– Må jo være tidenes vårsesong i Rælingen

0
957
Per Åge Barbakken trener i Rælingen 2017 (Foto: Rælingen og Espen Bråthen).

Rælingen har mistet poeng kun i en kamp, og blåtrøyene suser mot opprykk til 4. divisjon. Lokalfotballen tok en prat med trener Per Åge Barbakken.

Etter to tunge sesonger med to strake nedrykk ble en gammel kjenning hentet tilbake til Marikollen. Per Åge Barbakken, som har trent de fleste i Rælingen, tok på seg jobben med å få Rælingen opp i seriesystemet igjen. Han er på god vei.

Les også: En skuffelse hvis Rælingen ikke kjemper om opprykk

Rælingen har ti strake seire, etter uavgjort mot AFSK i første serierunde, og leder dermed suverent 5. divisjon.

– Med uavgjort i første kamp, og deretter ti seire på rad så må jo det være tidenes vårsesong i Rælingen. Vi må jo si oss fornøyd med de resultatene, sier Barbakken til Lokalfotballen.

Mats Kaasbøll med ballen for Rælingen (Foto: Espen Bråthen)

Hvorfor har dere elleve kamper uten tap?

– Først og fremst fordi vi har hatt en god og stabil treningsgruppe fra januar og helt ut juni. Vi har unngått alvorlige skader og ingen dumme suspensjoner. Vi har vært stabile uke etter uke. RFK har vært et lag som har vært i overkant possession-orientert de siste sesongene, og vi har jobbet med å bli mer gjennombruddshissige. Det har vi fått til. Det gjør at vi skaper flere sjanser, enten vi fører spillet eller ikke. Vi har også blir bedre på defensiv dødball som har vært en akilleshæl, forklarer treneren om suksessen i vårsesongen.

Solide bakover

Rælingen har altså 31 poeng av 33 mulig. De har scoret 43 mål og sluppet inn bare ti mål. Tre av de kom i første serierunde. Blåtrøyene har sluppet inn mye mål tidligere, men nå i år er det tett bak hos keeper Atle Wilhelmsen. De leder serien med seks poeng foran Sørumsand og Leirsund.

– Jeg er også veldig fornøyd med hvordan gutta har håndtert en ny formasjon. VI la om til 3-5-2 etter første kamp, og variasjon med 4-4-2 som vi har brukt i noen kamper av taktiske grunner. Spillemessig har vi variert en del, men sånn er det for alle lag, og da handler det om å ha en trygghet og stabilitet i laget som grunnmur. Der har vi vært veldig gode, fortsetter Barbakken.

Adrian Tjernsli er konge i Rælingen (Foto: Espen Bråthen)

Og nå er opprykk det eneste målet?

– Målet må være å være like stabile i treningsoppmøte og høy kvalitet gjennom hele høsten. Da tror jeg prestasjonene vil bli gode også. Når det gjelder kampen om opprykk så blir den tøff. Lagene i toppen er bedre enn jeg hadde forventet, så det blir nok et rotterace mellom de 3-4 som er i toppen. Vi skal ta en kamp av gangen, så går vi se om det blir avslutningsfest eller opprykksfest til slutt, sier Per Åge og smiler. Vel vitende at de sitter i førersetet før høstsesongen starter.

Gamlegutta har prestert

Rælingen har denne sesongen stått fram som et lag, og det er ikke så mange spillere som har utmerket i stor grad. De fleste av spillerne har laget ett eller flere mål for Rælingen.

– Det er en styrke. “Gamlegutta” har prestert stabilt bra, men det visste jeg de kom til å gjøre så lenge treningene er bra. Har lyst til å trekke frem ungutta som Afshar Piyad, Ali Temirbulatov og Henrik Sandås som har jobbet og prestert veldig bra. Også er jeg imponert over midtstopperne Jesper Bjarmann og Andreas Fjeldstad som har vokst for hver kamp, roser treneren.

Yad Swar med skudd mot Fjellhamar (Foto: Espen Bråthen)

Sørumsand er gode

Det å snakke om andre lag og spillere er ikke Barbakken så klar for.

– Jeg er dårlig til å se enkeltspillere hos motstander når vi selv spiller, og jeg er ikke så opptatt av det heller.  Jeg har fokus på eget lag og taktiske disponeringer. Det motstanderlaget som har imponert meg mest er helt klart Sørumsand. De har meget god midtbane og angrep. De var gode mot oss og vi hang i tauene en stund. Den spilleren som har det høyeste nivået er nok Szymon Krolikowski. Generelt vil jeg si at nivået er høyere enn forventet. Kanskje omtrent det samme som 4.divisjon i 2013 når jeg sist var seniortrener, avslutter Barbakken.

Les også: Vårens lag i 5. divisjon

Rælingen åpner borte mot AFSK i første serierunde etter ferien, så får vi se om Rælingen kommer seg opp et nivå.

Tror du Rælingen rykker opp?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.