Skjetten kriget seg til seier mot Lillestrøm 2

0
996
Jonas Kordahl jubler etter sin 2-1-scoring (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten imponerte i perioder og vant fortjent mot et toppet, men svakt, Lillestrøm 2. De kriget og ga hjemmelaget juling i 3-2-seieren.

Lillestrøm kom til kampen med Moses, Fredrik Krogstad, Marius Amundsen og Erik Brenden som alle har spilt i eliteserien i år. Også Erik Tobias Sandberg, Henrik Kristiansen og Tobias Gran som er i a-stallen med. Mot et Skjetten uten den viktige kapteinen, Andreas Eriksen, trodde flere at dette kom til å bli en grei LSK 2-seier.

Tøffe Skjetten

Men, det ville ikke Skjetten ha noe av. De lå kompakt i sin 4-4-2 og ga LSK 2 juling i mange av duellene. Spesielt midtstopper Marius Edvardsen var rein klasse i denne kampen. Han kledde av Moses i de fleste duellene. Foran Edvardsen styrte Andreas Castilla spillet til Skjetten.

Og når Fredrik Krogstad så sliten ut etter fire kamper på seks dager, så fikk ikke Lillestrøm ordentlig fart på ballen. Dermed holdt Skjetten greit unna.

LSK 2 fikk derimot kampens første store sjanse. Den eneste gangen i løpet av kampen der Edvardsen glapp i markeringen. Moses fikk stå alene på femmeter, men headet svakt rett på keeper. Den skal sitte hvis han skal få muligheten i eliteserien.

Hjemmelaget hadde mye ball, men det gikk sakte og altfor mye på kryss og tvers.

Gode tilskuere

Foran den gode «pressetribunene» med Kjetil Rydje, Arne Erlandsen, Simon Mesfin og Frank Grønlund skjedde det lite foran mål.

Helt til vi kom på overtiden av 1 .omgang. Skjetten banket et frispark inn i feltet og ballen ble stusset på bakerste. Der dukket Edvardsen opp, og han banket ballen i mål. Dermed 1-0 til Skjetten ved pause.

Skjetten jubler etter Marius Edvardsens scoring (Foto: Espen Bråthen).

– Ikke som forventet dette nei. Det går altfor sakte. Ikke bra, sa LSK 2s trener Kai Holt til Lokalfotballen i pausen.

Straffe til LSK 2

LSK løftet opp spillet i starten av den 2. omgangen. Og de fikk scoringen. Jesper Aaserud ble revet ned innenfor sekstenmeteren, og dommeren blåste straffe. Fredrik Krogstad sendte Fredrik Mundal til en side og ballen til den andre siden. 1-1.

Sju minutter senere tok Skjetten ledelsen igjen. Etter et langt kast landet ballen i beina til Jonas Kordahl. Spissen banket ballen strålende i mål på en vending og halvvolley.

Skjetten trøkket til LSK 2

Ole Moltzau satte inn 3-1 til Skjetten (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten fortsatte å ligge kompakt, og Robin Daly var aldri langt unna Fredrik Krogstad. Dermed fikk aldri LSK 2 god fart på ballen.

Edvardsen kledde av Moses. Castilla var mye bedre enn Krogstad. Lars Rydje gjorde ikke en eneste feil.

Skjetten økte ledelsen ti minutter før slutt. Skjetten kontret godt og Ole Moltzau kom alene med keeper. Han lobbet over keeper, og ballen var over streken før keeper Maric slo den ut igjen. Uansett så banket Daly ballen i mål like etter. Vi gir scoringen til Moltzau.

Unge Edvard Åretun reduserte for LSK 2 (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget prøvde å løfte spillet, men de møtte en tett Skjetten-mur. Tre minutter på overtid fikk de en redusering. Unge Edvard Åretun fikk stå alene på et innlegg og han headet ballen i mål. LSK 2 kom aldri nærmere, og Skjetten tok med seg tre poeng.

– En godt gjennomført kamp av oss der jeg føler vi vinner fortjent. Vi lar dem ha mye ball, men tar ut de viktigste spillerne til LSK. De skaper ikke veldig mye på oss, sa Martin Wiker til Lokalfotballen etter kampen.

Nå er Skjetten oppe på 3. plass, og det er en imponerende sesong de grønne står for.

Tungt for Lillstrøm nå

For Lillestrøm 2 er det meget skuffende det som har blitt vist de to siste kampene – mot FUVO og Skjetten. Krogstad ser sliten ut. Marius Amundsen virker det som ikke har moralen til å spille i 3. divisjon. Moses er rett og slett for uferdig. Ungguttene holder rett og slett ikke nivået i denne 3. divisjonsavdelingen. De er nå kun to poeng over nedrykk med to kamper igjen.

LSK møter Harstad og Tromsø 2 i lørdagskamper. Altså dagen før a-kamp. Da må LSK gjøre noen valg om hvor viktig det er å holde laget i 3. divisjon.

Marius Edvardsen var banens beste, men fikk gult kort og må dermed stå over mot FUVO i neste kamp (Foto: Espen Bråthen).