Oppsummering av 4. divisjon: Øverste halvdel

0
942

Det var lenge en opprykkskamp mellom tre lag denne sesongen, men til slutt rykket Gjelleråsen fra og tok et forventet opprykk. Her er oppsummeringen.

Les også: Oppsummering av 4. divisjon: 8. plass til 14. plass.

7 Skedsmo 2

Rekruttene til Skedsmo startet sesongen med et brak. De slo både Aurskog-Høland og Kløfta og hadde seks strake seire og en uavgjort før tapet kom. SÅ kom også utfordringene på a-laget og de kom da også på dette laget.

På de ti siste seriekampene tok de bare en seier. Unge spillere som Marius Andresen og Jostein Kvale slo skikkelig gjennom, og de fikk også debut på a-laget. Også Henrik Kjos og Brage Skaret (kommer en sak på han snart) debuterte mot Fløya.

Lokalfotballens tabelltips: 9. plass

Jostein Kvale og Skedsmo 2 jublet etter seier mot AHFK (Foto: Espen Bråthen).

6 Ull/Kisa 2

En grei sesong for rekruttene til Ull/Kisa. De har kjørt tålig lik tropp denne sesongen, men variert mye mot topplagene. De har alt fra juniorlag til mange OBOS-spillere.

Spillere som har imponert er midtbaneduoen Oliver Stenseth og Martin Søreide. Også midtstopper Hevar Taymur viser at han kan ta et steg.

At det er et ungt lag viser også målstatistikken. Laget har vært involvert i mange målfester denne sesongen. Plasseringen er kanskje litt dårligere enn forventet, men godkjent.

Lokalfotballens tabelltips: 4. plass

5 Strømmen 2

Strømmen er nok det 2. laget som har variert mest i troppene. De har stilt alt fra G16-lag til 7-8 OBOS-spillere. Det er tungt for 4. divisjonslag å møte profesjonelle spillere. Og det skulle strengt tatt ikke vært lov heller.

Strømmen fokuserte mye på 1. divisjon for G19 og de vant serien. Mange av de spilte også i 4. divisjon, så det ble mye kamper på mange av gutta. Det gjorde også at de ikke gjorde det helt topp i denne divisjonen. Ryktene sier at målet til Strømmen er å få 2. laget opp en divisjon.

Som for Ull/Kisa 2 har Strømmen 2 også vært involvert i mange målfester.

Lokalfotballens tabelltips: 3. plass

Raumnes & Årnes hadde Gjelleråsen i knestående (Foto: Espen Bråthen).

4 Raumnes & Årnes

Ramnes & Årnes var egentlig triste å se på i vår. De scoret nesten ikke mål. Det gjorde at de vant kun en kamp på de første ni kampene. Det var heldigvis solide defensivt og slapp inn få mål.

Høsten derimot ble veldig bra. De hadde et arbeidsuhell mot Aurskog-Høland, og hadde kun to tap på de siste elleve kampene. De hadde også Gjelleråsen i kne lenge, men det ble et 0-1-tap der. Kløfta feide de også av banen.

Patrick Hansen og Jonathan Dixon har vært meget gode, og man ser at de har spilt høyere opp. Foran mål ble det bedre, men tenk om en spiss som Nicklas Sramek hadde vært litt roligere foran kassa.

Nå blir det sannsynligvis kvalik til NM for 2. året på rad, og det er mer enn godkjent for blåtrøyene. Ryktene sier at både Dixon og Sramek forsvinner til neste sesong så da må det nok erstattes litt.

Lokalfotballens tabelltips: 7. plass

3 Aurskog-Høland

Aurskog-Høland hadde en sesongen med veldig mange skader. De stilte vel ikke samme ellever to kamper på rad en eneste gang, og da blir det vanskelig å henge med to så gode lag som Kløfta og Gjelleråsen. Høyestenivået til AHFK var nok seriens beste, men med skadene holdt ikke helt følge.

Lars-Eirik Svardahl er seriens beste spiller, og han blir bare bedre og bedre jo eldre han blir. 32-åringene kan nok holde på i mange år til. Bak han har Henrik Studsrud tatt et stort steg for hvittrøyene. Bakover på banen har de vært for svake denne sesongen – noe alle endringene har gjort sitt til.

Klubben har flere spennende spillere på vei opp, og fortsatt er det bare Svardahl som er over 30 år på laget. Holder de seg unna skadene neste år blir det tøft for FUVO. Klubben må også se litt på treningsregimet sitt. De kan ikke ha en ny sesong med så mange skader.

Lokalfotballens tabelltips: 2. plass

Steffen Nystrøm og Eivind Damstuen jubler (Foto: Espen Bråthen).

2 Kløfta

Den store «overraskelsen». Trener Karl André Hovde prøvde å snakke de ned før sesongen, men det kunne han kjapt glemme. De hang med i toppen, og var dønn solide i store deler av sesongen. Det trøbbelet de hadde kom i de første kampene etter ferien. Der glapp opprykket.

Med spillere som Steffen Nystrøm, Christian Westad og Stian Nygaard inn ga de Kløfta nødvendig erfaring. De løftet intensiteten på trening og det smittet over i kamp. Laget spilte med et vanvittig trøkk og det var vondt å møte Kløfta. Defensivt var de meget solide denne sesongen.

Så er spørsmålet om Kløfta klarer å holde det samme trøkket neste sesong. Nå veit «alle» om Kløfta og de kan ikke overraske på samme måte. Men, med det de bygde opp i år så kommer de til å utvikle seg videre også.

Lokalfotballens tabelltips: 5. plass

1 Gjelleråsen

Det ble en fortjent serieseier og opprykk for grønntrøyene. De hadde den klart bredeste troppen, og den fløyt de på denne sesongen. Når man også har klassespillere som Marius Pande, Jonas Mathisen, Joakim Hjelkerud og Markus Kaasa så må de bli bra.

De ble lenge utfordret av Kløfta og AHFK, så de kunne ikke juble for opprykk før like før slutt.

De har funnet sin stil, sin RBK-stil, under Ben Inge Johnsen. Han er oppflasket på 4-3-3 i Bodø/Glimt og Rosenborg, og det er enkelt å se tegnene på likhetene. Spillestilen er klar og tydelig, og det er morsomt å se på Gjelleråsen når det flyter.

I tillegg er de gode på dødballer, og de har scoret mange mål på det.

Gjelleråsen skal opp i 3. divisjon, og det mest spennende blir å se hvilken avdeling de ender opp i. Vi krysser alle fingrene for at NFF viser litt skjønn og ikke sender alle lagene fra Romerike til Nord-Norge igjen.

Lokalfotballens tabelltips: 1. plass

Hva syns du om lagenes prestasjoner denne sesongen?

Les også: Oppsummering av 4. divisjon: 8. plass til 14. plass.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.