Det er åpent om opprykk i alle divisjoner

0
888

Det er mye viktig fotball som spilles på Romerike i høst. Bloggen fokuserer vanligvis på 3. til 5. divisjon, men nå skal vi se på opprykkskampen nedover i systemet.

Da starter vi i 6. divisjon. Den nesten kjønnsløse divisjonen med stort sett bare 2. og 3. lag. Man finner ikke en mer kjedelig serie, men man er nødt til på ta jobben. Jeg syns rett og slett synd på Bjerke, som kjemper om opprykk i år.

4. divisjonslag i 6. divisjon

De har møtt Aurskog-Høland 2 og Gjelleråsen 2 der de stilte med mange fra 1.-laget begge lagene. De to elleveren hadde kosa seg i 4. divisjon. Jeg syns synd på Bjerke. Det er ikke slik det skal være i den lokale fotballen.

Bare så det er sagt: Det er ikke bare 2. lagene til eliteserie og OBOS som er utfordringen. Det gjelder de fleste 2. lag.

Heldigvis har Bjerke fortsatt muligheten til opprykk. Vinner de hengekampen sin er de kun to poeng bak serieleder Lillestrøm 3. De har igjen alle 3er-lagene, og det er nok enklere enn 2. lagene selv om LSK 3 og Skjetten 3 er i toppen.

Kun 2. og 3. lag?

Mitt tips, og ønske, er at Bjerke klarer opprykk sammen med Gjelleråsen 2. Det er en klubb i fremgang og fortjener opprykket. Frogner har allerede trekt seg og forsvinner også fra 6. divisjon, og Kurland henger i en tynn tråd hvis FUVO rykker ned fra 3. divisjon. Med Gjerdrum 2 ned, så kan alle lagene i 6. divisjon neste år være 2. eller 3. lag. Det eneste positive med det er at det blir en serie ingen er interesserte i. La de da få trille ball i en «egen» serie.

Løvenstad på vei opp

Nei, vent litt. Løvenstad er på vei opp fra 7. divisjon til 6. divisjon. Det blir gøy for den oransje Luton-gjengen. Løvenstad leder serien med fire poeng på Borgen, og har en kamp mindre. Lagene møtes til et skikkelig toppoppgjør torsdag kveld. Vinner Løvenstad har de rykket opp – så enkelt er det. Taper Løvenstad har de fortsatt en god mulighet ettersom de har overkommelig motstand. Borgen er litt i en klemme, men jeg tror de blir med Løvenstad opp.

Sand rykker ned fra 7. divisjon.

Åpent i 8. divisjon

I 8. divisjon er det vidåpent. Fjellhamar 2 leder serien, men Hvam, Dalen og Blaker 2 er godt med i opprykkskampen. Blaker 2 har to færre kamper, og må nå spille tre kamper på seks dager. Det blir spennende å se de løse det.

Fjellhamar 2 er favoritten min, men allerede den 28. september er det toppoppgjør mot Hvam. Fjellhamar kan gi beng i 5. divisjonskampen mot Rømskog dagen før, og stille meget godt lag hvis de ønsker. Vi blir jo ikke sjokkert om det skjer.

Hvam rykker opp sammen med Fjellhamar.

Lillestrøm 4 rykker opp

9. divisjon er enkel. Lillestrøm 4 rykker opp. De hadde klart seg et par divisjoner opp også de. Sørumsand 2 er tre poeng bak med en kamp igjen, men LSK 4 har for god målforskjell. Pluss at LSK 4 vinner den siste også. Og her rykker jo også to lag opp. Sørumsand 2 blir med opp en divisjon.

Det var en rask gjennomgang, og i løpet av en ukes tid er det meste klart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.