lørdag, juni 15, 2024

– Adam har sin beste sesong i Kløfta

Date:

Share post:

Endelig har det løsnet igjen for Kløftas spiss, Adam Olsen. Og nå roses han opp i skyene av trener Karl André Hovde etter 4-2-seieren mot Fet.

Kløfta jakter fortsatt Gjelleråsen, og Adam Olsen sørget for to nye scoringer. I fjor banket spissen inn 30 mål, men det har vært tyngre, målmessig, denne sesongen.

Les også: Direkte fra kveldens kamper

– Det kreves mer av meg defensivt denne sesongen og jeg må følge backen hjem, så da blir det færre scoringer. Men, det er deilig at det har løsnet litt i det siste. Seint,  men veldig ålreit, sier Adam Olsen til Lokalfotballen, og han får masse ros fra trener Karl André Hovde.

– Adam har sin beste sesong noensinne for Kløfta. Han gjør en fantastisk jobb for oss. Det er en suveren spiller og en veldig hyggelig gutt, er Hovdes rosende ord om vingen til serietoeren.

Færre mål, men nærme opprykk

Olsen har denne sesongen nå scoret 12 mål for Kløfta og hatt seks målgivende.

– Jeg tar heller 12 mål og kjempe om opprykk, enn 30 mål og nesten nedrykk, sier Olsen, som har en klar oppfatning om hvorfor det har gått litt trått i høst: – Jeg har ikke trent nok i sommer, men det er kun min feil. Det å ha økter sammen er mye bedre.

Årets raskeste scoring?

Kløfta åpnet forrykende borte mot Fet. Allerede etter 26 sekunder lå ballen mål, og Fets back Eirik Bratbakken var uheldig og satte ballen i eget mål. Kløfta var klart best i starten. De spilte med det gjenkjennelige trøkket og hadde god bevegelse.

Været på Fedrelandet er det merkeligste jeg har opplev på lenge. Det høljet ned i ti minutter, så var det opphold i ti minutter, så høljet det ned igjen. Slik fortsatte det hele kvelden.

Fet utlignet

Fet kom mer med i kampen etter det første kvarteret, og de hadde noen strålende angrep. Utligningen kom etter 16 minutter. Rutinerte Arild Haavik dyttet ballen i mål etter et langt innkast.

Så var det på tide med Adam Olsen i fullt firsprang. De kontret etter en Fet-corner, og plutselig var Olsen alene med keeper. Han rundet Markus Berg og satt ballen i åpent mål til 1-2 på Fedrelandet. Like etter burde Steffen Nystrøm økt ledelsen etter et vakkert angrep, men han banket ballen over mål fra 13 meter.

Adam Olsen runder keeper og setter inn 2-1 til Kløfta (Foto: Espen Bråthen).

Store rom offensivt

Spillet bølget fram og tilbake en periode, og det var store rom offensivt for begge lag. Sebastian Abusdal hadde en fin sjanse for Fet, og Sondre Haugen hadde en stor sjanse for Kløfta. SÅ er det Marius Søgård som avslutter etter et godt Fet-angrep.

Minuttet før pause får Olsen nok en sjanse, men Berg reddet strålende. Dermed stod det 2-1 til Kløfta ved pause. En grei nok ledelse, men Fet var gode i perioder.

Marcus Berg reddet mye mot Kløfta, og var Fets beste spiller (Foto: Espen Bråthen).

Sju minutter etter sidebytte skapte Kløfta nok en stor sjanse, men Berg var strålende i målet til Fet. Minuttet senere kunne han ikke gjøre noe. Eivind Damstuen hadde tatt veien opp i angrep, og etter et vakkert veggspill var han alene med keeper og scoret Kløftas tredje.

Fet mer med igjen

Fet ga seg ikke, og Marius Søgård fikk en ny sjanse etter strålende Fet-spill. De startet ved egen keeper og spilte seg gjennom hele Kløfta. Synd at slike angrep ikke ender i scoring. Også Marius TOlsciner og Arild Haavik hadde hver sin sjanse etter dette, men uten uttelling.

Kløfta tok helt over i en periode. Sjansene kom på løpende bånd. Markus Berg reddet strålende fra både Nystrøm og Olsen. Innbytter Kush Bujupi løp igjennom, men Berg stod som en vegg i denne perioden. Og da Christian Westad stod alene på fem meter og bommet på ballen lurte man på om Kløfta skulle klare å score flere mål.

Spenning i kampen

Kvarteret før slutt reduserte bursdagsbarnet Eirik Bratbakken til 2-3, og skapte skikkelig spenning i kampen. Det ble også ampert i perioder, og dommeren fikk noen skikkelige skyllebøtter av begge lags spillere.

De store sjansene fortsatte å komme i begge ender. Adam Olsen var alene med keeper nok en gang, men igjen var Berg strålende og reddet. Etter en corner headet Sondre Haugen i stolpen, og Fet kontret med flere mann. Eirik Bratbakken kom alene med keeper, men Fredrik Hauffen var like god som kollega Berg og reddet.

Olsen avgjorde

Akkurat i det vi passerte 90 minutter avgjorde Adam Olsen kampen. Vingen banket ballen i nærmeste hjørne, og Kløfta vant 4-2 mot Fet.

– Det er en rotete kamp, men vi vinner veldig fortjent. Vi burde punktert kampen tidligere, så det er kjedelig å slippe de inn i kampen igjen, sier Hovde om kampen.

– Det er moro at vi har blitt et topplag. Vi har faktisk fire poeng mot både Gjelleråsen og Aurskog-Høland denne sesongen, avslutter Olsen.

Rykker Fet ned?

For Fet er det tyngre. De er faktisk nå på nedrykk ettersom FUVO ligger på nedrykk i 3. divisjon. Lørenskog 2 vant mot et meget ungt Strømmen 2-lag, og gikk forbi blåtrøyene. Fet møtte Strømmen 2 for et par uker siden og da hadde Strømmen med sju OBOS-spillere. Hvis FUVO ikke holder plassen i 3. divisjon, så kan fort Fet rykke ned på grunn av dette.

Mye mål i 4. divisjon

Den største målfesten hadde Ull/Kisa 2 mot Skedsmo 2. 7-4 og hjemmeseier endte det med til slutt. Aurskog-HØland vant 2-0 over Hauerseter. Raumnes & Årnes vant 2-0 over Eidsvold Turn 2. Gjelleråsen vant 2-1 over Eidsvold og Lørenskog 2 vant 5-1 over Strømmen 2.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.