Skjetten snudde fra 0-2 til 3-2-seier

0
672

Det ble et herlig lokaloppgjør mellom Lørenskog og Skjetten. Det var drama hele veien med rødt kort og dommer i fokus. Skjetten snudde til 3-2-seier.

Les også: Direkte fra kampen

– Det er det nest beste man kan oppleve som fotballspiller å slå Lørenskog, sa Skjettens kaptein, Andreas Eriksen, like etter kampen med et stort smil. De som kjenner Eriksen og Skjetten så er det kun Skedsmo det er moro å vinne kamper mot: – Og vi skal ta de i høst også.

Elendig start av Skjetten

Det startet elendig for Skjetten. Lørenskog trillet som regel ball i hatt med grønntrøyene. De fant store rom i mellomrommet mellom forsvar og midtbane, og de var flinke til å vinkle spillet ut mot kantene. Både Mathias Kvalheim og Keivan Ghadeamini stormet nedover sidene.

På topp var gode Imad Ouhadou svært sentral og han lekte i perioder med Skjettens forsvar. 1-0 kom etter 17 minutter. Det var Ouhadou som banket ballen i mål fra 12 meter. Før det hadde Skjettens keeper, Fredrik Mundal, allerede hatt et par gode redninger.

Imad Ouhadou med en ny jubel-variant (Foto: Espen Bråthen).

Mer og mer ampert

Temperaturen ute på banen begynte å bli mer og mer amper. Taklingene ble tøffere og munnhuggeri ble verre.

Skjetten hadde store problemer med raske Christoffer Skårn, som virkelig begynner å finne tilbake til formen. 2-0 satte Skårn inn for Lørenskog. Amir Daush dro seg strålende forbi på venstresiden og kom alene med keeper. Mundal reddet, men Skårn plasserte inn returen.

Skjetten kriger seg inn

Så endrer kampen litt karakter. Skjetten kriger seg inn i kampen igjen, og anført av meget gode Andreas Eriksen begynner de å skape sjanser. Både Moa Abshir, Robin Daly og Jonas Kordahl har store sjanser. Eriksen er involvert i alle.

Det burde likevel stått 3-0. Skårn løp fra alle og var helt alene med Mundal. Keeperen reddet godt. Returen kom Alvaro Torres på men Mundal var der igjen. Til og med den tredje avslutningen reddet Mundal, og denne gang fikk han ballen vekk.

Fredrik Mundal reddet Skjetten fra flere baklengs. Solid kamp av keeperen som er utlånt av Ull/Kisa (Foto: Espen Bråthen).

Eriksen var fantastisk

Like før pause fikk Skjetten det de trengte for å komme ordentlig inn i kampen. Eriksen knuste Mats Solberg i en hodeduell. Ballen spratt ned til Jonas Kordahl. Spissen banket ballen i mål via keeper Ole Drevland.

Strømmens trener, Espen Olsen, var speaker i dagens kamp som gikk på Rolvsrud stadion. Han ble fort varm i trøya, og slang noen meldinger over anlegget – i tide og utide.

Straffe eller ikke straffe?

Allerede etter to minutter av den andre omgangen kom utligningen. Edvardsen ble felt like innenfor seksten, men til store protester fra hjemmelaget. Dommeren mente at drakta hans stod som et seil og at det var klar straffe. Kordahl plasserte ballen i mål, og det stod 2-2.

 

Like etter felles Skårn 40 meter fra mål. Lørenskog spiller videre og Lars Følstad er så å si alene med keeper, da velger dommer å blåse og stemingen ble ikke noe bedre.

Og så blir det enda mer ampert. Ouhadou vender bort et par mann og skyter hardt. Ballen blokkeres av en Skjetten-spiller og hele Lørenskog roper på hands. Reaksjonene er for sterke for dommeren som deler ut gult kort til Mats Solberg.

Lørenskog var ikke fornøyd med dommeren. Her får til slutt Mats Solberg gult kort (Foto: Espen Bråthen).

Skjetten er nå på høyde med Lørenskog. Hjemmelaget har mest ball, men de skaper ikke mye foran Mundal. Og på topp har de Andreas Eriksen. Han kriget i samtlige minutter og han fikk æren av å bli matchvinner.

Eriksen avgjør

Et frispark ble slått inn i feltet, og Eriksen knuser Vetle Rygh i lufta. Han header godt fra 14 meter og ballen går i bue over Drevland. Hele Skjetten tok helt av. De hadde snudd kampen fra 0-2 til 3-2.

Lørenskog fortsatte å trille ball, men de skapte fint lite på slutten. Det ble for mye balltrilling.

Til slutt rant det over for Marius Pierau. Etter at Skjetten fikk frispark slang han en skikkelig stygg melding til dommeren, og han fikk selvfølgelig direkte rødt kort. Det blir nok noen kamper utestengelse for midtbanespilleren.

– Det var fryktelig av oss den første halvtimen. Vi henger ikke sammen, og da er Lørenskog gode. VI kjemper oss inn i kampen, og jeg føler vi har god kontroll etter at vi tar ledelsen, sier Andreas Eriksen. Eriksens trener, Martin Wiker, fyller på: – Det er fryktelig godt med seier, men etter den 1. omgangen visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg resignerte nesten selv. Vi er ikke flinke nok i forberedelsene, spesielt til hjemmekampene, og da blir 1. omgangene dårligere, sier treneren, som har sett sitt lag spille flere fryktelige 1. omganger.

– Det var viktige med seier. Nå kan vi se oppover, i stedet for å måtte holde blikket over skuldra hele tiden, avsluttet Wiker.

Skjetten jubler etter seier mot Lørenskog (Foto: Espen Bråthen).

Madsen lei dommerne

Hos de blå var den en dempet stemning. Julian Madsen er ikke fornøyd med dommerstanden.

– Jeg er drittlei dommerne akkurat nå. Jeg føler vi gjør nok til å vinne kampen, men å spille mot 12 mann er ikke enkelt. Det er frustrerende å tape slike kamper, og vi må begynne å lære, sier Madsen.

Les hele intervjuet med Madsen, og svar fra dommerne, her.

Skjetten er oppe på 5. plass med 27 poeng. Lørenskog er på 8. plass, men med kun to poeng ned til nedrykk.

LSK 2 tapte 1-2 mot Sortland. Eidsvold Turn banket Lyn med 3-0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.