En veldig svak sesong av lagene i 3. divisjon

0
944
Lars Jørgen Mork får rødt kort mot Senja (Foto: Espen Bråthen).

Samlet sett er dette en svak sesong av Romerikes 3. divisjonslag. Det er selvfølgelig et par plusser, men det holder ikke.

Foran årets sesong forventet mange på Romerike at vi skulle få et lag opp i 2. divisjon, fordi det trenger vi. Det blir for stor avstand fra eliteserien og OBOS til 3. divisjon.

Les også: Årets lag i 3. divisjon

Den desidert største skuffelsen er Skedsmo. De var tippet i toppen av de fleste, og de skuffet ingen halvveis. Vi så at det ikke fløyt helt da vi nærmet oss sommeren, og utover høsten har de vært veldig skuffende. Det var kun to plussmål unna nedrykk. Det er krise.

Når man så at Skedsmo ledet serien halvveis, så er dette fallet i høst noe som startet i vår. De klarte å hanke jevne kamper i mål, men det så ikke bra ut.

For tøffe treninger?

Rapportene fra noen spillere har vært at det ble trent for hardt for tett opptil kampene, og flere har dermed hatt trøbbel med skader. Viktige Lars Jørgen Mork har vært småskadet i hele år. Det er ikke bra og det har gått utover humøret. Tre røde kort har Mork pådratt seg denne sesongen. Eks-trener Knut Aga jr er ikke enig i dette etter en lang melding jeg har fått av han tidligere da jeg har nevnt dette.

Startet nedturen for Skedsmo før eller etter at Knut Aga jr (t.v) ga seg? Kjetil Moren Bråthen tok over laget i høst, uten suksess (Foto: Espen Bråthen).

Den skal sies at viktige Didrik Mostue og Kristoffer Langerud har vært ute stort sett i hele år. To så viktige spillere hadde skapt utfordringer i alle lag.

Uerfarne trenere

Etter et Knut Aga jr ga seg en lørdagskveld like før en viktig kamp, så måtte assistentene Kjetil Moren Bråthen og Kristian Hage ta over.  Det har gått helt feil vei. De har vært usikre på formasjon, og de har ikke vært helt der oppe på det taktiske planet. Det var kanskje for tidlig å la de to ta over ett «synkende skip». Vi får bare håpe de har lært, og kommer til slutt styrket ut av den perioden.

Ny trener i Skedsmo

Skedsmo har en stor jobb foran seg til neste sesong. De må få på plass en ledertype som er samlende. Det er masse klasse i troppen, så man burde kjempe i toppen neste sesong. Karl André Hovde hadde vært en riktig mann, men han har signert en ny kontrakt med Kløfta. Bent Inge Johnsen fortsetter nok i fremadstormende Gjelleråsen. Karim Essediri er navnet som linkes sterkest til hvittrøyene nå.

Ryktene sa også at Lyns trener, Thomas André Ødegaard, var i samtaler men det har Skedsmo avkreftet.

Hva skjer i FUVO?

Nedrykket til FUVO er en stor skuffelse. Det har vært altfor mange endringer i troppen denne sesongen. Det har vært skole, skader og selvfølgelig den kjedelige saken med Martin Skolbekken. Martin er i full gang med å prøve proteser og å gå. Han har også trikset med ball(!). Imponerende. Det har også i høst gitt FUVO et løft å se hvor hardt Skolbekken har jobbet. Det har FUVO gjort på banen også, og med 16 poeng på de siste seks kampene som til slutt ga 35 poeng så er det vanskelig å tro at FUVO rykket ned.

Først og fremst er det tullete at vi har fire nedrykksplasser i 3. divisjon. Slik går det når man haster gjennom lite gjennomtenkte forslag på fotballtinget. For det andre har FUVO rotet bort viktige poeng i flere kamper. De har brent straffer som hadde gitt poeng. De har gått på smeller etter at de har ledet. De har også variert mye på formasjonen sin, og det satte seg først skikkelig nå på senhøsten med sin 3-4-1-2.

Ujevne lag

Og man sier at 2. lagenes store endringer på troppene jevner seg ut i løpet av sesong. Skjervøy tok seks poeng mot LSK 2 som stilte med G16 og G19. FUVO tok ett poeng på to kamper. Da kom LSK 2 med mange eliteseriespillere. Rettferdig? Selvfølgelig ikke, men slik er disse håpløse reglene.

Det blir spennende å følge FUVO frem mot neste sesong. Hva skjer? Jeg regner med at spillere som Petter Linstad og Armin Sistek forsvinner. Vil Kim Brenna fortsette nedtrappingen? Klarer de å holde på de fleste så rykker de rett opp igjen. Det siste er at Ørjan Hopen er klar for FUVO. Det er en herlig signering, fordi vi trenger profiler i lokalfotballen.

Mandag fikk vi også den gode nyheten av Ørjan Heiberg fortsetter i FUVO. Han var i dialog med andre klubber, men valgte å bli.

Mange endringer i LSK 2

Lillestrøm 2 er nok mer som forventa. De lange reisene har gitt de utfordringer med å stille mest mulig like lag. To-timersregel er den største utfordringa, fordi er det lenger enn to-timers reise skal kampene spilles i helgen. Da spiller som regel LSK eliteseriekamp. Vi alle ser de utfordringene, men at lagene fra Romerike alltid skal møte de beste LSK 2-lagene henger ikke på greip.

Kai Holt takker Erik Sandberg for nok en god kamp for Lillestrøm (Foto: Espen Bråthen)

For lagets del så ser vi at juniorene ikke er gode nok i 3. divisjon. Skal de ta poeng må de ha med to til tre eliteserie-spiller. Det er ikke alltid at det har vært nok heller. Om det er dårlig spillerutvikling i Lillestrøm er jeg ikke sikker på, men noe må gjøres hvis de skal henge med neste sesong. Sannsynligvis blir det en svakere 3. divisjon neste år på grunn av alle nedrykkene, så det ser lysere ut. Spillere som Rindal og Westerlund syns jeg har noe spennende, men jeg er mer usikker på flere av de andre juniorspillerne. Erik Tobias Sandberg fikk prøve seg i eliteserien mot Aalesund, og det var fortjent.

Dette var første del av innlegget. Kommentar på Eidsvold Turn, Skjetten og Lørenskog kommer om en dag eller to.

Hva mener du om sesongen til 3. divisjonslagene?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.