Foran toppkampen mellom Gjelleråsen og Kløfta – kommentarer og tips

0
769
Gjelleråsen og Kløfta møtes til toppoppgjør 4. september kl. 20:15 (Foto: Espen Bråthen)

Nå kommer høsten toppmøte. Gjelleråsen og Kløfta braker sammen. Her er mine kommentarer og tips foran kampen.

Les også: Spillebørs foran toppkampen

Nå kan opprykk avgjøres. Vinner Gjelleråsen klarer verken Kløfta eller Aurskog-Høland å hente igjen grønntrøyene. Vinner Kløfta blir det spennende noen uker til. AHFK kan da bli nøkkelen ettersom begge skal møte de.

Raske spisser?

Gjelleråsen går ut i sin vante 4-3-3, men uten en skikkelig midtspiss mot Kløfta. Markus Kaasa må sone for tre gule kort. Min tanke er da at lynraske Brian Dibula blir midtspiss. Mot Kløftas noe trege midtforsvar vil han få mye rom å løpe raskt i.

Det vil også gjøre at Kløfta er nødt til å senke seg, og det vil bli mer rom mellom forsvar og midtbane til for eksempel Ardijan Fera og Joakim Hjelkerud. Nå er det ikke sikkert det blir slik, men Gjelleråsen må få strekt Kløfta-laget. Sebrastripene er gode når det blir fysisk fotball.

Bent Inge Johnsen og Gjelleråsen er klare for seriefinale (Foto: Espen Bråthen).

Sette opp Mathisen

Velger GIF Emil Åkvåg som spiss gir det mer muskler foran, men de kan ikke utnytte bakrommet på samme måte. Da må de trekke opp backene til Kløfta så Jonas Mathisen får mye en mot en. Da vil han skape mye for de grønne.

Sårbarheten til Gjelleråsen er også et litt temposvakt forsvar. Ettersom Magnus Hovde er ute med tre gule kort må også Kløfta gjøre en endring. Adam Olsen har ikke lyktes i år, men mot GIF i vår var han god. Det er fordi han passer å spille mot det litt trege forsvaret. Kløfta burde flytte han enten sentralt, eller gjøre han til litt luksusving. Gjelleråsen kommer til å stå høyt i starten, og det vil være bakrom. Da er Olsen et perfekt valg.

Steffen Nystrøm viser også sin verdi nå. De har løftet han litt høyere opp i banen igjen, og da kan han true med gode skudd og god spilleforståelse pluss at han jager og gir gode beskjeder.

Hjemmefavoritt

Gjelleråsen er uansett en stor favoritt til denne kampen. Stallen er som nevnt flere ganger bred og god. De kan gjøre flere bytter uten at det går utover kvaliteten. De byttene kan også brukes til å endre kampbilder. Savnet av Kaasa blir nok der på grunn av at man veit at han på egenhånd skaper sjanser.

Kløfta har sin mulighet hvis de får trøkka til Gjelleråsen. De må tørre å stå høyt og gi de juling. Blir de liggende for lavt kommer Gjelleråsen til å male de sønder og sammen.

Mitt tips: 3-1 Mathisen, Hjelkerud og Dibula for GIF. Nystrøm for Kløfta.

Det er varslet at Kløfta kommer med cirka 100 tilskuere til seriefinalen. Det er bare å glede seg til kamp.

Bent Inge Johnsen er klar til kamp.

– Vi skal vinne kampen ved å være en god utgave av oss selv. Mye energi og spilleglede og hardt arbeid, sier Johnsen til Lokalfotballen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.