FUVO mistet tre poeng på overtid

0
635

FUVO kriget serieleder Mjølner i senk, men på overtid raknet alt. De ble 3-4-tap på overtid, og nå blir det en meget tøff høst.

Allerede foran kampen kom forfallene. Begge nykommerne Shahin Hemat og Kristian Edøy Hansen måtte stå over, og med den tynne troppen til FUVO så det ikke bra ut mot serieleder Mjølner.

Kim Brenna ville det annerledes. Spissen var på i hele kampen, og det var som å se han i toppslag. Allerede etter 30 sekunder satte han inn den første. Petter Linstad slo ballen bak det høytstående Mjølner-forsvaret, og Brenna kom alene med keeper. Han plasserte ballen i i hjørnet. En perfekt start for FUVO som har hatt det tøft denne høsten.

Kim Brenna jubler etter den tidlige scoringen mot Mjølner (Foto: Espen Bråthen).

Burde ledet med to

Otto Dahl headet ballen i stanga etter en corner, og FUVO fikk en smakstart på kampen.

Sju minutter senere løper Brenna seg fri igjen. Nok en gang var det Linstad som spilte han fri. Denne gangen avsluttet Brenna rett på keeper. Mjølner stod høyt lenge i denne omgangen, men de forstod etter hvert at det kunne de ikke med Brenna på plass.

Mjølner tok tak i kampen og trillet mye ball. Den nye spissen fra Finnsnes, Jonas Simonsen, var en håndfull for FUVOs forsvar. Etter kvarteret spilt scoret Simonsen, men det ble avblåst for offside.

FUVO jobbet hardt, og de ga ikke Mjølner store rom. Selv mot slutten av omganger der Mjølner presset godt så holdt FUVO de unna de store sjansene.

Verst mulig start av 2. omgang

Aleksander Torvanger (t.v) og Kim Brenna hadde flere tøffe dueller (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget fikk en verst mulig start av 2. omgang. Først slo Julian Paulsen, som var god, et innlegg mot Brenna. Han headet ned til Sistek som var alene med keeper. Et uvant dårlig mottak fra spissen ødela den store sjansen.

30 sekunder lå ballen bak FUVOs keeper Petter Rønningen. Simonsen fikk to meter på forsvaret og han banket ballen i nærmeste kryss. Uttagbart selv om det er i keeperhjørnet. En klasseavslutning.

Mjølner fortsetter å ha mye ball, men FUVO fikk løftet laget litt. De vant ballen litt høyere, og hadde dermed kortere vei til mål. Brenna hadde et godt frispark, men ballen suste like over tverrliggeren. Preben Finstad fikk en strøken ball fra Linstad, men han avsluttet rett på keeper fra 12 meter.

Frisparkperle

Nevnte Linstad banket ballen til corner 18 minutter før slutt, men dommeren valgte å blåse frispark til Mjølner. En avgjørelse veldig få forstod. Børge Henriksen steppet opp og han banket ballen i nærmeste kryss. Strålende scoring, men han skulle aldri fått den muligheten.

To minutter senere kom utligningen. Brenna var i offside, men stoppet opp. Armin Sistek leste situasjonen godt og startet løpet da Mjølners stoppere stoppet opp. Sistek rundet keeper og satte ballen i mål.

Armin Sistek runder keeper og scorer (Foto: Espen Bråthen)

Preben Finstad hadde løpt så mye at krampen kom i begge legga. Etter første tøyinga, løp han seg fri og avsluttet rett på keeper fra 14 meter. Da kom ikke den offensive spilleren seg opp igjen, og måtte bytte.

Brenna sendte FUVO i ledelsen

Fem minutter før slutt trodde nok hele FUVO at seieren var sikret. Mjølners gode midtstopper, Aleksander Torvanger, rotet det skikkelig til, og Brenna var nådeløs. Han banket ballen i mål fra sju meter.

Hele FUVO trodde Kim Brenna hadde skaffet tre poeng etter hans 3-2-scoring (Foto: Espen Bråthen).

FUVO kunne avgjort kampen to minutter på overtid. Brenna vant ballen igjen, og ga den til innbytter Rzaev. Innlegget hans på bakerste er bra, men Sistek får ikke samlet beina til en god avslutning.

Mjølner vant på overtid

Nesten fire minutter på overtid spilte Mjølner seg fri på venstre. FUVO-gutta gjorde ikke en god nok jobb hjem etter et angrep, og de ble virkelig straffet. Simonsen ble spilt igjennom og alene med keeper plasserte han ballen i motsatt hjørne. Nydelig scoring, men svakt av FUVO defensivt.

Avgjørelsen kom seks minutter på overtid. Den var vanskeligere å forsvare seg mot. Jonas Simonsen fullførte sitt hattrick med en fantastisk avslutning fra hjørnet av sekstenmeteren. Ballen suste opp i motsatt kryss.

– Det er jævlig kjedelig. Sånn har det hvert i det siste. Vi slipper inn søplemål. Vi blir for lite kyniske på slutten, og det går på mangel av klokskap. Nå var innsatsen herlig før det, og vi løp ræva av oss, er Kim Brennas dom etter kampen.

Han får støtte av sin trener, Ørjan Heiberg.

– Det er blytungt å tape slike kamper. Vi er ikke kyniske nok, og må bare blåse ballen vekk i noen situasjoner. Det er bedring, og vi er ikke noe dårligere enn Mjølner. Nå gleder vi oss til kamp mot Skedsmo neste helg, sier Heiberg til Lokalfotballen.

FUVO er fortsatt på plassen foran nedrykk på målforskjell. Det gjør dette poengtapet ekstra kjedelig for Heiberg og laget.

Seire for lokale lag

For Skjetten gikk det bedre. De vant 2-0 over Salangen etter scoringer av Daly og Moltzau, og er på 4. plass. Lørenskog gjorde også jobben sin med seier mot Alta 2, og de vant 2-0 etter scoringer av Torres og Skårn. De er oppe på 7. plass og har så og si sikret plassen.