Kan vi få litt hjelp fra Lillestrøm?

1
1328

KOMMENTAR: Det store nedrykksdramaet i år er i 3. divisjon. FUVO kjemper og kriger for alt hva det er verdt, og kan vi på Romerike få litt hjelp fra Lillestrøm 2?

På mandag spilles den første av fire finaler for FUVO. Trener Ørjan Heiberg har vært veldig klar på hva som gjelder for laget på Øvre Romerike – fire cupfinaler.

Midt i dette dramaet står lokomotivet på Romerike. Lillestrøm 2 har stort sett spilt med toppet lag mot lagene fra Romerike, men hatt heller svake lag mot lagene fra Nord. FUVOs store nedrykksrival, Skjervøy, har møtt veldig unge utgaver av LSK 2, og dermed enkelt tatt seks poeng.

FUVO møtte et knallsterkt LSK 2 i vår, og nå skal lagene møtes på mandag.

Er det lov å håpe på litt hjelp fra Lillestrøm 2? Lillestrøm 2 trenger tre poeng så har de sikret plassen. Må de poengene tas fra FUVO?

Lillestrøm 2 trenger nok en seier til på de fire siste kampene for å sikre plassen i 3. divisjon. De møter FUVO, Skjetten, Harstad og Tromsø 2 i de siste kampene. Faktisk nesten samme samme motstand som FUVO har – de har Alta 2 i stedet for Tromsø 2.

Skal kjøre på med alt de har

Kan vi da på Romerike håpe at Lillestrøm 2 kan stille med et ungt lag mot FUVO på mandag? Sannsynligvis ikke, hvis vi leser uttalelsene til LSK 2-trener, Kai Holt til Romerikes Blad. Der sies det klart og tydelig at de skal kjøre på med alt de har mot FUVO og Skjetten. Lagene fra Nord nevner han ikke med et ord.

Marius Amundsen spiller nok mot FUVO (Foto: Espen Bråthen)

Mot Tromsø i eliteserien i kveld imponerte ikke LSK. Det ble dermed tidlige bytter. Erling Knudtzon ble dessverre skadet, så Marco Tagbajumi kom inn tidlig. Fredrik Krogstad kom inn til 2. omgang, og Moses fikk 20 minutter. Det vil si at sannsynligvis så er alle de tre uaktuelle mot FUVO. Og i tillegg til en lang reise fra Tromsø, så blir det spennende å se hva LSK 2 velger å stille med.

Marius Amundsen er helt sikkert med, fordi han sonet mot Tromsø. Det er nok Erik Brenden også som var ubenyttet innbytter mot Tromsø.

Lite hjelp fra Romerike

FUVO fikk heller ikke noe hjelp fra de andre lagene fra Romerike denne helgen. Skedsmo tapte mot Tromsø 2 og Skjetten tapte mot Skjervøy. Min påstand er nå at FUVO må vinne tre av fire for å holde seg.

Et nedrykk for FUVO gjør at de blir to nedrykk i 4. divisjon, og så videre nedover i systemet. Det blir noen spennende uker fremover. Det blir også noen virkelig spennende kamper. Lørenskog 2 ligger nest sist i 4. divisjon, og de møter de gode vennene Strømmen 2 mandag. Et Strømmen 2 som har stilt utrolig godt lag de siste kampene. Taper LIF 2 så er det mulig at de blir nummer 13 og kan rykke ned. Lørenskogs førstelag i 3. divisjon møter Skjervøy i siste serierunde. Fascinerende.

Rykker FUVO ned sender de også sannsynligvis ned sitt eget 2. lag til 6. divisjon.

Nå er det uansett opp til FUVO selv. Vinner de resten av kampene holder de seg i 3. divisjon. Min mening er at Øvre Romerike trenger et FUVO i 3. divisjon for å gi et godt tilbud til spillere i Nes-området. Selv om Raumnes & Årnes sine folk nå krysser fingrene for et FUVO-nedrykk.

Les også: Lokalfotballens forslag til ny seriestruktur

Det er dermed nye som kan skje i høst. Møt opp og støtt ditt eget lokale lag. De trenger, og fortjener, støtten din i denne spennende avslutningen.

FUVO får besøk av Lillestrøm mandag 2. oktober, og kampen spilles allerede 16:30 fordi det blir tidlig mørkt denne oktober-kvelden. Så er det lov å håpe på litt hjelp fra Lillestrøm denne gangen?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.