Topplagene i 4. divisjon har imponert

0
876

 

KOMMENTAR: Da er vi ferdige med en strålende vårsesong i lokalfotballen på Romerike. Det meste er har gått som forventet i 4. divisjon, og topplagene virker veldig sterke.

Les også: Vårens lag i 4. divisjon

Det som er forventet er at Gjelleråsen og Aurskog-Høland er i toppen av 4. divisjon. Det som er mer overraskende er at Kløfta er med der oppe, og de virkelig plager de to forventede topplagene. De spilte uavgjort mot Gjelleråsen og vant enkelt over Aurskog-Høland.

Gjelleråsen er som forventet gode. I sin offensive 4-3-3-formasjon har de kjørt over de fleste lagene. De har også stor entusiasme på Li som vil gi de masse moro i høst også.  Grønntrøyene er avhengige av noen spillere, som for eksempel Marius Pande, Thomas Normann og Jonas Mathisen. De fleste andre har de dobbel dekning på.

Det ble mye jubel for Gjelleråsen mot Gjerdrum (Foto: Espen Bråthen).

Midtstopper med godt tempo

I sommer må nok Bent Inge Johnsen prøve å hente inn en midtstopper med tempo. De er sårbare når stopperne må løpe hjemover og ikke bare stange ut ballen. En spiller som kan passe inn er Tobias Reinli. Han spiller i Gjerdrum som er i fritt fall, og han har imponert i de fleste kampene.

Min klare mening er at Gjelleråsen er det det eneste av de tre topplagene som er klare for 3. divisjon. Da mener jeg at de er klare som klubb.

Lenger framme enn de to andre

De har en ung og fremadstormende a-tropp, og veldig god rekruttering. Styret og stell er på plass, og det er også økonomien. De er mye lenger framme enn både Aurskog-Høland og Kløfta der. Tilskuere har også begynte å komme til Li. Det blir sannsynligvis flere lange reiser neste år også for de lokale 3. divisjonslagene, og det kan fort knekke Kløfta og Aurskog-Høland. Slik det nesten har knekt Fet, Gjerdrum og Fjellhamar. Snart kan alle de klubbene spille i 5. divisjon.

Kløfta med bedre disiplin

Karl André Hovde har fått inn en meget god struktur i Kløfta-laget, og disiplinen kan ikke sammenlignes med de tidligere årene. De holdt nullen i 601 minutter etter at Ull/Kisa 2 sendte et halvt OBOS-lag i lokaloppgjøret. Spillere som virkelig har stått fram er flere, men Magnus Hovde, Eivind Damstuen og Steffen Nystrøm gir en ekstra trygghet i laget. Blander man inn unggutta Fredrik Hauffen og Sondre Haugen ser det lyst ut for sebrastripene.

Tøff duell mellom Magnus Hovde (f.v), Tom Grandre og Lars Westheim (Foto: Espen Bråthen).

Laget har også vekslet, med hell, fra 4-4-2 til 4-3-3. De dekker litt mindre rom sentralt men spillere som Hovde, Nystrøm og Westheim dekker mye rom. Raske Adam Olsen har ikke hatt en like god sesong. En av årsakene er at han ikke er en luksusspiller i år som i fjor. I 2016 var han nesten aldri på egen halvdel, men i år må han jobbe sammen med de andre.

Preber er perfekt forsterkning

Skal Kløfta forsterke så er det kanskje på midtspiss-plassen ettersom Olsen brukes ofte til venstre. En midtspiss som kan holde litt i ballen. En bra spiller hadde vært Marius Preber, men det spørs om han forlater Hauerseter.

Kløfta er nok ikke klare ennå for et opprykk til 3. divisjon. De har mye bra på gang, men mangler et par viktige årganger nærmest senior-fotballen. Det har i flere år vært veldig få tilskuere på kampene i 4. divisjon, men det har løftet seg med de gode resultatene – pluss at klubben jobber bedre nå enn tidligere.

Mye skader for AHFK

Aurskog-Høland var vært gjennom en tung sesong når det gjelder skader. De har hatt altfor mange ute, og jeg tror noen av skadene er på grunn av for hard trening. Heldigvis har de Lars-Eirik Svardahl. Han har jeg aldri sett bedre enn nå. Han har stort sett lekt med motstanderne i år. 14 scoringer og 12 målgivende er imponerende. Også Hans Christian Bergsjø og Eirik Haugen har vært veldig gode i vår.

Når høstsesongen starter har Lars-Petter Østengen, Henrik Jensen, Lars Kopperud og Martin Vestreng kommet seg i form. Nevnte Jensen har kledd av alle venstrekanter siden han kom tilbake. Jonas Mathisen ble byttet ut til pause. Han er en klassespiller på dette nivået. Det ryktes også at Ola Vestreng kommer tilbake raskere enn først antatt.

Best toppnivå

Hvittrøyene har kanskje de beste toppnivået av de tre lagene. Når de setter trøkket riktig og har korte avstander mellom lagdelene er det ingen som er bedre enn de. Noe de aller fleste lagene har fått merke. Rundspillling av Gjelleråsen i førsteomgangen var imponerende, men der kom også det fram at stallen har vært for tynn denne våren. Med alle tilbake i draget i høst blir de en lei nøtt å knekke.

Av 22 mann i troppen er det bare en mann som er utenfra. Skal de holde seg på den linjen blir det ikke enkelt å finne spillere som kan forsterke i høst. Skal de se litt utenfor bygda er Robert Krolikowski og Martin Mathisen to spillere som burde spille høyere, og som kan passe godt inn i Aurskog-Høland.

Stor fotballinteresse

Det som er strålende med Aurskog-Høland er alle tilskuerne. Det er ofte cirka 200 tilskuere på kampene, og de har med seg alt fra 50 til 70 tilskuere på bortekampene også. Den fotballinteressen som er der er imponerende. De er faktisk bare Lillestrøm, Ull/Kisa og til dels Strømmen som har flere tilskuere på Romerike.

Dessverre for den unge klubben, som fyller fem år i år, er ikke styre og stell på plass for et opprykk. Blir det 3. divisjon og Nord Norge kan den økonomiske byrden bli for tung.

Så hvem rykker opp. Jeg håper virkelig Gjelleråsen klarer det på grunn av det gode fundamentet, men Hovde og Vestreng er to skikkelige vinnerskaller og de kommer aldri til å gi seg.

Hvilket lag håper du rykker opp?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.