Mitt favorittlag: Anders Eriksen – like gode på banen som på banketten

0
2190
Anders Eriksen Mitt favorittlag (Foto: Espen Bråthen)

Nå er det tid for Anders Eriksen. Klubbnomaden har vært i mange lag og dermed mange spillere  å velge. Her er Anders Eriksens Mitt favorittlag.

Les også: Eirik Soltvedt sitt Mitt favorittlag

 – Setter gjerne opp mitt favorittlag som en hylles til noen av de jeg har spilt med opp gjennom. Dette er selvfølgelig ikke enkelt, da jeg ikke vet om så mange som har spilt for flere klubber enn meg på Romerike. Her blir hovedfokuset på kvaliteter på banen, men kvaliteter i garderoben og på banketter vil også spille en rolle. Jeg kjører et 3-4-1-2-system.

Keeper: Emil Baron. Sammen med Runar Kristinsson, den beste spilleren jeg har spilt med. Fantastisk atlet som i perioder var nesten umulig å score på. Best spenst og en av de raskeste på 40 meter i LSK sier jo sitt. Glad gutt som også likte å ta seg en pils eller tre.

Stopper: Frankt Arne Hauge.
En av mine beste venner, som jeg spilte sammen med i LSK, Turn og Kisa. Fantastisk pasningsfot som har prikket meg i bakrom utallige ganger. Intensitet hans i spillet var også veldig smittsomt på resten av laget. Årets spiller i 2 divisjon det ene året han spilt i Turn, og flere man of the match med flagget på brystet for U21-landslaget sier det meste. Også min Kaptein!

Stopper: Henrik Nordnes. Også en veldig god kompis, som jeg spilte med i Ull/Kisa. Beste stopperen jeg har sett i 2 divisjon. Fantastisk kroppskontroll og tapte aldri en duell. Hadde en veldig pen rullgardin som diverse inventar på forskjellig klubbhus har fått merke. Erindrer en garderobedør på Myrer stadion fikk hard medfart etter et lokaloppgjør.

Stopper: Frode Bjørnevik.
Vi spilte sammen i Eidsvoll Turn. Strålende fyr, som jeg tror aldri har tapt en hodeduell. Litt begrenset teknikk, men det vet han så han gjør det enkelt. Litt synd for han at han tidlig i karrieren ble satt som back og ikke stopper. Vært en bauta for Ham Kam og Strømmen.

Venstre Midtbane: Ståle Rønningen.
Utrolig god fotball spiller som jeg spilte med i Kisa. Så ut som han fløy over banen når han satt fart. Silketouch, strålende teknikk og selvskreven på dette laget.

Sentral  Midtbane: Harald Hauge.
Veldig god venn, og den første jeg tenkte på når jeg skulle sette opp laget mitt. Manglet litt fart, men uten om det hadde han det meste av det jeg ønsker meg av en sentral midt. Gode basisferdigheter og veldig duellsterk. Også en veldig pen rullgardin og en kongefyr i garderoben. Og hvis noen trodde at Harald la ned mange timer med ekstra løping etter trening, så er det feil.

Sentral Midtbane: Runar Kristinsson.
Etter min mening den beste spilleren i LSK når jeg spilt der. Hadde alt… Teknikk, overblikk og fantastisk fot. Legende på Island.

Høyre Midtbane: Mohammed Abdullah.
Ekte Kisagutt som jeg aldri har sett sur og grinete. Hadde en syk motor og ga alt i alle dueller. Vi tullet ofte med at Mo ble glad når vi fikk brudd mot oss, for han elsket lange returløp.

Offensiv Midtbane: Thierry Dje Dje Danon. Vi har spilt sammen i LSK, Frogner og en liten periode i Høland. Er nok denne spilleren med størst potensiale her. Husker vi var juniorer i LSK og skulle spille vår første A-kamp, som var mot Godset. Vi hadde slitt hele kampen så kom Dje Dje inn for meg, og forandret kampbildet helt og scoret et mål der han dro av fire Godset-spillere før han puttet. Sprer rundt med masse smil og latter. Var heller ikke flau for å ta seg en dans i garderoben, både med og uten klær… Helst uten!

Spiss: Mato Grubisic.
Spilte sammen i Ull Kisa og Skjetten. Kanskje den spissen jeg føler jeg har passet best med. Har alt, bortsett fra fart. Rå hodespiller og et veldig tungt og presist skudd. Har alltid scoret mye mål, men samtidig har han også alltid sett etter makkeren sin, i motsetning til undertegnede. Spiller med sterke meninger og som ofte kom med noen deilige Kroatiske banneord.

Spiss: Eirik Soltvedt.
Som han gjorde med meg, og satt meg på sitt favorittlag, så er han også selvskreven på dette laget. Vi dannet spisspar i 07 og 08 på et meget godt Kisa-lag. Fantastisk nese for mål og som konstant gikk i bakrom. God fart og gode avslutninger har gjort Eirik til en fryktet mann for mange lag opp gjennom. Som Eirik nevnte i sitt innlegg, så hadde vi våre diskusjoner, men vi fant hverandre i blinde på banen. Også en herlig fyr i garderoben med masse morsomme meldinger.

Innbyttere er nedenfor bildet

Innbyttere:

Truls Jørstad: Jeg måtte ta med Mr Kisa her. Vært der hele sin a-lagskarriere, og har mange hundre kamper for klubben. Fantastisk fyr og er en tvers gjennom ærlig spiller, som alltid gir alt for laget. Leder i disse dager fortsatt Ullkisa som kaptein i 1. divisjon.

Tommy Berntsen: LSK. Beste stopper jeg har spilt med eller mot. Han hadde alt en stopper skal ha, fart, styrke, høyde og ballsikker. Rett og slett for god for å ikke bli med i denne troppen.

Trond G Hansen. Spilte sammen på Kretslag, LSK og på idrettslinja. Rå hodespiller og veldig gode avslutninger. Manglet litt fart! Veldig synd at han fikk alvorlige kneskader som gjorde at han måtte legge opp. Han hadde blitt god!

Dag Undseth Hagen. Ullkisa. Deilig spiller med gode pasninger som kunne få helt rullgardin. Vi hadde en del fighter på treningsfeltet. En gang så kom vi klinsj og jeg meldte på han, at neste gang han hadde ballen så skulle takle han så han var ute i 6 måneder. Etter treningen kom han bort til meg og var jævlig imponert over at jeg hadde kunne forutse skadeperioden, som den fysioterapeut han var. Strålende fyr som likte å spille fele på banketten.

Halfdan Roth. Spilte sammen i Frogner, Fjellhamar og Flisbyen. Flott fyr, som var et stort ungdomstalent som både var på aldersbestemt landslag i fotball og håndball. Hadde treningsiveren vært litt mer til stede hadde vi nok sett han høyere opp! Enkleste keeperen jeg har tatt straffe på da, han hater å slenge seg.

Trener: Kan nevne mange store navn her, som Arne Erlandsen, Halvar Thoresen, Lars Tjernås, Teitur Thordarsson. Men velger meg en duo her som jeg tror hadde passet bra sammen, og som har sterk lokal forankring. Jeg har også rykket opp med begge to. Kenneth Andrè Faanes (Flisbyen) og Kai Holt (Skjetten)

Hva syns du om laget til Anders?

Det er mange som har sendt inn sitt lag nå, og de neste er Ola Jørstad, Wegard Bakkehaug og Jørn Barbakken. Det kommer også flere nye slike herlige favorittlag i hele vinter.

Ønsker du å sende inn ditt lag? Send til espen@lokalfotballen.blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.