Varierende vårsesong for Eidsvold Turn

0
578
Jon Audun Slaatsveen snakker med gutta sine før ekstraomgangene mot Fløya i cupen (Foto: Espen Bråthen).

Eidsvold Turn ble av mange tippet som en av utfordrerne til Lyn om opprykk til 2. divisjon. Altfor varierende prestasjoner har ødelagt opprykksmuligheten for blåtrøyene.

Les også: Vårens lag i 3. divisjon

Det ble en tung start på sesongen. De røyk ut av cupen etter 120 minutter mot Fløya, og i første seriekamp ble det tap borte mot Valdres. Deretter ble det to seire på fem kamper, men etter tapet hjemme mot Frigg snudde det for Jon Audun Slaatsveens gutter. De banket daværende serieleder Korsvoll 3-0, og har seks seire og en uavgjort på de siste sju.

De slo også et sterkt lag fra nåværende serieleder Stabæk 2 i denne perioden.

– Det har vært en varierende vårsesong. Poengtap vi har fortjent er etter dårlige kamper mot Valdres, Frigg og Redalen. Poengtap der vi har vært best, men ikke scoret mål, er mot Lyn og Lillehammer, forklarer Slaatsveen om poengtapene Turn har fått.

Jon Erik Økland og Eidsvold Turn hadde en frustrerende lørdag mot Frigg (Foto: Espen Bråthen).

Eidsvold Turn er i skrivende stund nummer fire på tabellen med 25 poeng på 13 kamper. Stabæk 2 leder serien med 36 poeng med en kamp mer spilt (14), men Lyn kan ta over den hvis de vinner sine to hengekamper. De klatrer da opp 39 poeng på 14 kamper, hvis de vinner begge.

Tynn stall

Eidsvold Turn startet sesongen med en delvis tynn stall, og det har ikke blitt bedre underveis. Magnus Kristengård har lagt opp, og for lenge siden fikk man det tragiske dødsfallet til Truong Tran. Det dødsfallet viste også at fotballen på Romerike står sammen i godt og vondt. Det var flere fine markeringer foran kampene som ble spilt like etter.

– Stallen har blitt tynn av ulike årsaker. Vi er for langt bak til å snakke om opprykk, men har som mål og vinne hver kamp vi spiller. Skader og kort blir avgjørende for en tynn stall, og vi matcher ikke Lyn og Stabæk der, sier Slaatsveen om opprykksmulighetene for Turn.

Lovende unggutter

Eidsvold Turn har fått inn et par mann i sommer i gode Markus Stensby og Johannes Kvæbek. De har i tillegg noen veldig gode juniorer i Erik Rud og Lars Andresen. Begge de to sistnevnte får nok bra med kamper i høst, og de blir veldig spennende å følge.

Trener Slaatsveen deler gjerne noen tanker om spillere som har vært gode i eget lag og i 3. divisjon avdeling 2.

– Johan Kolbjørnsrud har vært stabilt god som vanlig. Thierry Dabove har et fantastisk toppnivå, men varierer mye. Robin Edvardsen har tatt tak etter en trøblete start og har spilt stabilt godt lenge nå. Stabæk har mange spillere med svært gode ferdigheter, og Ryan Nelson hos Valdres var svært bra i serieåpningen mot oss.

 

Hva skal til for at dere blir bedre i høst?

– Vi må luke bort juniorfeil bak og sette flere sjanser, for vi skaper alltid nok sjanser, er Slaatsveens raske svar på det spørsmålet.

Økland i 100

Jon Erik Økland satte rekord i antall scorede mål for Eidsvold Turn i vår. Han rundet imponerende 100 scoringer for blåtrøyene i seieren mot Korsvoll. Økland kan sette en ny rekord for Turn i antall kamper om litt over ett år, hvis han holder seg skadefri. Da vil han passere Terje Røsrud (298 kamper) i flest antall kamper.

Les også: Jon Erik Økland i 100

Jon Erik Økland scoret sitt 100. mål for Eidsvold Turn mot Korsvoll (Bjørn Hytjanstorp).

Eidsvold Turn er en av få klubber som er meget gode på statistikk. De fører alt av viktig statistikk både i 3. divisjon og 4. divisjon. Og heldigvis deler de også det med Lokalfotballen.

 

Flest spilte minutter:
1. Peter Rusina 1374 minutter
2. Johan Kolbjørnsrud 1368 minutter
3. Jon Erik Økland 1363 minutter

Toppscorer:
1. Thierry Dabove 10 mål
2. Jonathan Teigland 5 mål
3. Jon Erik Økland 5 mål

Flest målgivende
1. Thierry Dabove 7
2. Stian Teksum 5
3. Jon Erik Økland 3

Det var også litt ampert mellom Eidsvold Turn og Frigg (Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.