AFSK kriget serielederen i senk

0
818
Patrick Andreassen taklet og ga Rælingen masse juling (Foto: Espen Bråthen)

AFSK var det første laget som slo serieleder Rælingen. De grønne kriget til seg 3-2-seieren etter rødt kort og en heftig avslutning.

Les også: Direkte fra kampen

AFSK var det eneste laget som tok poeng fra Rælingen i vårsesongen. Nå er de ubeseiret mot serielederen, og de er på alvor med i opprykkskampen.

– Det ble nervøst på slutten. Disse to kampene vi spiller nå i starten av høsten definerer hele sesongen for oss. Nå har vi slått Rælingen, og neste kamp er mot Sørumsand, sier spillende hjelpetrener Patrick Andreassen, som var en av AFSKs beste spillere.

Han gikk foran i krigen og taklet så gummikuler og vann sprutet rundt omkring på Aursmoen. Det samme gjorde Simen Kristiansen og Håkon Lundberg bak i forsvaret også, og de tok et godt tak om kampen i 1. omgang.

Allerede etter seks minutter fikk Lundberg en stor sjanse. Han stupte frem og headet fra seks meter, men ballen gikk utenfor.

Lundberg straffet Rælingen

Da kampuret bikket kvarteret spilt vant bror Lundberg, Kristian, ballen på 30 meter. Han avanserte og skaut fra 20 meter. Ballen spratt inn i mål, og Rælingens keeper, Atle Wilhelmsen, nådde ikke fram. 1-0 til hjemmelaget, fullt fortjent.

Rælingen kom seg mer med utover i omgangen, men de skapte finte lite. De fikk en stor sjanse ved Mikael Aunemo der AFSKs forsvar rotet det til for seg selv.

Snytt for straffe?

AFSK var farligere da de kom. De skulle kanskje hatt en straffe sju minutter før pause da Andreas Halvorsen ble taklet tøft like innenfor seksten. Dommeren vinket spillet videre. Dommeren fikk en tøff kveld i en god fotballkamp med godt tempo og tøffe dueller.

Sintest på banen var Szymon Krolikowski. Han fikk først gult kort, før han fortsatt å gnage på dommeren utover i omgangen. Han fikk noen tilsnakk og det er egentlig bare flaks at han ikke fikk det røde kortet.

På overtid lot Szymon fotballskoene snakke. Han parkerte Jesper Bjarmann, og han satte plasserte ballen i mål bak Wilhelmsen. En fortjent ledelese til pause for AFSK.

Szymon Krolikowski parkerte Jesper Bjarmann og doblet ledelsen for AFSK (Foto: Espen Bråthen).

Rødt kort til Fossum

Fire minutter ut i andre omgang smalt det igjen. Ola Fossum feide ned Lars Raknes, og han fikk sitt andre gule kort og dermed rødt kort. Rælingen fikk dermed en gyllen sjanse til å hente opp hjemmelaget.

Ola Fossum får rødt kort (Foto: Espen Bråthen).

Økte med ti mann

AFSK stod veldig godt med ti mann. De økte til og med ledelsen fem minutter etter utvisningen. Szymon Krolikowski fikk ballen i offside-posisjon, men spillet gikk videre. Bror Robert kom seg ned til høyre og spilte en perfekt pasning til storebror. 5. divisjons toppscorer smalt inn årets 20. seriemål.

AFSK jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget fortsatt å stå kompakt og de presset godt sammen. Rælingen fikk ikke til noe som helst. Da endelig Rælingen flytet Adrian Tjernsli fram fra sin midtstopper-posisjon til offensiv midtbanespiller begynte ting å skje.

Nervøs avslutning

Dessverre for hjemmelaget var det ei keepertabbe som sendte Rælingen inn i kampen igjen. Manea smalt til på et frispark, og Michelsen slapp ballen inn under seg. Nå ble det et massivt press mot AFSKs mål.

Like etter kom redusering nummer to. Tjernsli dro en herlig vending og var plutselig alene med keeper. Michelsen reddet strålende, men ballen traff Håkon Lundberg og trillet i mål.

To minutter kom Erik Johannessen alene med Michelsen. Nok en gang reddet keeper strålende. En god revansje for keeperen som trener med Aurskog-Høland i perioder.

Rælingen fortsatte presset, men de skapte ikke så mange store sjanser etter dette. AFSK tok dermed tre poeng, og nå henger de virkelig med i opprykkskampen.

God treningskultur nå

– Veldig bra i 70 minutter, men vi faller veldig etter reduseringen. Vi står godt med 10 mann veldig lenge. Vi er et godt fotballag, men litt dårlig trent så det ble nervøst på slutten der, sier Andreassen. I vår tapte de tre poeng både mot Rælingen og Fjellhamar etter at de slapp inn seine mål.

– Det er godt å få inn spillere som Ulseth og Fossum. De har gode holdninger og møter på alle trening. De siste to ukene har vi hatt mange folk på trening og dermed gode økter, så nå gleder vi oss til Sørumsand i neste, avslutter Andreassen.

Et skår i gleden for AFSK er at Szymon Krolikowski må stå over mot Sørumsand på grunn av tre gule kort. Selvfølgelig må også Ola Fossum stå over etter kveldens røde kort.

Storseier for Sørumsand

Sørumsand feide over Skårer i kveld. De vant hele 7-0. Magnus Kolbjørnsrud, Marius Kornbakk 3, Khalil Mohammadi, Deshad Nazari og Benjamin Furberg scoret målene.

Rælingen leder med 31 poeng. Sørumsand har 28. Leirsund 28 og AFSK med 26. Dette blir moro utover høsten!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.