motiverte, spillere som legger alt de har i sin videre utvikling trigger meg. For egen del så kommer jeg også inn i et godt utviklingsmiljø. Det skjer mye spennende i LSK om dagen, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Ødegaard til Lokalfotballen.

I det siste året har Ødegaard tatt Norges Fotballforbunds UEFA A-lisens, og det har vært naturlig for han å sikte mot en heltidsjobb i en toppklubb.

– Jeg har lenge hatt en målsetning om å jobbe som trener på heltid. Jeg er veldig glad for at jeg nå får denne muligheten. Videre er målsetningen å bidra til utviklingen av den neste toppspilleren. Samtidig kommer jeg til et miljø hvor jeg kan utvikle meg videre som trener og spillerutvikler, forklarer Ødegaard.

Romeriking med gode referanser

Og Lillestrøm er godt fornøyde med valget av Ødegaard. Det var mange gode søkere til stillingen.

Robin Ødegaard (Foto: Espen Bråthen).

– Robin treffer godt på mange områder. God på feltet, flink i kommunikasjon med spillere, er fra Romerike og har gjennom mange år skaffet seg god og bred erfaring fra flere klubbmiljøer. Det at han også har vært i kretssystemet tidligere der han blant annet har jobbet med 99-kullet er også gode referanser å ha med seg. Fin type, ydmyk og er veldig motivert for å jobbe tett med de aller største talentene. God mann rett og slett, er Utviklingsleder i Lillestrøm, Vegar Frey, sin kommentar om ansettelsen.

I Fet har Ødegaard hatt mange roller, men mest fokus har det vært på a-laget. Et a-lag som har hatt det tungt i noen år med ett nedrykk, og de to siste årene har de reddet plassen i siste kamp. Likevel har man sett at noe er på gang i Fet, og det beste beviset var KM-seieren i vinter.

– Det er klart at det er aldri artig å forlate en jobb man har trivdes godt i. Selv om jeg bare har vært ansatt i Fet IL det siste året, har jeg vært knyttet til klubben siden 2014 med fotballakademiet jeg har drevet der. Man knytter bånd til både kolleger, spillere og foreldre så det er selvfølgelig litt trist å forlate klubben, avslutter Robin, før han nå setter kursen litt lenger unna hjemstedet Løken.

Robin Ødegaard og Fet jubler etter seieren i inne-KM (Foto: Espen Bråthen).

Fet er stolte av å levere spillere og trenere til toppfotballen

I Fet er de selvfølgelig ikke fornøyde med å miste en så sentral mann i fotballsatsingen, men for Fet er det viktig å få frem at det å levere spillere og trenere til toppfotballen er en stor bonus.

– Robin har gjennom flere år drevet fotballakademi på Fedrelandet, og det siste året i regi av klubben. Han er en fenomenalt god trener og talentutvikler. Han er faglig meget god, og er en særdeles god coach. Ved siden av har han gjort en god jobb som sportslig leder, daglig leder og A-lagstrener. Vi ønsket jo at han skulle fortsette, men respekterer ønsket om å prøve seg som trener på høyt nivå i Lillestrøm. På samme måte som vi er stolte når Fet-gutter som for eksempel Mats Hedenstad Christiansen spiller på høyeste nivå i LSK, og landslaget, er vi stolte av å kunne «levere» trenere til høyeste nivå. Derfor ønsker vi Robin alt godt, og ikke minst lykke til, sier fotball-leder i Fet, John-Magne Teig, til Lokalfotballen.

Fet jakter ny daglig leder i fotballen

Nå har jakten på en erstatter allerede satt i gang, og det er en spennende stilling for alle litt over snittet interesserte i fotball.

– Stillingen er utlyst og vi har all grunn til å tro at det er en attraktiv stilling i en spennende klubb. Allerede har svært gode kandidater meldt seg, og vi er trygge på at vi skal kunne presentere en kompetent, framoverlent og god erstatter for Robin, avslutter Teig.

Lillestrøm SK skal nå også ansette trenere på heltid til både G14 og G15. Denne satsingen virker veldig spennende.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...