En skuffende sesong av 3. divisjonslagene

0
1155
Lagene fra Romerike i 3. divisjon har ikke imponert denne sesongen (Foto: Espen Bråthen).

Kommentar: Mange av oss trodde at de lokale klubbene skulle få en supersesong mot lagene fra Nord-Norge i 3. divisjon avdeling 6. Nå er det bare ni kamper igjen, og det går mot en skuffende sesong.

Hvorfor?

Skedsmo åpnet fantastisk. De kjørte på tross mange skader. De vant jevne kamper, og de red på en herlig bølge. Skadene fortsatte. Det ble til slutt dårlig stemning i laget, og det endte med at Knut Aga jr stakk fra treningen en lørdag. Dagen etter var det slutt for Aga jr.

Trent for hardt?

Min mening er at laget har trent alt for hardt. De har hatt 5-6 økter hver eneste uke, og til slutt blir slitasjonen for stor. Jeg liker ikke personen Raymond Verheijen, men en del av det han skriver om angående periodisering føler jeg Skedsmo burde tatt til seg. Flere spillere har gått småskadet, men har vært nødt til å spille. Det blir for stor slitasje.

Nå har Skedsmo sju kamper uten seier, og kun en seier på de siste ti kampene. Slik blir det ikke opprykk av for den ambisiøse klubben.

Kjetil Moren Bråthen (t.v) sammen med trenerkollega Kristian Hage (t.h), med Didrik Mostue mellom seg (Foto: Espen Bråthen).

Naive Lørenskog

Lørenskog. Hva driver de med? De triller ball og de triller ball. De gangene de får det til ser det pent ut, men motstanderne veit stort sett hvordan de skal knekke Lørenskog. Klarer motstanderne å sette riktig press blir det ballmist, og ofte scoring mot. Når de i tillegg brenner mange sjanser så blir det tøft å hevde seg i 3. divisjon.

Det beste eksemplet var mot Skjetten i forrige hjemmekamp. De leder 2-0 og triller og triller ball. Skjetten får flere gode brudd, og plutselig ledet Skjetten. Lørenskog må da variere spillet i større grad, med de raske offensive spillerne sine. Noen baller i bakrom hadde løst mye. Da senker motstanderen seg, og det vil bli enklere å finne de gode rommene i mellomrommet igjen.

Lørenskog har fått inn noen gode forsterkninger i sommer. Spesielt Imad Ouhadou er knallgod i 3. divisjon.

Julian Madsen er en ambisiøs trener med en ambisiøs spillestil. De gangene det fungerer er det vakkert. De gangene det ikke fungerer er det nesten flaut. Nå skal de møte tre bunnlag i de neste kampene, og det kommer til å definere sesongen til Lørenskog.

Nye Imad Ouhadou var god for Lørenskog mot FUVO (Foto: Espen Bråthen).

Utfordringer med spillerlogistikk

FUVO ligger poenget over nedrykk. Foran høsten mistet de flere spillere, og de sliter med å hente inn nye spillere. Opakermoen er vel ikke verdens navle, så geografien er en stor utfordring for å hente nye spillere. «Gamle» travere som Sistek og Linstad har gjort comeback, men de styrker ikke elleveren.

Ørjan Heiberg i FUVO (Foto: Espen Bråthen).

Hovedtrenere Ørjan Heiberg har ikke lang erfaring som trener, så det er nå i høst får se hva han er laget av. De er flinke til å variere spillestilen til motstanderen, men til nå i sesongen har de ikke hatt godt nok lag. Når til og med Kim Brenna brenner mange målsjanser blir det vanskelig å holde seg over streken. Både mot Lørenskog og Sortland burde spissen ha gitt FUVO poeng. Alle veit klassen hans, men som laget sitt så sliter de foran begge målene.

Litt hissige Skjetten

Skjetten er det eneste laget som får godkjent. Martin Wikers gutter er på 6. plass, og det er kort vei oppover på tabellen. Skjetten er mest kjent som et lag som kriger og gir mye juling. Minuset er at det noen ganger går over grensen, og det har blitt for mange røde kort for grønntrøyene. Det har kostet de noen poeng denne sesongen.

Nå skal det også nevnes at nivået på dommerne i år har vært usedvanlig dårlig. I mange av kampene jeg har sett har dommere direkte påvirket resultatene. Jeg er spent på hva observatører og dommersjefer tenker om nivået. Spillere og trenere tar ofte kontakt og er regelrett forbanna. Noen av de røde kortene har vært totalt feil.

Uavhengig av dommerne må Skjetten ta tak i seg selv også. Mot Fløya sist var det så mye kjefting internt, på motstandere og på dommer så de tapte kampen. Slikt må Wiker få bort. Har de riktig tenningsnivå kan de slå alle lag i serien, men har de feil fokus kan de tape mot alle.

Her har dommeren blåst straffe til Senja, og gir Fabian Egbele rødt kort. Helt feil av dommeren (Foto: Espen Bråthen).

LSK 2 trenger a-lagsspillere

Lillestrøm 2 er som forventet – litt over nedrykksstreken. Utfordringen er når de kommer med kun juniorer. Da  taper de stort sett. De er altså altfor avhengige av a-lagsspillerne. Den junioren som imponerer mest er Erik Sandberg. Midtstopperen må være nærme en liten mulighet på a-laget.

I avdeling 2 jakter nå Eidsvold Turn Lyn og Stabæk 2. En elendig start på sesongen ødelegger nok opprykkstankene. For en måned siden snakket ikke noen om opprykk, men de er det beste laget i avdelingen nå. Det er kun fem poeng opp til de to tetlagene.

Tynn tropp

Det er imponerende i seg selv det Eidsvold Turn gjør om dagen. Elleveren er sterk, men troppen er tynn nå. De sliter litt med det samme som FUVO at det ikke er lett å hente spillere på grunn av geografien. Den store utfordringen for blåtrøyene er at noen av de viktigste spillerne er bare et gult kort karantene. Det tror jeg kommer til å ødelegge opprykker – pluss den svake starten da.

Spennende serierunde

Helgens runde er viktig for flere av lagene. Skedsmo kan slå tilbake mot Skjervøy, som er nest sist, med tre viktige poeng. FUVO skal spille en viktig kamp borte mot Salangen. Skjetten skal opp til Sortland, og da kan de ta igjen de på tabellen med tre poeng. Lørenskog får besøk av Tromsø 2, og med tre poeng kan de ta et godt rykk fra nedrykksstriden.

Eidsvold Turn skal slå Lillehammer hjemme, og de kommer til å følge spent med på Stabæk 2 – Lyn på søndag.

Lagene fra Romerike i 3. divisjon har ikke imponert denne sesongen (Foto: Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.