Skjetten tapte krigen mot Fløya

0
886
Fløya kriget Skjetten i senk (Foto: Espen Bråthen).

I en skikkelig krig av en fotballkamp var det fem skjebnesvangre minutter som senket Skjetten mot bunnlaget Fløya. Bortelaget vant 3-1.

Les også: Direkte fra kampen

Skjetten hadde en gylden mulighet til å ta igjen Skedsmo på tabellen, men det så ikke ut til at det var nok bensin på bålet til Martin Wikers menn. Alle visste at dette skulle bli en fotball-krig, og det ble det.

Det ble slått mye langt fra begge lag, og det smalt i alle dueller. Spillere lå nede i ny og ne, og det var kjefting på egne spillere, motstandere og dommertrio.

– Jeg syns vi har god kontroll i 75 minutter, men det kvarteret av 1. omgang er dårlig. Vi har for mye fokus på dommeren, og de ødelegger for oss. Vi kjefta for mye, og jeg må høre med gutta om hvorfor. Gutta har hatt fokus på å bygge hverandre opp, men vi ødelegger for oss selv, sier Martin Wiker til Lokalfotballen.

Heit Eriksen

Kamphanene Eriksen og Meyer (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten hadde god kontroll den første halvtimen, uten å skape altfor mye. Heite Andreas Eriksen hadde hjemmelagets beste sjanser etter at han nesten løp en ball i mål etter en corner. Eriksen var veldig tent, og han skal være heldig at han ikke ble utvist. Først fikk han korrekt gult kort etter en takling på Geirald Meyer. Duellene mellom de to slo nesten ut på Richters skala.

Like før pause burde Eriksen fått sitt andre gule. Han smalt sammen med Fløyas gode keeper Hans Rydeng, og han traff Rydeng i hodet. Der var Eriksen heldig, mens hele Fløya ropte alle stygge nordnorske ord som finnes til spissen.

Andreas Eriksen sparker til Hans Rydeng

Før dette hadde Skjetten mistet hodet helt. De fikk noen avgjørelser mot seg av kampens kanskje dårligste aktør – dommeren. Likevel skal de holde seg unna all kjefting.

To raske scoringer

En glipp bakover ga Fløya en kontring. Morten Mathisen sendte Moa Abshir i bakken, og da innlegget kom var han alene foran mål og scoret. Like etter headet Geirald Meyer inn en retur i åpent mål. To raske, og Skjetten ble enda surere og de kjeftet på dommeren hele veien inn i garderoben i pausen.

Fløya jubler etter scoring mot Skjetten (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten var det beste laget i 2. omgang, men det tok tid før sjansene kom. Før det prøvde Meyer å få en hissig Eriksen ut av kampen med noen ufine fall og rop til dommeren hver gang han var i nærheten. Dommeren gikk heldigvis ikke på det.

Lars Rydje fikk Skjettens første store sjanse. Fra fem meter, helt alene, headet bakover på banen da han hadde åpent mål. Ballen kom litt bak vingbacken, så han måtte «hente» ballen og dermed misset han fullstendig.

Blod og bandasje

Smalt gjorde det mellom Moa Abshir og Martin Johnsen da de skallet. Begge gikk rett i bakken. Etter litt stell kom begge seg opp, og Johnsen fikk bandasje over et kutt. Han spilte videre, og det første han gjorde etter å ha kommet inn igjen var å gå i en hodeduell. Sånn skal det være.

Moa Ashir og Martin Johnsen skallet sammen, og det var bekymringer. Heldigvis gikk det bra med begge (Foto: Espen Bråthen).

Slorafoss god

Høyre vingback, Jørgen Slorafoss, begynte å finne plass på høyresiden og det ble slått mange innlegg. Redusering kom derimot fra Rydje. Et strålende innlegg ble slått på bakerste, og der dukket Ole Moltzau opp. Han headet ballen enkelt i mål.

Innleggene kom ofte inn i feltet, men verken Jonas Kordahl eller Eriksen klarte å få ballen på mål. Det ble bare nesten for Skjetten.

Abshir fikk også en stor sjanse femten minutter før slutt. Slorafoss slo et strålende innlegg og Abshir kastet seg fram. Ballen trillet en meter utenfor stolpen.

Scoring og rødt kort

Fløya klarte å ri av stormen, og de banket likeså godt inn sin tredje. Erlend Vangdal banket ballen nesten oppe i krysset på et frispark. Herlig scoring.

Vi fikk selvfølgelig servert et rødt kort til slutt. Jørgen Slorafoss var seint inne i en takling på Espen Berthung. Fløya-spilleren ble sint og dytta til Slorafoss. Undøvendig av midtbanespilleren som da fikk rødt kort.

Espen Berthung får det røde kortet etter litt bråk (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten er nå nede på 6. plass, men det er kun tre poeng opp til 3. plassen. Mjølner leder nå serien med sju poeng til Senja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.