Røde Romerike i 3. divisjon

0
888

Røde kort har vært en gjenganger i 3. divisjon avdeling 6. Hele 24 røde kort har blitt delt ut, og hele 14 av de har spillere fra Romerike fått.

Les også: – Vi har ikke et holdningsproblem

3. divisjon avdeling 6 er den store «røde kort»-avdelingen i 3. divisjon. På 13 serierunder er det delt ut hele 24 røde kort, og 14 av de røde kortene er det romerikinger som har fått. Skedsmo, Skjetten og Lørenskog har fått fire røde kort hver, og Lillestrøm 2 har fått to røde kort.

Verken FUVO eller Eidsvold Turn har fått røde kort til nå i sesongen.

Avdeling 1 = 18 røde kort
Avdeling 2 = 7 røde kort
Avdeling 3 = 14 røde kort
Avdeling 4=  18 røde kort
Avdeling 5 = 9 røde kort
Avedling 6 = 24 røde kort

Hvorfor er det så mange røde kort på lagene fra Romerike?

– Akkurat det er vanskelig å svare på. Det blir feil av meg å svare for andre lag sine røde kort, men for vår egen del har ikke vi fått noen, sier FUVOs trener Ørjan Heiberg. Laget fra Opakermoen er «snille», og Heiberg syns disiplinen er god.

– Disiplinen er bra i troppen. Vi vet at det er tungt å spille med ti mann i kamper i denne divisjonen. I tillegg gjelder det å unngå at det oppstår situasjoner hvor det kan skje, svarer Heiberg.

Spilleren som har fått rødt kort denne vårsesongen (Foto: Espen Bråthen).

Lillestrøm 2 har pådratt seg «kun» to røde kort. Begge kom etter to gule kort.

– Jeg tror det er veldig tilfeldig. Vi må jo bare snakke for oss selv, og det er ingen stygge utvisninger.  To gule på Lars Ranger mot Harstad og to gule av Samaran Satheeskumar mot Salangen. Jeg vet ikke så mye om andre lag, men Skjetten ble jo hardt straffet mot oss. Hadde holdt med ett rødt der, sier LSK 2s trener Kai Holt til Lokalfotballen.

De «store synderne»

Skjetten, Skedsmo og Lørenskog er de «store synderne». Klubbene har pådratt seg fire røde kort hver.

– Kan bare snakke for oss selv. Vi har en fysisk spillestil noe som gir litt kort, men fire røde for vår del er ikke bra. Skal nevnes at to av de direkte røde er så feil som dem får blitt, noe video viser, sier Martin Wiker i Skjetten. Lokalfotballen kan også bekrefte at det ene til Fabian Egbele var helt feil.

Her har dommeren blåst straffe til Senja, og gir Fabian Egbele rødt kort. Helt feil av dommeren (Foto: Espen Bråthen).

Røde kort gir poengtap

På Rolvsrud har de røde kortene gitt flere poengtap. Senest lørdag mot Skjervøy da Lars Følstad ble utvist.

– For vår del så har vi fått fire røde kort, som selvfølgelig er alt for mye. Om vi ser resultat i de kampene vi har fått en mann utvist så har vi kun tatt to poeng, så det får konsekvenser å spille i lang tid med en mann mindre, sier Julian Madsen, trener i Lørenskog, og han har en oppfordring til dommerstanden: – Vi må bli mer disiplinerte og unngå tullete gule kort. I tillegg har jeg en bønn til dommerstanden som også har en finger med i spillet. Jeg savner en tydelig list i kampene, og det er vanskelig å være spiller når like situasjoner blir håndtert ulikt av mannen med fløyta.

Skedsmo har også mistet poeng på grunn av de røde kortene.

– Vi har tre røde grunnet munnbruk og det er ikke akseptabelt. Her må spillerne gå i seg selv og slutte å sutre på motspiller og dommere. Det er lov med en spontan reaksjon, men vekting av ord er noe som vi kanskje må trene på. Dette er noe vi absolutt skal få slutt på i Skedsmo, sier Knut Aga jr til Lokalfotballen, og fortsetter: – Det er litt flaut og vi ødelegger bare for oss selv. Både mot Lørenskog og Fløya taper vi seieren på dette.

Hvorfor har klubbene på Romerike fått så mange røde kort? 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.