Foran 12. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
694

Her er en kjapp sak foran kveldens 12. serierunde i 5. divisjon. Noen korte kommentarer og tips. 

Det spilles fire kamper i 5. divisjon, og det er et par spennende oppgjør. Selv reiser, eventuelt går de to 300 meterene, til Aursmoen kunstgress for å se AFSK – Rælingen.

AFSK – Rælingen

Grønntrøyene var det eneste laget som tok poeng fra Rælingen, og de kunne like gjerne vunnet som at det ble uavgjort.

Hjemmelaget har forsterket med Andreas Ulseth og Ola Fossum i sommer. De har ikke trent så mye ennå, men to gode spillere på dette nivået. Det høres også ut som at Krolikowski-brødrene er skadefrie og klare til kamp.

Rælingen fortsetter med stort sett samme tropp. Den suverene serielederen har blitt litt mer gjennombruddshissige, og det gir resultater. Tidligere har de trillet seg ihjel på egen halvdel. Med Tjernsli i varslet go’form så blir dette garantert et herlig oppgjør.

Mitt tips: 2-2 S. Krolikowski og H. Lundberg for AFSK. Tjernsli og Manea for Rælingen.

Mats Kaasbøll med ballen for Rælingen (Foto: Espen Bråthen)

Skårer – Sørumsand

Skårer er midt på tabellen, og hører ve strengt tatt hjemme der, men kan i enkeltkamper ryste de beste lagene. Troppen i dag er bra. De er solide, men det glipper litt for ofte bakover.

Sørumsand er sommerens store vinner på overgangsmarkedet – hvis det er det det heter i 5. divisjon. De fleste er lokale gutter, men de krydrer også med årets store breddefotball-overgang i estiske Tonis Kaukvere.

De mangler viktige Saaed Rahim i kveld, og det gjør at de ikke truer bakrom så ofte. Det blir mer trilling av ball. Det kan Skårer utnytte. Ikke at jeg tror de klarer det, fordi den sentrale midtbanen med Mohammadi og Furberg finner rom uansett og Magnus Kolbjørnsrud kommer til å gjøre som han vil.

Mitt tips: 1-3 Debesay for Skårer. Kaukvere, Nikolaisen og Kolbjørnsrud for SIF.

Kim Schøne ble ringt opp av Espen Orderud om en ny spiller. Nå er Tonis Kaukvere klar for Sørumsand (Foto: Espen Bråthen / Märt Vassiljev )

Nittedal – FUVO 2

Hjemmelaget hår gått på noen skikkelige smeller denne sesongen. Hva som skjer der oppe er vanskelig å forklare, men troppen i dag er ålreit.

Dette er et realt bunnoppgjør med de to bunnlagene.

FUVO har en liten stall om dagen, og det preger rekruttene også. Paulsen, Finstad og keeper Rønningen er med fra a-troppen. Paulsen og Rønningen ble byttet inn etter tre sekunder mot Lørenskog i forrige A-kamp, slik at de kunne bli med her.

Mitt tips: 3-2 Flemmen 2 og Tømte for Nittedal. Finstad 2 for FUVO 2.

Flisbyen – Gjerdrum 2

Flisbyen var et av lagene som skuffet mest i vårsesongen. Mye endringer på laget og ikke helt det samme trøkket som i fjor. Det må bli bedring i høst.

Elleveren i kveld er ålreit, men ikke mer enn det. Tynn tropp. Viktige Alexander Birkeland er ikke med. Joakim Berg også ute. Han flytter til Råholt så han er vel å finne i EIF snart.

Gjerdrum sliter veldig om dagen. De har mistet flere av de viktigste spillerne. Noen av de beste på Gjerdrum 2 er flyttet opp, og den stallen de har i dag vil få det tøft. Flere unggutter og spillere som har gjort comeback og ikke spilt fotball på flere år.

Mitt tips: 5-1 Sannerud 2, Appelqvist, Bystrom Lie og Iversen for Flisbyen. Shurdhiqi for Gjerdrum 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.