Kolbjørnsrud – En klasse over alle de andre

0
1727
Magnus Kolbjørnsrud jubler (Foto: Espen Bråthen).

Sørumsand spilte rundt med AFSK i lokaloppgjøret, men det virket ikke som et toppoppgjør. Magnus Kolbjørnsrud kjørte rundt med de grønne i 6-0-seieren.

Les også: Direkte fra kampen

150 tilskuere hadde funnet veien til idrettsparken i Sørumsand, og de fleste forventet seg et skikkelig godt gammeldags lokaloppgjør. Det fikk vi ikke. Til det var Sørumsand altfor gode for AFSK. Den aller beste var Magnus Kolbjørnsrud. Han var en klasse over alle der ute.

Kolbjørnsrud er enda bedre

Med sitt driv, nærteknikk og trøkk i spillet er han egentlig altfor god for 5. divisjon. Og i løpet av sommeren har han blitt enda bedre trent, så han er ikke like av og på som tidligere.

– Vi har blitt mer seriøse som lag. Sammen trente vi fire økter i uka i sommer, pluss at vi har fått inn flere spillere som hever treningene våre, sier banens beste spiller, Magnus Kolbjørnsrud.

Ikke opptatt av seg selv

Utfordringen med å intervjue Magnus er at det sjelden kommer noen gullkorn. Det er fraser som «vi tar en kamp om gangen» og «Målet er å vinne neste kamp». Det betyr også at han har blitt mer seriøs, og han er på vei til å spille Sørumsand opp i 4. divisjon.

– Vi har fått inn klassespillere. Nå er det 18-19 mann på hver eneste trening mot elleve som det var i fjor. Og jeg er egentlig ikke så opptatt av meg selv. Det er laget som er viktig, sier Kolbjørnsrud, som startet moroa selv mot AFSK.

AFSK møtte ikke opp

Det var noe uinteressant eller noe som skurret i AFSK. De virket ikke veldig interesserte allerede fra start. De var ikke i nærheten like tente denne kvelden som de var mot Rælingen. Og Sørumsand takket og bukket og kjørte over naboen i 90 minutter.

Kvarteret spilt slo Kolbjørnsrud til. Han tok den ballen med brystkassa og banket ballen i mål ved nærmeste stolpe. Den scoringen løftet Sørumsand skikkelig, og AFSK forsvant helt. Det var kun et lag som hadde møtt opp i denne viktige kampen.

AFSK stod høyt i 3-5-2 med null press på ballfører, og Sørumsand fikk store rom overalt. Spesielt på kantene var det fri vei. Både Khalili Mohammadi og Beshad Nazari koste seg på kantene. Inne sentralt styrte Kolbjørnsrud alt. Nå rman i tillegg hadde Tonis Kaukvere, som nesten ikke gjorde feil, så må det bli bra. Unge Benjamin Furberg balanserte alt på en strålende måte.

2-0 banket Saaed Rahim inn. Mohammadi satte inn kampens tredje, og egentlig kampens fjerde men da blåste dommer, Eddie Dysterud, feilaktig av for offside.

Vi måtte vente lenge før AFSK kom ut, men pausepraten hjalp fint lite. Sørumsand kjørte på videre, og vi alle lurte egentlig på hvor mye dette skulle bli.

Saaed Rahim smalt inn to mål. Det siste på en slags Panenka-straffe. Nå har spissen 18 mål, og er kun to mål bak Szymon Krolikowski. AFSK-spissen spilte ikke dag på grunn av karantene.

 

Slåsskamp

Mellom de to målene fikk vi alle se et heftig rabalder mellom Lasse Melby og Beshad Nazari. Melby taklet Nazari seint, og de begynte å dytte og slå hverandre, mens de lå på bakken. Sørumsands hjelpetrener, Mats Weinholdt, fikk dratt gutta fra hverandre, og vi alle ventet på to røde kort. Men, dommer Dysterud tok en prat med guttene og var fornøyd med det.

Lasse Melby og Beshad Nazari i håndgemeng (Foto: Espen Bråthen).

– Jeg så rett og slett ikke situasjonen. Ballen vendes over til høyre når dette skjer, og jeg følger spillet. Jeg skjønte jo at noe hadde skjedd og tok en prat med de, svarte Dysterud til Lokalfotballen.

Sørumsand satte inn nummer seks like før slutt ved Kenneth Stokkebryn Jensen. Det burde blitt to-sifret. Sørumsand skapte sikkert 20 gode målsjanser.

Gode treninger

– Nå er jeg fornøyd. Vi er der vi skal være. Vi har trent godt i hele år, og vært veldig flinke i sommer. Det er også veldig bra at vi har fått tilbake flere SIF-gutter i sommer, sier Sørumsands trener Kim Schøne.

Og både Kolbjørnsrud og Schøne er enige at opprykket er målet. Kolbjørnsrud selvfølgelig litt mer forsiktig og sier det er et langsiktig mål. Han lar føttene stå for praten – og det gjør han fantastisk bra. 5. divisjons beste spiller akkurat nå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.