Doms- og sanksjonsutvalget fikk inn ny protest mot Lyn – saken er utsatt

0
1732
Lyn møtte Skjetten i 2016 (Foto: Espen Bråthen).

Etter at Lyn brukte en ikke spilleberettiget mann mot Ready lar avgjørelsen vente på seg. Nå har Ready også lagt inn protest, og dermed trekker saken ut.

– Grunnen til at saken trekker ut i tid er at Ready Fotball har protestert på kampen denne uka. Det gjør at sanksjonssaken (som ble opprettet før vi mottok protesten fra Ready) ikke kan behandles før protestsaken blir behandlet. Det er det uavhengige organet Doms- og sanksjonsutvalget som behandler saken. Etter at protestsaken er avgjort kan den ankes på vanlig måte til Ankeutvalget (uavhengig organ), skriver NFF til Lokalfotballen i en epost.

Avgjøres hos NFF

Lyn mistet overraskende poeng mot Frigg i helgen, og Stabæk 2 vant 2-1 borte mot Eidsvold Turn. Nå kan opprykket avgjøres hos NFF.

– Når protestesaken er ute av verden vil Påtalenemnda (uavhengig organ) utarbeide en innstilling på straff til Doms- og sanksjonsutvalget hvis de mener forholdet er straffverdig. Hvis forholdet blir påtalt vil Doms- og sanksjonsutvalget fatte en dom skal kan ankes på vanlig måte, står det i eposten fra NFF, og den avsluttes med saksgangen er viktigere enn et raskt svar.

– I denne prosessen er det viktige hensyn til kontradiksjon som må ivaretas. Partene skal få anledningen til å uttale seg får noen avgjørelser tas. Det er rimelige tidsfrister som må overholdes. Disse fristene er viktige for å beholde en rettferdig saksgang for alle de involverte, samt å kunne innhente all den informasjonen som trengs for å avgjøre saken.

Lokalfotballen følger opp saken videre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.