Oppsummering av 4. divisjon: 8. plass til 14. plass.

1
1192

Årets 4. divisjon ble en berg og dalbane. Mye bra spill og noen heftige oppgjør, men noen har skuffet mer enn andre. Her er en oppsummering av nederste halvdel.

Les også: Årets lag i 4. divisjon

8 Hauerseter

Det ble en sesong litt under pari for Hauerseter. De rykket ned fra 3. divisjon i fjor, men mistet en god del viktige spillere. Det ble før, og underveis egentlig, hentet inn mange spillere. Kanskje for mange spillere.

Spissduoen Remi Rød og Marius Preber leverte bra i vår, men etter at Preber reiste til USA ble det tungt for HSK. De luktet lenge på 4. – 6. plassen, men en elendig høst ødela for det.

Det blir spennende å se hva duoen Lien og Soltvedt har i ermet i 2018. De har et stort nettverk, så det kommer nok inn nye spillere. Bare det ikke blir for mange.

Av spillere som har imponert mest så er det Marius Preber og Remi Rød. Spissene har levert bra, men laget har vært for svake bakover. De fikk også inn talentfulle Petter Blaker i sommer, og han blir spennende å følge.

Lokalfotballen tabelltips: 6. plass

Joar Akselsen jubler etter scoringen for Blaker som ga de seieren mot Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen).

9 Blaker

Det ble en god del tøffere for Blaker denne sesongen. Likevel så presterer de bedre enn denne bloggen trodde. De lever godt på Bruvollen, og har plukket 21 av 33 poeng på gresset. Laget spiller som alltid en kynisk fotball, men det passer meget bra for troppen. De har hurtige spillere på topp og duellsterke forsvarsspillere. Det har gitt de mange poeng.

Spesielt Martin Nordseth har tatt et steg denne sesongen, og Mathias Karlsson er alltid involvert i sjanser. Midtbaneduoen Torbjørn Dahlum Nilsen og Martin Mathisen er også solide.

De må ut på keeperjakt etter denne sesongen etter at Ahmed Jouini valgte å gå tilbake til Aurskog-Høland. Jouini tok et nytt steg som keeper denne sesongen, og det var et godt valg å spille for Blaker i år.

Lokalfotballen tabelltips: 13. plass

10 Eidsvold Turn 2

Dette er vel det 2. laget som har hatt jevnest lag gjennom sesongen. De har hatt en jevn og grei sesong, men de gikk på noen stygge tap i høst. A-troppen var tålig tynn og det gikk utover dette laget.

Best på Turn 2 har vært fremadstormende Erik Ruud. Nå er han endelig tatt opp som fast medlem av a-troppen. Blåtrøyene kan vente seg mye moro med han.

Lokalfotballens tabelltips: 12

11 Eidsvold IF

Årets skuffelse. Imponerte i fjor høst, og mange trodde de skulle ta enda et steg i år. Slik gikk det ikke. Det hele endte med å kjempe for å unngå nedrykk. Etter ni kamper uten seier klarte de å slå Skedsmo 2 i nest siste runde, og det holdt til å sikre plassen.

Denne sesongen har EIF har utrolig mange skader. EIFs beste spiller, Espen Berg Ottesen, røyk dessverre på en skikkelig kneskade. I tillegg har flere viktige spillere vært ute i lengre perioder.

Unge Martin Sydtangen har tatt et steg, og alltid stabile og gode Jim Pedersen har vært gode. For en spiss av Fredrik Kristiansens kaliber har det vært en skuffende sesongen.

Spilleren som var klar som som aldri ble det, Eiven Solberg, var en av de morsomste episodene denne sesongen.

Lokalfotballens tabelltips: 8

Vegard Knudsen header her inn ledermålet til Hauerseter mot Fet i sommer (Foto: Espen Bråthen).

12 Fet

Blåtrøyene reddet plassen i siste kamp. De kriget til seg en seier mot Hauerseter. Fet ble egentlig reddet av en administrativ feil av Ull/Kisa 2 i sommer. Kisa brukte en ikke-spilleberettiget spiller, og dermed ble det tre poeng til Robin Ødegårds gutter.

Fotballen Fet spilte i vår og sommer var tålig naiv, men utover høsten ble de litt mer direkte. Det reddet plassen

Morten Vikerhaug reddet plassen med to scoringer mot HSK, og han sendte Fet til KM-seier nå i høst. Nå reiser han i militæret. Lasse Bergan Foss har som vanlig vært viktig, og sammen med Espen Søgård har de stått bak mange av poengene til Fet.

Lokalfotballens tabelltips: 14

Les også: Mitt favorittlag: Atle Søgård – et lag jeg kunne tenke meg å dra på treningsleir med

13 Lørenskog 2

De startet elendig. Det var mye på grunn av tynn a-stall, pluss at de også satset på å holde plassen i G19 interkrets B. Den satsingen sendte nok rekruttlaget ned til 5. divisjon. De kjørte inn mange a-spillere i høst, men det holdt ikke for blåtrøyene.

Det var faktisk Lørenskogs a-lag som sendte rekruttene sine ned. Hadde de ikke tapt mot Skjervøy, etter å ha rundspilt de, så hadde ikke FUVO rykka ned – og dermed ikke Lørenskog 2.

Lokalfotballens tabelltips: 11

14 Gjerdrum

Årets fiasko. De fjernet Ola Jørstad på en utrolig dårlig måte. Jørstad har ikke sagt så mye, men flere av spillerne har vært oppriktig sinte. Mange av de har forlatt klubben og de ble en kasteball i høst.

Nå må Gjerdrum starte på nytt, men dessverre så burde man kanskje også fått vekk noen i styre og stell først. Det blir uansett spennende å følge Vebjørn Sangnæs som er tilbake.

Lokalfotballens tabelltips: 10

Hva syns du om denne gjengens innsats i 2017?

Les også: Er det noen som ønsker å samarbeide eller støtte Lokalfotballen?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.