Nå gjør vi oss klare til det store nedrykksdramaet

1
810
Hele FUVO trodde Kim Brenna hadde skaffet tre poeng etter hans 3-2-scoring (Foto: Espen Bråthen).

I 3. divisjons avdeling 6 gjør vi oss klare til lørdagens drama. Tre lag fra Romerike skal prøve å unngå nedrykk, sammen med to fra Nord-Norge. Dette blir spennende.

Her er forutsetningene:

7 Skedsmo -1 35
8 Skjervøy -8 34
9 Fløya 2 32
10 Lillestrøm 2 -3 32
11 FUVO -6 32

Av disse fem lagene er det kun ett som rykker ned. Tromsø 2, Alta 2 og Salangen har allerede rykket ned. Det har lenge vært kjent at Follo sliter med å stille lag neste sesong, så det har vært håp at beste ellever i de seks 3. divisjonsavdelingene holder seg. I går bekreftet Follo at de fortsetter satsingen, men med litt mindre midler.

Den store skuffelsen

Skedsmo ledet serien halvveis, men har vært et trist skue i høst. Det sier også mye om det håpløse nye seriesystemet med fire ned i 3. divisjon. Her må det en en endring til. Likevel så skal alt gå galt hvis Skedsmo rykker ned. Det skjer ikke.

Faller Lars Jørgen Mork og Skedsmo ned i 4. divisjon?  (Foto: Espen Bråthen).

Lillestrøm er heldige i og med at Tromsø 2 allerede er fortapte. De er midt i nedrykksstriden i eliteserien, så de sender nok et heller svakt lag i siste seriekamp. Våger LSK 2 å ta med seg et par a-spillere så vinner de greit.

Lørenskog har mye å spille for

Lørenskog er også en viktig brikke i denne avslutningen. De møter Skjervøy borte, og de har to ting de kjemper for. Det første er at de ønsker å komme topp 4 slik at de er kvalifiserte til første runde i NM. Den andre er nesten viktigere. Slår de Skjervøy så er Lørenskog 2 nærmere å sikre plassen i 4. divisjon. Rykker FUVO eller LSK 2 ned så rykker også Lørenskog 2 ned til 5. divisjon.

For FUVO er det kun en ting som gjelder – seier mot Harstad. Det er ikke sikkert at de holder heller hvis lagene foran vinner.De har tatt 13 poeng på de siste fem kampene, men fortsatt under streken. Heldigvis for Ørjan Heibergs gutter har Kim Brenna våknet skikkelig i høst. De skal slå Harstad på lørdag på rein vilje.

Fløya ned?

Et lag som har skuffet nesten like mye som Skedsmo er Tromsø-laget Fløya. De møter serietoer Senja, og det blir en tøff kamp for grønntrøyene. Vi ser ofte at vilje slår klasse i slike kamper på slutten av en sesong, men Fløya kommer til å savne tre mann som er suspenderte. Blant annet så er den viktige spissen Christopher Tian Olsen suspendert. Senja har også viktige Håvard Espejord ute med karantene.

Fløya jubler etter scoring mot Eidsvold Turn i NM i vår (Foto: Espen Bråthen).

Så hvilket lag rykker ned? Jeg tror rett og slett at Skjervøy går ned. Lørenskog har mye å spille for, og de er i strålende form denne høsten. Jeg tror, selvfølgelig, også at FUVO og Lillestrøm 2 vinner. Da står det hele på Fløya. Klarer de å slå Senja? Vinner de rykker Skjervøy ned. Taper Fløya så går dessverre de ned.

Dette blir uansett drama. Lokalfotballen følger den siste serierunde tett, fra min plass på Opakermoen for å se FUVO – Harstad. Hvilket lag tror du rykker ned?

[socialpoll id=»2467656″]

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.