Dramatisk da Kløfta slo Gjelleråsen

0
1298

Det ble tidenes toppoppgjør i 4. divisjon mellom Gjelleråsen og Kløfta. 250 tilskuere fikk alt de kunne forvente og litt til da Kløfta vant 3-2.

For et drama. For en fotballkamp. Ja, spillet var ikke vakkert i perioder, men spiller det noen rolle.

Se videoer med mål og intervju med Karl André Hovde lenger ned i saken

Det startet allerede før kampen. Kløfta kom med en buss full av tilskuere, pluss mange biler. De veltet inn på Li kunstgress. Hjemmelaget har alltid mye tilskuere, så det var cirka 250 på plass.

Kløfta hadde med seg cirka 100 tilskuere til toppoppgjøret (Foto: Espen Bråthen).

Kløfta tok ledelsen ved Steffen Nystrøm. Han banket et frispark rett i mål fra hjørnet av sekstenmeteren. Gjelleråsens keeper, Lars Billington, rotet det til for seg selv og handset utenfor seksten.

Mathisen i draget

Gjelleråsen ga gass i en god periode, og spesielt Jonas Mathisen var i forrykende form. Vingen gjorde som han ville i store perioder. Uten at de ga uttelling. Nærmest kom han da han driblet tre mann og smalt ballen i utsiden av stanga. Gjelleråsen savnet toppscorer Markus Kaasa denne kvelden.

Kløfte kriget og kriget. De kriget så mye at de fikk Gjelleråsen ut av stilen sin, og det var småampert en periode i 1. omgangen.

To raske fra Gjelleråsen

Like etter pause våknet Gjelleråsen. Innbytter Ardijan Fera satte fart på grønntrøyene. Emil Åkvåg utlignet på et skikkelikg krigermål der William Berg og Åkvåg vant hver sin hodeduell.

Minuttet senere ledet Gjelleråsen. Jonas Mathisen stod selvfølgelig bak målet. Han gikk forbi tre mann, og spilt til Joakim Hjelkerud som ga ballen til Fera. Han banket ballen i mål fra 12 meter.

Jubelen var ellevill ute på banen. Gjelleråsen luktet opprykk nå.

Gjelleråsen jubler for 2-1-scoringen (Foto: Espen Bråthen).

Det ville Nystrøm ha noe av. Midtbanespilleren ble spilt gjennom like etter, og han rundet keeper og satte inn 2-2.

Skikkelig drama

Og nå begynte dramaet. De var krangling og bråk i flere situasjoner. Fera og Ole Westheim kranglet mens de lå nede på bakken. Der burde begge hatt gult kort. Westheim fikk sitt gule kort like etter på en takling.

Like før full tid tok det helt av. Thomas Normann reiv ned Eivind Svalestad på sekstenmeteren, og det ble mye bråk. Spillere kranglet og dyttet hverandre. Noen overdrev også en smule. Det endte med rødt kort på Normann, og Westheim fikk sitt andre gule kort og dermed rødt kort.

Her får både Thomas Normann og Ole Westheim rødt kort (Foto: Espen Bråthen).

Det roet seg ned, for en kort stund. Steffen Nystrøm gjorde seg klar, og han banket ballen langs bakken og i mål. Sebrastripene tok helt av ute på banen etter at tok ledelsen med 3-2.

Gjelleråsen klarte ikke å skape mye i de siste minuttene. Bråket var heller ikke over. Etterslengere og dyttingen fortsatte. Innbytter Fredrik Larsen sendte Wazgel Saleh langt utenfor banen med en skikleig dytt. Han fikk bare det gule kortet.

Det var ampert ute på banen. FredrikLarsen har dytta Wazgel Saleh i bakken (Foto: Espen Bråthen).
Tok helt av

Da dommeren blåste av kampen tok det helt av for Kløfta, og det med god grunn. Over 100 Kløfta-tilskuere stormet så å si banen, og vi alle var vitne til en herlig jubel.

Nå lever kampen om opprykk til 3. divisjon. Gjelleråsen er to poeng foran Kløfta, og to poeng bak der igjen jager Aurskog-Høland. De vant 10-0 mot Lørenskog 2. AHFK skal også møte GIF og Kløfta i høst.

Fotball er ferskvare. Fotball er herlig. Dette må ha vært en av de mest dramatiske kampene på Romerike i 4. divisjon på lang tid. 4. divisjon leverer nå nesten hver eneste helg.