Kommentar: Jubelsesong for Sørumsand

0
1061

Kommentar: Før sesongen hadde jeg ikke helt trua på ustabile Sørumsand, men de har spasert gjennom 5. divisjon. En jubelsesong for den tradisjonsrike klubben.

Rødtrøyene som spiller hjemme der toget suser forbi ved en gammel kunstgressmatte med elendig flomlys har imponert alle i 5. divisjon. Foran sesongen tippet jeg de på 5. plass, og det er selvfølgelig skikkelig skivebom når man ser fasiten.

De var en ok klubb som kunne kjempe i toppen, men det har skjedd ting i SIF. Trenerne Kim Schøn, Mats Weinholdt og Peder Kornbakk har økt treningsmengden, pluss at flere SIF-gutter vendte hjem. I sommer har laget trent knallhardt, og fikk en raskt forsprang på de andre klubbene.

Mange forsterkninger

Det er ikke lett å tippe et lag når de henter hjem 7-8 forsterkninger på en sesong, men det ga uansett SIF et løft. Tonis Kaukvere, en eks-estisk landslagsmann, forstår mer fotball enn hele Sørumsand til sammen. Med sin rutine og sikkerhet i spillet har Sørumsand løftet spillet høyere. Magnus Kolbjørnsrud har vært strålende. Bare Adrian Tjernsli er bedre i 5. divisjon. Eller er det kanskje storscorer Saeed Rahim nå. Spissen fant endelig spilleforståelsen og har scoret 39 mål i år. Vanvittg.

Saeed Rahim (f.v), Beshad Nazari, Sebastian Cotrau og Magnus Kolbjørnsrud for Sørumsand (Foto: Espen Bråthen).

Det eneste lille minuset syns jeg forsvaret er. Det er den store achilleshælen til de røde. De har en god keeper i Kristian Lillebo. Og han er svært viktig i det sosiale og pluss at han fronter Sørumsand i alle medier. Slike typer er gull verdt. Tilbake til forsvaret. Der må det forsterkes.

Mitt tips er at de dytter Tonis Kaukvere ned som midtstopper, og problemet er løst. Vi alle veit at Jesper Kornbakk kommer tilbake til Sørumsand i vinter. Sier seg sjøl det. Kornbakk inn som indreløper, hvis han klarer å holde seg skadefri.

Stort steg

4. divisjon er et stort steg opp. Det er veldig stor forskjell på 4. divisjon og 5. divisjon. Sørumsand må ruste seg på flere fronter. Bredden må bli bedre. Det ryktes også at andre Sørumsand-gutter kommer tilbake. Marco Nazari. Vidar Øverland. Det ryktes også om Robert Krolikowski, hvis AFSK stopper kjøregodtgjørelse-festen der. Kommer disse inn er Sørumsand helt klart et lag som kan komme topp 5 i 2018.

Rekrutteringen er strålende med det gode G16-laget. De er nødt til å komme seg opp i divisjonssystemet hvis de skal klare å holde flere av de. Noen er nok så gode at de nok forsvinner til større klubber «innaføre».

Jeg husker godt alle kampene jeg så på Sørumsand da jeg var blodfersk frilanser i Romerikes Blad og Indre Akershus Blad. Lars «Cash» Harsheim. Det var speller det. 200 tilskuere i Idrettsparken. I høst har det vært over 100 tilskuere på alle hjemmekampene. Er det noe på gang i Sørumsand?

Jeg er helt sikkert på det. 

En stor gratulasjon til Sørumsand med opprykket, og vi i Lokalfotballen gleder oss til å følge den tradisjonsrike klubben neste år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.