Sondre Haugen med hat-trick for Kløfta

0
1122
Sondre Haugen jubler etter sin tredje scoring (Foto: Espen Bråthen).

Sondre Haugen har alltid vært farlig på dødballer, og mot Hauerseter løsnet det skikkelig for Kløftas forsvarsspiller. Tre scoringer i 7-1-seieren.

-I kveld rant det inn. Det klaffa skikkelig. Jeg har vel alltid vært god på dødballer, og nå var det stang inn, sier Sondre Haugen til Lokalfotballen like etter kampen. – Jeg har vel aldri scoret så mange mål siden barnefotballen.

20-åringen har i år tatt store steg under Karl André Hovdes vinger. Unggutten har blitt mer ryddig i spillestilen, og det er mer trøkk i selve spillet. Det har gitt resultater. Han ble tatt ut på vårens lag i 4. divisjon, og når han banker inn tre mål i en kamp blir det tungt å ta han vekk til årets lag.

Tung periode over?

Kløfta hadde fire kamper uten seier før de slo Blaker i forrige serierunde. Mot Hauerseter var «gode gamle» Kløfta tilbake. De var mer på hugget igjen, og de trøkka skikkelig til.

– Det har vært en tung periode, men det var skikkelig tenning i dag. VI har ikke vært på topp men nå skulle vi snu trenden, forklarer Haugen. – Lagene kjenner oss også bedre nå. Vi var en underdog i starten av sesongen, og nå har lagene fått mer oversikt og veit hva de møter.

Mange mål

Allerede etter minuttet spilt hadde Ole Westheim en stor sjanse. Headingen gikk like utenfor. Minuttet etter det smalt det igjen. Hiwa Poor fikk gå ti meter uten press, og da smalt han ballen ned i hjørnet og Kløfta tok ledelsen.

Hauerseter svarte raskt. Rolf Hushagen slo et godt innlegg fra venstre, og en helt umarkert Marius Preber scoret sitt 18. mål for sesongen.

Men dette var Kløftas kamp. Hauerseter hang godt med fram til Kløftas tredje scoring der det var masse dueller og mye kriging. Det var bare det at Kløfta er bedre til det enn Hauerseter.

2-1 kriget Sondre Haugen inn etter skikkelig mølje foran mål. Like etter spilte Steffen Nystrøm fram Kush Bujupi, og han scoret alene med keeper. Kløfta var gode i denne perioden, og da skader det ikke å være effektive heller. Herfra og ut var det stort sett ett lag på banen.

Like før pause løp Hawar Saleh gjennom, og spissen lobbet ballen vakkert over keeper og i mål til 4-1.

Overkjøring

Den 2. omgangen var plankekjøring for hjemmelaget. Anført av strålende Steffen Nystrøm og Hiwa Poor kjørte de gode angrep hver eneste gang. Det å høre Nystrøm sin konstante prat og dirigering må være en drøm for Kløfta-spillerne. Nå var han tilbake der han var tidligere i vår.

Kvarteret ut i 2. omgang kom kampens vakreste scoring. Kløfta trillet ball i hatt med bortelaget, og ballen endte ute til venstre hos Nystrøm. Det knallhard innlegget banket høyreback Haugen kontant i mål. Vakkert.

Nesten like vakkert var nummer seks. Magnus Hovde slo et godt innlegg fra høyre, og Nystrøm stupheadet ballen i kassa. Det var herlige jubelscener etter scoringen.

Steffen Nystrøm og Eivind Damstuen jubler (Foto: Espen Bråthen).

Sondre Haugen avsluttet med sitt hat-trick. Han gikk desidert høyest i lufta etter en corner og stanget ballen i mål. Kløfta er tilbake på riktig spor, og nå venter toppkampen mot Gjelleråsen mandag om en uke.

Et skår i gleden for Kløfta var at Magnus Hovde fikk sitt tredje gule kort, og må da stå over mot Gjelleråsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.