Assistkongen ønsker å spille høyere

0
1330
Joakim Hjelkerud har tatt et lite oppgjør med seg selv foran årets sesong. Nå er han mye bedre trent (Foto: Espen Bråthen).

Joakim Hjelkerud har tatt tak i seg selv denne sesongen. Midtbanespilleren er bedre trent, og nå ønsker han å spille høyere. 

– Målet mitt er å komme et par divisjoner høyere, og det er et stort pluss hvis det er med Gjelleråsen, sier Joakim Hjelkerud til Lokalfotballen.

Les også: Gjelleråsen vant 10-0

20-åringen virket både utrent og umotivert i fjor. Noe av utfordringen var mange kamper på G19 og senior. Det ble for mye i perioder, og Hjelkerud fikk trent lite.

Joakim Hjelkerud smeller til med den følsomme høyrefoten (Foto: Espen Bråthen).

– Jeg er blitt mer seriøs. Jeg har en plan, og den skal jeg følge. Litt mindre karbohydrater og mer trening, forklarer Joakim. – Nå har jeg hatt tre uker ferie, som har vært deilig, men vi har trent for fullt en uke. For min egen del er formen god nå. Jeg skal fortsette jobben jeg legger ned, og bli enda bedre fremover.

Ros fra Johnsen

Hans trener Bent Inge Johnsen roser midtbanespilleren.

– Joakim har tatt tak i det fysiske. Han er veldig høyt der oppe når det gjelder fotballintelligens og blikk. Han har blitt en klassespiller for oss, er Johnsens rosende ord.

Hjelkerud er en spiller, som Johnsen sier, med herlig blikk for pasningsspillet er strøkent på dette nivået, pluss at dødballene som Hjelkerud slår er stort sett fantastiske. I kampen mot Eidsvold Turn 2 hadde han fire målgivende, som gjør at han har 16 målgivende denne sesongen. Imponerende. Man kan også legge på fire scoringer i statistikken, og da ser man at lysluggen er svært viktig for Gjelleråsen.

Joakim Hjelkerud har begynt å takle nå også (Foto: Espen Bråthen).

I tillegg har Gjelleråsens nummer fire blitt tøffere i duellspillet. Før gikk han unna duellene, men nå tråkker han til.

Opprykk neste

Nå går både Hjelkerud og Gjelleråsen for opprykk.

– Opprykk er målet. Vi skal fortsatte å være ubeseirede, og klarer vi ikke opprykk med det så er andre gode og fortjener opprykk, sier Joakim, som tror at Kløfta og Aurskog-Høland kommer til å være med helt inn.

Neste oppgave for Joakim og Gjelleråsen er Strømmen 2. Nytt 2 lag, men som sannsynligvis kommer til å være en god del bedre enn Eidsvold Turn 2. Gjelleråsen leder serien med fire poeng på Kløfta, men har en kamp mer spilt.

Joakim Hjelkerud styrte Gjelleråsen til 10-0-seier mot Eidsvold Turn 2 (Foto: Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.