FUVO-seier gir håp – Lillestrøm2 får det tungt

3
946

Nedrykkskampen i 3. divisjon avdeling 6 tetter seg til. FUVO vant mot Alta 2, men også Skjervøy vant. Lillestrøm 2 ser det også tungt ut for nå. Mitt tips for nedrykksdramaet.

FUVO har hatt en tøff sesong, men har nå tatt ti poeng på de siste fire kampene. Mot Alta 2 ble det en enkelt 3-0-seier.

– Vi var klart bedre, og vi skapte mange målsjanser i tillegg til scoringene. I tillegg var det solid defensivt. Prestasjonen var ikke topp, men en grei seier, sa FUVOs trener, Ørjan Heiberg, etter kampen til Lokalfotballen.

FUVO er på 11. plass, som er plassen nærmest det å holde seg. Det er kun to poeng opp til trioen Fløya, Lillestrøm 2 og Skjervøy. Tromsø 2 er ute av kampen nå etter sitt tap mot Senja.

Skedsmo kan også faktisk rykke ned hvis alt går galt. De har 34 poeng nå.

I år rykker fire lag ned fra 3. divisjon, og det er en håpløs løsning. Det vil i år gå ned mange lag som er bedre enn de fleste lagene som rykker opp. 3. divisjon blir en god del svakere i 2018 enn i 2017. Da er det noe som er feil med seriestrukturen.

Gjenstående kamper:

FUVO: De møter Skjetten i lokaloppgjør til helgen. Skjetten har overbevist i år og er på 3. plass. Andreas Eriksen er tilbake for de, men de mangler viktige Marius Edvardsen. Skjetten jakter topp 4 fordi da går de direkte inn til 1. runde i NM. Ingen lett kamp.

Så avslutter FUVO mot Harstad hjemme. Harstad fikk bank av Skjervøy i helgen. Harstad jakter også topp 4, men er ikke i god form.

FUVO tar fire poeng tror Lokalfotballen.

Lillestrøm 2: Harstad er neste motstander for rekruttene til Lillestrøm. Kampen spilles på lørdag, så det blir spennende å se hva slags lag LSK 2 stiller. De er langt fra sikre på å holde plassen i eliteserien, så det er flere hensyn å ta. I siste serierunde møter LSK 2 Tromsø 2. Det laget som tør å ta med flest a-spillere vinne. Sannsynligvis blåser Tromsø 2 totalt i denne kampen etter som de har rykket ned fra 3. divisjon.

Lillestrøm tar tre poeng tror Lokalfotballen

Amir Daush i duell for Lørenskog mot Skjervøy (Foto: Espen Bråthen).

Skjervøy: De møter Tromsø 2 i helgen, og de er fortapte nå. Tromsø 2 stiller uansett et ålreit lag med mye tempo. I siste seriekamp møter de Lørenskog 2. Det positive for LSK 2 og FUVO er at Lørenskog å vinne for å klare 1. rundeplassen til NM og at de da sannsynligvis redder 2. laget sitt i 4. divisjon.

Skjervøy tar ett poeng tror Lokalfotballen

Fløya: De møter Skedsmo i nest siste runde. Med seier kommer de likt med Skedsmo, så dette blir en krig for Skedsmo. Fløya er et av lagene som har underprestert mest denne sesongen, og det er krise hvis de rykker ned. I siste kampen møter de Senja, som har lite å spille for. Det å ha noe å spille for er utrolig viktig.

Fløya tar seks poeng tror Lokalfotballen

Skedsmo: Vi må ta med Skedsmo her. Går alt galt kan seriefavoritten rykke ned. Allerede etter neste runde kommer de til å ligge ned i dumpa, tror jeg. Med tap mot Fløya, og de andre lagene under vinner så blir dette fryktelig spennende. For spennende. I siste seriekamp møter de Sortland, og det er også en tøff kamp.

Skedsmo tar ett poeng tror Lokalfotballen

Petter Linstad og Fredrik Krogstad i en duell (Foto: Espen Bråthen).

Dermed får vi denne tabellen:

Fløya 37
Skedsmo 35
Lillestrøm 35
FUVO 33
Skjervøy 32

 

Skjervøy går ned

Dermed tror Lokalfotballen at Skjervøy rykker ned. Det blir uansett en fantastisk spennende avslutning av 3. divisjon avdeling 6. Rykker et av lagene fra Romerike ned så rykker det ned to lag i 4. divisjon, og det gjelder videre ned i seriesystemet også. Det er mange på Romerike som følger godt med.

– De lagene som klarer å holde hodet på rett plass klarer dette! Mange lag involvert, så det blir spenning helt til siste minutt, sier Ørjan Heiberg til Lokalfotballen, før dramaet starter i helgen.

Laget som ender på nedrykksplassen har et siste lite halmstrå. Det er sannsynlig at Follo gir seg, og da holder beste 11er plassen i 3. divisjon. Det kommer en egen sak på det.

Dessverre, eller egentlig ikke, så er jeg på Tjømecup med 35 jenter i AFSK. Fire lag skal spille cup, og det blir fantastisk moro. PCen blir med så det blir saker og oppdateringer så langt det lar seg gjøre.

Hvilket lag tror du rykker ned?

3 COMMENTS

    • Ja, enig i det, men dette er tippet litt med Romerike-hjertet :-). Stiller Tromsø 2 bra juniorlag kan de plage Skjervøy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.