Mitt favorittlag: Arne Gunnar Ellevold

2
2067
Lagbilde for Bjerke i 1996. (Foto: Arne Gunnar Ellevolds private album).

Førstemann ut i Mitt favorittlag er Arne Gunnar Ellevold. De fleste spillerne er fra Bjerke-tiden, og her er det flere gode spillere og gode historier.

Arne Gunnar Ellevold har en lang karriere bak seg – i hovedsak i Bjerke. Klubben fra Maura var blant de beste på Romerike da rødtrøyene herjet rundt omkring på starten av 2000-tallet. AG bøttet inn mål på bestilling med sin giftige venstrefot. Den lange karrieren hans har inneholdt mye, og her deler AG sitt favorittlag.

Les også: Send inn ditt favorittlag

– Dette er en vanskelig øvelse og sjansen for å tråkke folk på tærne er absolutt til stede, derfor ber jeg på forhånd om unnskyldning til de som ikke er satt opp. Når jeg tenker gjennom fra A-Å, så har jeg jo spilt sammen med en god del på forskjellige nivåer, så mange som blir «vraket» og som helt sikkert burde vært med.

Lagbilde for Bjerke i 1996. (Foto: Arne Gunnar Ellevolds private album).

Jeg setter opp laget i 3-5-2 og tar meg friheten til å ha med innbyttere:

Målvakt: MARKUS TIBBLIN. Svenske på lån fra LSK til Bjerke i halvannet år rundt Millenium-skiftet. Bauta for oss som da spilte i 3. divisjon til tross for at han kun var 19-20 år.

Venstre midtstopper: ESPEN JENSEN. Solid spiller som svært sjelden spilte noe annet enn gode kamper. Som unntak kan nevnes hjemmekampen mot Blaker i 4.div 1994 da han satte inn to selvmål på hel volley samt 0-1 tapet mot Rælingen på bortebane i 3.div året etter da han ble utvist etter å ha blitt knust i arkade-spill av undertegnede og John Andresen i forkant av kampen;). Espen er min eks-svoger og far til min eldste nevø. En mann og spiller jeg verdsetter svært høyt. Viktig å få med at Espen har bunnrekorden i bowling da han presterte hele 48p på en runde.

Sentral midtstopper: OLE SKREDDERBERGET. Udiskutabel. Enkel å spille på lag med. Gedigen fotballforståelse.

Høyre midtstopper: ARVE VASSBOTN. Dukket opp på Gardermoen stadion i 1996 da vi trente der for å spare fløyelsmatta på Bjerke. Så overhodet ikke ut som noen fotballspiller, men ble en sterk bidragsyter i Bjerke sin ferd mot 2.div. En mester i å blokkere skudd.

Venstre midtbane: REMI RØD. Spilte noen kamper sammen med han mot tampen av min periode i Bjerke da jeg var spillende trener. Debuterte i 3.div som guttespiller og tok nivået fra første kamp. Naturlig målscorer og ei nydelig venstreslegge.

Høyre midtbane: PREBEN GRANHEIM. Største talentet jeg har spilt sammen med. Ferdig snakka.

Sentral midtbane: GARD KRISTIANSEN. Spilte sammen på gutte- og jr.lag. Karrieren til Gard snakker vel for seg selv. Begavet teknisk og i voksen alder opparbeidet han seg en solid fysikk som gjorde han til elitespiller i Lillestrøm og Moss.

Sentral midtbane: KRISTIAN SKJENNUM. Løpsmaskin som fungerte like godt som ryddegutt eller tilrettelegger. Pliktoppfyllende og smart spiller.

Sentral midtbane: JAN OVE HOFSETH. Vinnerskalle og en spiller som ikke var redd for å ta en fight for laget. Når jeg spilte midtbane/angrep nøt jeg godt av utrolig mange gode innlegg og gjennomspill fra han.

Spiss: HARALD HEGGELUND. Kunne spille sammen med Harald «i blinde». Målteft som er vanskelig å finne maken til. Umulig å skubbe unna, så han bandt alltid opp et par mann og skapte rom for andre.

Spiss: SVENN HUSEBY. Forbindes med noen av de beste minnene jeg har fra tiden i Bjerke og da spesielt ’97-sesongen da vi rykket opp til 2.div og Svenn var min makker i angrep. Vi hadde en herlig flyt gjennom sesongen og når vi spilte sammen på topp føltes det ut som om vi kunne «herje fritt» nesten uansett hvem vi møtte.

Innbyttere:

Målvakt: JOHN ANDRESEN. Var med Bjerke fra 4. – 2.divisjon, men måtte dessverre gi seg tidlig grunnet skader. Reaksjonsredninger av en annen verden.

Forsvar: STIAN HAGEN. Fantastisk fin fyr og humørspreder. Ikke en trening eller kamp uten latter når Stian var med.

Forsvar: PER K JULSRUD. Spilte stopper sammen med «PK» en sesong i Bjerke. Hørte aldri en lyd fra han, men kunne være sikker på at han alltid var på rett plass til rett tid. Glemmer aldri 3-0 seieren på hjemmebane mot Brumunddal (2003?) da jeg etter kampen satt igjen med følelsen at dette nok var den beste kampen jeg noensinne har spilt som stopper og det mye takket være PK.

Midtbane: ØRNULF KASTET. Jeg spilte for Nannestad IL til jeg var ferdig med militæret. Debutert på a-laget som 15-åring i lokaloppgjør mot Gardermoen (scoret mål :-)) I denne perioden husker jeg at de gangene Ørnulf hadde tid til å være med, så var det stor stas. Han var bygdas store sønn og spilte for Kjelsås en periode. Det var sågar et innslag på sportsrevyen fra cupen da Ørnulf scoret for Kjelsås da de slo ut Enga på Bislet. Ørnulf var og er det som kalles «hel ved». Meget bra mann.

Midtbane: OLE GEORG FINSTAD. Kom til Bjerke fra LSK i ’98 og fikk mange kamper i 2.div som juniorspiller. Skyhøyt potensiale.

Angrep: PER SINDRE WOLDEN. Jeg har jo tøyd «karrieren» som spiller til det ytterste og Sindre fikk jeg gleden av å spille noen kamper sammen med i Nannestad FK. Utrolig fart, vil tro det var slik SVENN HUSEBY spilte som 20-åring.

Hva syns du om troppen til AG Ellevold? 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.