Lørenskog holdt på å rote bort seieren

0
897
Vetle Rygh og Lørenskog jubler etter kampens første scoring (Foto: Espen Bråthen).

Lørenskog stakk av med alle tre poengene fra Opakermoen, men de var kun en straffebom unna å miste de tre poengene.

 – Martin Skolbekken var tilbake på Opakermoen

 

Bortelaget Lørenskog tok med seg alle tre poengene fra Opakermoen etter 2-1-seier. Men et hardtkjempende FUVO kunne tatt med seg ett poeng like før slutt. Kim Brenna brant til og ballen smalt i tverrliggeren over Ole Martin Drevland.

Les også: Direkte fra kampen

FUVO kom til kampen med elleve mann ute. Gode Mats Skårdal har blitt solgt til Fram Larvik og Alexander Beinov går til Kløfta. Når også viktige Fredrik Nilsen, Oliver Nøvik, Preben Finstad og Sindre Bentsen alle var ute, så kom dette til å bli tøft for laget fra Øvre Romerike.

Lørenskog klart best

Lørenskog startet klart best. FUVO klarte ikke å treffe på det gode presset de vanligvis er gode på. Det ble for store avstander. Spesielt Alvaro Torres hadde lekestue, men kantspilleren rotet det som regel til foran mål.

Lørenskog tok ledelsen etter 17 minutter. Bortelaget holdt presset etter en corner og midtstopper Vetle Rygh banket ballen i lengste for Petter Rønningen. Bortelaget fortsetter å skape noen småsjanse, men Imad Ouhadou og Lars Følstad burde doblet ledelsen etter at de fikk hver sin store sjanse.

Brenna fikk lite å jobbe med

Christoffer Skårn har doblet ledelsen til Lørenskog og Amir Daush er med på jubelen (Foto: Espen Bråthen).

FUVO klarte som sagt ikke å straffe Lørenskogs litt naive spill bakfra. De klarte heller ikke å tre igjennom Kim Brenna på samme måte som Petter Linstad har gjort de siste sesongene. Brenna fikk en fin sjanse like før pause, men Mats Solberg fikk forstyrret i skuddøyeblikket og Drevland reddet godt.

Like etter pause smalt det skikkelig. Christoffer Skårn fikk ballen på 18 meter, og spissen klinte ballen i mål bak Rønningen. Verst mulig start for FUVO. Og best mulig for Lørenskog.

Mål fra død vinkel

Dette ville ikke Brenna ha noe av. Han stresset Rygh og Drevland minuttet senere. De rotet det til, og Brenna satte ballen i mål fra så å si død vinkel. Sterkt av den gode spissen.

Herfra og ut tar FUVO over mye av spillet. Det står høyere med forsvarsfireren og presser mye bedre sammen som en enhet. De får flere brudd høyt oppe da Lørenskog absolutt skulle spille seg ut.

Kim Brenna var ofte i duell med Mats Solberg (Foto: Espen Bråthen).

Ouhadou brant flere sjanser

Lørenskog får noen kontringer, og spesielt Imad Ouhadou burde punktert kampen. Han brukte dessverre for lang tid ved to av de store sjansene Lørenskog fikk.

FUVO takket og bukke tog fortsatte presset. Brenna fintet bort Solberg og smalt til, og Drevland reddet strålende.

Ti minutter før slutt er det nærme utlikning for hjemmelaget. Brenna slo et godt frispark foran mål, og etter litt fram og tilbake smalt Armin Sistek ballen i stolpen, via Drevland.

Bortelaget får nok et par sjanser på kontringer, men er for ineffektive. Ouhadou er «synderen» igjen, men den offensive spilleren viste ofte at han er klasse på dette nivået.

Brenna bommet på straffe

Den siste sjansen fikk Kim Brenna. Etter en corner handser Mats Solberg, og dommer Anders Bodding blåser straffe. Brenna klinker til og ballen smeller i tverrliggeren. Bodding blåser av kampen, og Lørenskog tok tre viktige poeng.

 

– Det er sirkus. Vi roter det til for oss selv i en kamp vi har god kontroll på, og vi må snrt klare å score på alle sjansene våre, sier Mats Solberg til Lokalfotballen. – VI er kanskje litt for naive, men vi må bli bedre på når vi skal være kyniske og når vi skal spille oss ut.

Skolbekken tilbake

I FUVO-leirene var dette en spesiell kamp. Martin Skolbekken var på Opakermoen for første gang siden ulykken på Kos. Laget hadde på seg en hvit trøye med nummer 11 bak som er Skolbekkens draktnummer.

Noe sterkere mann enn Martin Skolbekken skal man leite lenge etter, og det vil komme en sak eller to når han syns det er riktig.

– Kjekt å se Martin. Kjempe litt ekstra for han fremover. Godt å se han etter det tragiske som skjedde. Alle tar vare på han, og han er alltid hjemme her, sier FUVOs midtstopper Otto Dahl. – Det er synd at vi ikke klarer å vinne for Martin, men med alle spillerne ute i dag så hever vi oss veldig i 2. omgang. Vi fikk gode brudd og mer fart på kula.

Løp over Lørenskog

Trener Ørjan Heiberg har hatt en hektisk sommer. Først dette med Skolbekken, og så har det vært utfordringer med mange spilleravganger.

– All honnør til gutta. De som kommer inn svarer på tiltale, og viser at de er gode nok. Vi løper over Lørenskog og det viser at vi er godt trent. Nå må vi jobbe steinhardt fremover med de vi har, men vi ser også etter et par mann som kan komme inn og forsterke oss, sier Heiberg.

Det kommer flere bilder senere, men nå er det 40-årslag til en ringrev – Bård Kolstad.

Straffe eller ikke straffe? Hva syns du?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.