Er 4. divisjon avgjort?

0
985

Mange håper at Kløfta og Aurskog-Høland skal henge med Gjelleråsen i høst i kampen om opprykk. Nå tror jeg toget har gått for de begge klubbene.

Favoritten Gjelleråsen går mot et opprykk fra 4. divisjon. De leder med fem poeng på Kløfta, og sju på Aurskog-Høland (som har en kamp mindre spilt). Den 19. serierunden spilles nå i løpet av to dager.

Kløfta sliter

Kløfta har lagt igjen innsatsen og viljen hjemme i sommer. Laget har hatt store utfordringer og tok sin første trepoenger på fire kamper mot Blaker sist. En kamp de også kunne mistet poeng i.

Aurskog-Høland fikk møte et Strømmen 2 med ni mann som er med i OBOS-stallen til Strømmen. Kampen har mange sagt har vært den klart beste i 4. divisjon denne sesongen. AHFK har det høyeste toppnivået av de tre klubbene, men alle skader har gjort at de ikke er foran Gjelleråsen.

Det ble til slutt 4-5-tap i den kampen, og dermed røyk nok siste sjansen på å holde følge med grønntrøyene fra Li.

Dobbel dekning

Gjelleråsen har den bredeste stallen, og de har dobbel dekning på de fleste plassene. Det er vel bare trioen Marius Pande, Joakim Hjelkerud og Markus Kaasa som er vanskelige å erstatte. Nevnte Kaasa har trent med KFUM i en uke nå, og spissen ligger godt an til å bli toppscorer denne sesongen.

Som jeg har nevnt tidligere er det kun Gjelleråsen som er klare for et opprykk. De har fin bredde i stallen, og økonomien er på plass. For de to andre lagene vil det nesten være krise hvis det blir flere turer til Nord. På grunn nærheten til Gardermoen er sannsynligheten stor for minst 5-6 reiser. Det er 300 000 i ekstra reiseutgifter.

Hjemmefordel for GIF

Gjelleråsen skal møte begge lagene hjemme, og der er de fryktinngytende. Det er kun Strømmen 2, da også med flere OBOS-spillere, som har tatt poeng med hjem. Laget har 30 plussmål på de ni hjemmekampene.

Kløfta har ikke en midtspiss som Gjelleråsen og Aurskog-Høland har. Det feller de nå i høst. Adam Olsen har vært en skygge av seg selv denne sesongen. I tillegg har de flere viktige spillere som er i fare for tre gule kort og dermed karantene.

Kan vi få en drømmekamp?

Drømmen min er at AHFK fortsatt henger med til nest siste kampen. Da skal hvittrøyene til Gjelleråsen. Det kan fort bli et vanvittig oppgjør. Sett av datoen 8. oktober allerede nå.

Den 19. serierunden starter i dag. Gjelleråsen skal spille borte mot Raumnes & Årnes – på gress. AHFK møter Ull/Kisa 2, og det blir en tøff nøtt mandag. GIF har møtt to Kisa 2-juniorlag, og Kløfta møtte et meget sterkt Kisa 2-lag da de møttes i sommer. Kløfta får besøk av Hauerseter mandag.

Hvilket lag tror du rykker opp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.