søndag, juni 23, 2024

Mitt favorittlag: Eirik Soltvedt – fra Baresi til Dahl

Date:

Share post:

Eirik Soltvedt er nestemann ut som skal sette opp Mitt favorittlag. Spissen som er like fotrapp som munnrapp har en lang og god karrierere.

Les også: Arne Gunnar Ellevolds favorittlag.

– Spennende å bli spurt om å sette opp noe slikt. Her måtte jeg virkelig tenke og telle opp etter en karriere som strekker seg fra 1994 til idag. Jeg har valgt å sette lokal fokus min elver, så har derfor valgt spillere fra klubber jeg har spilt med på Øvre Romerike. Her er det en fin miks av gode fotballspillere og de med kvaliteter i garderoben også.

Keeper: Emile Baron. Kommer ikke utenom den beste keeperen jeg noengang har sett. Noen treninger og kamper kunne han bare stenge buret. Han var også en svært livsglad gutt både på godt og vondt. Noen treninger kunne han komme rett fra nachspiel og likevel stå fantastisk

Høyreback: Ola Jørstad. Mr. Kisa himself. Fantastisk lagspiller og en spiller som alltid leverte jevnt bra. Fant opp langkastene i Kisa lenge før Kim Holmen kom.

Stopper: Frode Kippe. Ved siden av han fikk jeg plass i garderoben i 2004. Siden har vi holdt kontakten og hatt våre turer med eks-LSK-spillere. En klippe og en spiller det gjør vondt å møte både i trening og kamp. Utenfor banen snill som ett lam og har alltid et smil på lur.

Stopper: Peter Werni. også en god kompis fra Lsk tiden og en reisevenn på Reunion. Alltid reiseleder og har oversikt. På banen en fantastisk leder som er flink til å dirigere og ta ansvar. Kjente også sin begrensing på hurtighet og den velkjente hånden mot dommeren den tar vi var ofte å se når en spiss kom alene gjennom. En tvers igjennom herlig fyr både på og utenfor banen.

Venstreback: Even Jokstad. Spilte i Kisa med med fra 2002-2008. En herlig back som var umulig å passere en mot en. Herlig aggressiv. Touchet hans var imidlertid stål.

Midtbane: Harald «Gatli» Hauge. Også en i reisefølge vårt fra LSK-tiden. Herlig spillertype tvers igjennom kynisk men med bedre teknikk enn mange tror. Litt sånn gammel italiensk Spielfuhrer. Eneste jeg kjenner som kunne komme i lakksko på trening fredag være med på firkant og så tøye resten av økta. Med det grunnlaget hver uke storspilte han for oss i 2008-sesongen.

Midtbane: Espen «Ebo» Ottesen. Som Forrest Gump løper overalt og bryter opp alles midtbane. Har sjelden sett en så dyktig førstepressspiller. Har også ett stort offensivt register. Betydningen hans for meg i EIF er ganske klar i 2015-sesongen. 2.26 poeng pr kamp med han, og 0.80 poeng uten ham

Offensiv midtbane: Ståle «Stil» Rønningen. Beste spiller jeg noengang har spilt med. Han visste alltid hvor jeg var og strødde assist. Fin fyr også. Vi drev vel alle studentkroer til vanvidd en periode i starten av 2000-tallet. Herlig teknisk og ett overblikk av de sjeldne

Venstre kant: Simen Mikalsen . Kom inn på a-laget med Arne som trener. Og ble pga hodestyrke plassert som kant med det formål å stusse igjennom baller til meg. Han var god på dette og etterhvert mange flere ting. Har hatt en stor karriere etterpå i LSK.

Høyrekant: Johan Petter Winsnes. Han taklet innlegg. Hadde aldri ett rent spark men masse assist. En herlig spiller som virkelig blødde for drakta. Utenom banen så rolig og avbalansert, men på banen så kunne det klikke helt bokstavelig talt.

Spiss: Anders Eriksen. Vi dannet spisspar i Kisa i 2007 og 2008. Fantastisk herlig fyr som kunne gå helt i svart på banen. Husker han truet med å banke meg etter en kamp mot RBK 2 vi vant 6-1 og jeg scoret 3 og han ingen. Hadde kanskje det sykeste skuddbeinet jeg har sett. Scoret flere ganger fra midtbanen i Kisa-tiden. Som meg en nomade i fotballen

Innbyttere:

Heinz Muller. En steingal tysker som stod noen år i Lsk. Var innom Mainz og Bayern München etterpå. På fritiden elsket han bilen sin og ofte når vi kjørte den blodtrimma bilen hans til Oslo, så parkerte han bare rett utenfor utestedene langs gata. På banen var han enorm med sinnsyk fysikk og vinnervilje

Henrik Nordnes. Beste stopperen gjennom tidene i 2.div. kan knapt huske at han gjorde feil. Fin fyr også. Fungerte i perioder sammen med oss eldre som trener på feltet i Kisa perioden.

Franco Baresi. Spilte med han i Milan i 1996. En legende som bare måtte inn på denne lista. Husker fra trening at alle skulle treffe tverrligger. Han lå i gresset og så folk bomme. Plutselig reiser han seg og på første forsøk så smeller han den i tverrliggeren. Arrogant uten et ord går han i garderoben

Marius Preber. Klassespiss som jeg spilte med i Kisa og Setra. Scorer på det umulige. Har sånn slangetouch som gjør at man alltid får med seg ballen.

Otto Dahl. Elsker Otto Dahl. Det ene øyeblikket verdensklasse for så å være Skogbygda. Herlig fyr som oftest vet best selv. Tenk hvor god du kunne blitt eller kan bli. Har alt teknikk fysikk og fart. Min favorittspiller i lokalfotballen.

Tore Holm. Min første spissmakker i Kisa. Jeg sa til han at du møter, og jeg goaler. Snille gutten gjorde som jeg sa. En meget god spiller som spilte med meg i perioden  2001-2003.

Trener: Arne Erlandsen. Arne er Arne. En herlig trener som elsker fotball og å vinne. Vannvittig dyktig på de viktigste tingene. Husker jeg spurte han en gang om hvordan  jeg skulle spille. Da svarte han bare spill som du pleier.

Les også: Arne Gunnar Ellevolds favorittlag.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Mitt favorittlag: Ole Robert Søbye – forbilder, erfaring, vinnervilje, sosial kompetanse, kvalitet og talenter

Neste spiller ut i Mitt favorittlag er Bjørkelangens Ole Robert Søbye. Det er spillere fra BSF, Høland og...

Fire romerikinger på G17-landslaget – To fra Ull/Kisa og to fra Lillestrøm

Romerike er igjen sterkt representert på 2007-kullet for Norge. Fire gutter er tatt ut av Bjørn Johansen på...

Mitt favorittlag: Ranveig Karlsen sin lange og fantastiske karriere gir et fantastisk lag.

Neste ut i Mitt favorittlag er Setskog, og Setskog-Hølands, midtbanestrateg Ranveig Karlsen. Setskauing har 25 landskamper og hundrevis...