Hvilket lag blir beste 3. divisjon: Foran lokaloppgjøret Skjetten – Skedsmo

0
804

Skjetten og Skedsmo har like mange poeng. Ikke mange hadde trodd det foran sesongen, men nå skal naboene krige om å bli beste lag i 3. divisjon avdeling 6.

Dette lokaloppgjøret går utpå det meste av lokaloppgjør på Romerike. Man kan si at de ikke er så glad i hverandre. Slik det skal være i slike kamper.

Les også: Skjetten kriget Skedsmo ut av stilen

I vårkampen fikk vi rødt kort, men null scoringer. Skjetten var det beste laget i store deler av kampen. De var nesten bedre mot elleve Skedsmo-spillere enn etter halvtimen spilt da Lars Jørgen Mork fikk rødt kort for en tøff takling på Jonas Kordahl.

Lars Jørgen Mork blir geleidet ut av banen av dommeren (Foto: Espen Bråthen).

– Skedsmo i år er vel det laget som har skuffet mest i år, både spillemessig og på tabellen. Mye gode fotballspillere, men ikke fått ut potensialet i år. En klubb som absolutt burde vært med å kjempa om opprykket, sier Skjettens trener, Martin Wiker, og fyrer allerede litt opp foran kampen som spilles lørdag kl. 16:00.

Hvem blir storebror?

Kjetil Moren Bråthen, som leder Skedsmo som trener sammen med Kristian Hage, er klar for sitt første skikkelige lokaloppgjør som hovedtrener. Og han veit at kampen er spesiell.

– Mange på laget kjenner hverandre godt, men for oss er det like viktig å vinne hver kamp. Nå har vi vært storebror en stund, men i år er det helt jevnt så nå står det om hvem av oss som skal komme høyest på tabellen inneværende sesong, sier Moren Bråthen.

Mergim Shurdhiqi prøvde på en brasse, men senket to Skjetten-spillere og seg selv i vårens lokaloppgjør på Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten passerte Skedsmo for to serierunder siden, men de tapte sist og Skedsmo vant. Begge lag står med 33 poeng, og Skjetten er foran på grunn av tre mål bedre målforskjell.

– Vi skal spille vårt spill, Med tempo og bevegelse i det offensive spillet. Så skal vi være aggressive og og tøffe defensive, forklarer Wiker om hvordan de skal slå Skedsmo.

For Skedsmo gjelder det å ikke bli med på krigingen. Da taper de.

– Vi må tørre å spille vårt spill, og ikke la de få den inn i sitt spor. Hvis samhandlingen offensivt og defensivt sitter slik vi trener på, kommer vi til å vinne kampen, sier Moren Bråthen.

Hva betyr dette lokaloppgjøret for dere, Martin?

– Lokaloppgjør betyr litt ekstra i år, med alle de lange reisene. Men alltid litt ekstra når gutta møter Skedsmo. Mange har spilt der, så det er en kamp ingen av lagene vil tape, sier Wiker.

Det er bare å sette på seg shortsen og trøya og komme seg på kamp. Det er spådd bra vær – perfekt for et skikkelig lokaloppgjør.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.