– Lokaloppgjør lever sitt eget liv

0
662

Nå er det like før det smeller på Bruvollen mellom Blaker og Aurskog-Høland. Det er forventet 500 tilskuere til lokaloppgjøret som sendes på Eurosport Norge.

Les også: Spillerbørsen foran kampen

– Lokaloppgjør er alltid noe ekstra, og da kommer motivasjonen naturlig. Mentalt klarer man å løpe litt ekstra og kjempe litt hardere. Vi hadde en veldig fin ramme med breddekampens helg i juni, og nå er rammen enda bedre. Hvis 2017 setter standard for oppgjør mellom Blaker og Aurskog-Høland, så blir det mye morro i årene fremover, sier Blakers Pål Thoreid til Lokalfotballen.

Bortelaget er favoritter

Aurskog-Høland er favoritter – både når man ser på tabellen og forrige møte i vår. Den kampen vant AHFK 3-0 etter egentlig full kontroll.

– Tabellsituasjonen tilsier at vi Aurskog-Høland FK er et bedre lag enn Blaker, men i en sånn kamp nytter det ikke å legge tabellen til grunn for noe som helst. Lokaloppgjør lever sitt eget liv, og Blaker er ingen enkel motstander på Bruvollen. Jeg har forberedt gutta på at dette blir en av sesongens tøffeste bortekamper, sier Aurskog-Hølands trener, Arne Henrik Vestreng.

To duellsterke lag

Thoreid er enig i at AHFK er favoritter, og han er raus i omtalen om naboen.

– AHFK er et godt gjennomtrent lag med et intensivt press. De er vanskelige å spille mot, da vi aldri får ro med ballen, og har et sterkt kollektiv. I tillegg har de spisskompetanse på enkeltspillere som gjør at de avgjør kamper.

Hvordan skal dere vinne kampen, Pål?

– Vi må være nøye i egen boks. De er gode på innlegg og dødball, og vi har ikke råd til enkle mål. I tillegg må vi tørre å ta mulighetene når de kommer, og ikke alltid slå på førstebevegelsen. Vi får neppe mange sjanser, så effektivitet er viktig, svarer Thoreid, som starter som høyreback i dag.

Hør podcast med fire av spillerne

Bortelaget kommer til Bruvollen med respekt.

– Blaker gir ikke ved dørene og er gode på offensive overganger. På sitt beste er samhandlingen ganske god. Laget har enkeltspillere som er i stand til å avgjøre kamper i 4. divisjon, sier Vestreng, men han vil ikke avsløre kampplanen:  – Det er en hemmelighet, men lokaloppgjør er alltid moro. Vi gleder oss, avslutter Vestreng.

Kampstart er 15:00, og det er som sagt ventet masse folk. Kom i god tid, så vi slipper masse kø. Du kan selvfølgelig følge kampen på bloggen, men ser helst at du kommer på Bruvollen i det fine været-

Mitt tips: 1-3 Nordseth for Blaker. Svardahl 2 og Skjeggenes for AHFK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.