– Det er gleden for fotball og lagkameratene som driver meg

0
555

Aurskog-Hølands spiss Lars-Eirik Svardahl rundet 100 scoringer i 10-0-seieren mot Lørenskog 2. Han roser miljøet i klubben.

Mot Lørenskog 2 rundet Aurskog-Hølands gode spiss Lars-Eirik Svardahl 100 scoringer. Det har han klart på 109 kamper. I tillegg kan vi legge på nesten like mange målgivende. Der har vi ikke nøyaktig statistikk, men Svardahls egne tall forteller at her har vi med en legende å gjøre i lokalfotballen på Romerike.

I kampen passerte han Markus Kaasa i kampen om toppscorertittelen i 4. divisjon. Svardahl har 20 scoringer. Kaasa 19 mål og like bak er Marius Preber med 17 mål.

Svardahl er viktig brikke i AHFK

For fem år siden slo Høland IL og Bjørkelangen SF seg sammen til Aurskog-Høland FK. Klubben driver lag fra 15 år og opp til senior. En av de viktigste spillerne i den fem-års-perioden har vært Svardahl. Klubben har opplevd stor framgang med opprykk til 3. divisjon i 2015. Dessverre for klubben endret NFF seriestrukturen i 2016, og til tross for en sterk 7. plass i 3. divisjon måtte de ned i 4. divisjon.

Det har klubben gjort med kun egne spillere, og de har Romerikes fjerde høyeste tilskuersnitt.

Klubben har nådd flere målsettinger, og nå har Svardahl nådd en av sine.

– Det var godt å runde det «magiske» tallet nå. Kjent på det ei stønn, og blitt en «greie». Selv om ingen har omtrent ensa det, eller nevnt noe så har det vært en mental greie for meg, sier Svardahl til Lokalfotballen: – Å være førstemann til å klare det er stort for meg i en så ny klubb som AHFK. Liker sjelden å skryte av meg selv, men når den 100 ballen lå i nettet var det er stort og stolt øyeblikk. Å klare det på 109 kamper gjør det ekstra stort for meg. Det å klare og komme tilbake på enda høyere nivå enn før skaden, forklarer han.

32-åringen har spilt litt under 5 sesonger og en trøblete 2014 sesong med meniskskade og operasjon ga han færre kamper.

Hva er det som driver deg, Lars-Eirik?

– Det er gleden og lysten på å spille fotball sammen med meget gode lagkamerater. Jeg jobber hele tiden med å utvikle meg og spillet mitt. Miljøet og stemninga i gruppa har gjort motivasjonen enda større og gitt meg mer sult på å stadig bli bedre. Det er en strålende god gruppe i klubben som pusher hverandre og får stadig mer ut av hverandre. Gode lagkamerater som spiller meg i gode posisjoner, sier Svardahl.

 – Mange høydepunkter

Sammen med Aurskog-Høland har Svardahl mange høydepunkter. De har allerede kommet til første runde i cupen to ganger. Ull/Kisa ble for sterke i 2014, og det store høydepunktet var LSK i 2016.

– Det er mange høydepunkt å ta av. Cup-kampen mot LSK var stort. Hvordan vi spilte, og svetta det eliteserielaget på var fryktelig artig. Å slå Frode Kippe en hodeduell var kult for meg på knapp meter. Sesongen 2015 var flust av høydepunkter. 20 kamper uten tap. Lokaloppgjøret mot Rømskog med over 600 på kamp i møkkavær var tøft, minnes Svardahl.

Aurskog-Høland takker publikum etter storseieren mot Rømskog i 2015 (Foto: Espen Bråthen)

Bare lokale gutter

Aurskog-Høland FK har bygd opp et lag med kun lokale gutter, og Svardahl har to favoritter blant de han har spilt sammen med.

– Her må jeg si Martin Vestreng og Eirik Haugen. Begge er fantastisk fine fyrer og strålende fotballspillere. Martin og jeg har utviklet et meget godt forhold og relasjon på banen og finner hverandre ofte. Venstrefoten hans er dødelig effektiv og kan slå meg gjennom i blinde. Haugens duellstyrke og pondus er beundringsverdig. Kompromissløs forsvarer, men også en god avslutter, roser Svardahl to av gutta som har vært med siden starten av AHFK-eventyret.

Med i opprykkskampen

Ettersom Kløfta slo Gjelleråsen, så er Aurskog-Høland med i opprykkskampen igjen. De har igjen begge lagene. Men først skal Aurskog-Høland gjennom en tøff bortekamp mot Raumnes & Årnes. Har Lars-Eirik Svardahl dagen, noe han ofte har hatt i de siste fem årene, så skal man ikke se bort fra at AHFK kan utfordre Gjelleråsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.