Nedrykksdrama på Romerike

0
1010
Kim Brenna jubler etter den tidlige scoringen mot Mjølner (Foto: Espen Bråthen).

Nå går vi inn i den veldig spennende avslutningen i lokalfotballen. Det største dramaet er nedrykkskampen på Romerike.

Det er allerede klart at ett lag rykker ned fra 4. divisjon, og det gjelder videre ned i divisjonene. Det som kan endre på det er antall nedrykk fra 3. divisjon. Akkurat nå er det kun FUVO som er i trøbbel, og de er i skikkelig trøbbel.

Trio kjemper om å unngå nedrykk

Ørjan Heibergs gutter med sine 22 poeng ligger tre poeng bak Skjervøy. Nordlendingene har den siste sikre plassen. Fløya er også på samme poengsum som Skjervøy.

I forrige serierunde vant Skjervøy mot et G16/G19-lag fra Lillestrøm 2. Heldigvis tok FUVO en meget viktig seier mot topplaget Senja. Fløya vant også etter 1-0 mot Alta 2.

I neste serierunde møter FUVO Skjervøy oppe i nord. Blir det tap der klarer nok ikke FUVO å hente igjen de. Fløya møter Sortland borte, og der har de gode muligheter til seier.

Er det LSK 2 som avgjør nedrykket?

En nøkkel i nedrykkskampen er dessverre Lillestrøm 2. Mot Skjervøy i vår og nå i høst har LSK 2 møtt opp med G16/G19-lag, og da har selvfølgelig Skjervøy vunnet begge. I vår møtte LSK 2 opp med 4-5 a-lagsspillere mot FUVO og vant 5-2. Mandag 2. oktober får FUVO besøk av LSK 2, og det blir spennende å se hva LSK 2 stiller med der. De har «heldigvis» lang reise på søndag for a-laget med en tur til Tromsø, så får vi krysse fingrene at de bruker unggutta.

Kampen var opprinnelig oppsatt på lørdagen, men den ble flyttet til mandag fordi LSK2 ønsket det, og med de nye reglene for kampdager for 2. lag så måtte bare FUVO godta det. Kamptidspunktet er 17:00 den mandagen, og da vil noen av FUVOs spillere slite med å rekke kampen på grunn av jobb.

Det skal sies at LSK 2 har tatt fire poeng i kampene mot Fløya.

Kim Brenna er heldigvis for FUVO i scoringsform igjen. Han er nå toppscorer i 3. divisjon avdeling 6, og han kan skyte FUVO til sikker plass.

Ett eller to lag ned fra 4. divisjon

Noen av lagene i 4. divisjon følger godt med på hva som skjer i 3. divisjon om dagen. Gjerdrum kommer uansett til å rykke ned. Det er teoretisk mulig at de kan holde seg, men alle forstår at de går ned nå.

Nest sist er Lørenskog 2, og ryktene sier at de skal satse på dette laget ettersom førstelaget er sikret plassen i 3. divisjon. Velger Lørenskog 2 å gjøre dette så vinner de nok de fleste av kampene nå på slutten. Det er dermed dårlig nytt for Fet, og til dels Eidsvold IF – hvis FUVO rykker ned.

Allerede neste runde tror jeg at Lørenskog 2 går forbi Fet. Da møter Lørenskog 2 Turn 2 og Fet møter Raumnes & Årnes i en vanskelig bortekamp. EIF spiller borte mot Hauerseter, og det spørs om de tar poeng der.

Foto: Bjørn Hytjanstorp

Gjerdrum 2 må ned fra 5. divisjon

I 5. divisjon rykker Gjerdrum 2 ned, fordi Gjerdrum kommer ned fra 4. divisjon. Nå er det Nittedal som ligger i bunnen, og hvis to lag går ned kommer nok Nittedal til å følge Gjerdrum ned i 6. divisjon. FUVO 2 og Flisbyen kan også rykke ned hvis Nittedal av en eller annen grunn plukker poeng på slutten. Håpet til Nittedal er at de møter Skjetten 2 samme dag som førstelaget til Skjetten spiller seriekamp i 3. divisjon.

Frogner har allerede trekt laget, og går dermed ned fra 6. divisjon. Kurland har åtte poeng på 11. plass, og rykker ned hvis FUVO går ned. Dermed ser det ut til at 6. divisjon neste år blir en avdeling med nesten bare 2. – og 3. lag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.