Fra jubel til skuffelse for Lørenskog

0
792
Det gikk opp og ned for Lørenskog mot Skjervøy (Foto: Espen Bråthen).

I en dårlig fotballkamp på Rolvsrud klarte ikke hjemmelaget Lørenskog å få med seg tre viktige poeng. Slurv og rødt kort ødela for blåtrøyene i 2-2-kampen.

Les også: Direkte fra kampen

Lørenskog var litt som været denne kampen. Det regnet mest, men sola stakk litt gjennom i perioder. Skjervøy er ikke noe stort lag, noe som tabellen og resultatene har vist, så det var forventet at hjemmelaget skulle få en fin reise.

Skjervøy tok krigen

Skjervøy gikk inn i alle dueller som kun nord-norske lag gjør, og de satte ut den vanligvis spillende Lørenskog-laget. De ble med i «krigen», og da vil alltid Lørenskog slite.

– Vi går litt i fella. Selv med god kontroll på Skjervøy, så lokkes vi med på krigerkamp. Enda mer skuffende er at vi ikke går i krigen heller, sier Lørenskogs trener Julian Madsen til Lokalfotballen.

– Vi er så sløve i førsteomgangen. Vi får ikke til det vi vil, og de føler hele tiden at de er med i kampen selv om vi er mye bedre enn de, sier midtstopper Vetle Rygh.

Amir Daush i duell for Lørenskog mot Skjervøy (Foto: Espen Bråthen).

Få målsjanser

De var få målsjanser i den første omgangen. Lørenskog hadde to fine sjanser ved Michael Singh og Alvaro Torres. Skjervøy tok over i slutten av omgangen, og Mathias Kvalheim reddet Lørenskog like før pause da han stoppet ballen på streken.

Sju minutter ut i omgangen tok bortelaget ledelsen. Spissen Andreas Mikkelsen var plutselig alene med keeper og satte sikkert inn ledelsen til Skjervøy.

Kontringer

Lørenskog prøvde å løfte opp laget, men da fikk de to raske kontringer mot seg. Gode løp hjemover av Kvalheim og Rygh reddet Lørenskog. Bortelaget burde også ha satt inn sin andre scoring fra Steffen Dreyer fikk en kjempemulighet men skøyt i nettveggen.

Lørenskog satte inn Christoffer Skårn og Sulim Tomov, og det hjalp veldig. Det ble mer bevegelse og fart på hjemmelaget. Før det var det mye kriging og mange frispark. Dommeren delte ut kort i hytt og pine. Verst gikk det utover Lars Følstad. En knallgod takling der han tok ballen fikk han frispark mot seg og gult kort. Det er egentlig ikke mulig å få gult kort der. Det skulle han bli hardt straffet for senere i kampen.

Lars Følstad jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen)

Følstad på godt og vond

Det var Følstad som skulle komme i fokus de neste tre minuttene. Først banket han ballen i mål etter litt mølje og utlignet til 1-1. Like etter mistet han ballen og holdt igjen en Skjervøy-spiller. Det kortet var helt klart gult, og dermed ble det to gule og rødt på den gode midtbanespilleren.

Det ble to gule kort og dermed rødt kort på Lars Følstad (Foto: Espen Bråthen).

Det ble høy temperatur ute på banen, og begge lag kjeftet mye på dommeren.

Kapteinen med scoring

Kvarteret før slutt tok det helt av. Lørenskogs midtstopper og kaptein Mats Solberg dunket inn 2-1-scoringen, og han jublet som en gal sammen med lagkameratene sine. Solberg har stort hjerte for klubben sin.

Mats Solberg jubler etter scoring, og det tok helt av på Rolvsrud (Foto: Espen Bråthen).

Som med Følstad ble det også en rask nedtur for Solberg. Fem minutter før slutt misset han på en avklareringen og Mikkelsen var alene med keeper. Han satte ballen mellom beina til keeper Drevland, og Skjervøy hadde sikret seg ett poeng.

Skjervøy jubler etter Andreas Mikkelsens 2-2-scoring (Foto: Espen Bråthen).

– Det er tilfeldige baklengsmål. Akkurat nå veldig bittert. Vi bommer i dueller, og det virket som at det er mye stress, forklarer Rygh.

– Skuffende. Vi er ikke i nærheten, så jeg er ikke fornøyd i dag. Vi slipper inn enkle mål, sier Madsen.

Har dere en litt naiv spillestil?

-Nja, vi er litt for lite rå. Vi ønsker å være mer direkte. Vi møter ofte lag som ligger lavt og etablert, og låser av oss tidlig. Vi har heller ikke så fysisk mannskap fremover, og mangler litt trøkk. Vi jobber med å bli tøffere. Det er mange «juniorer» der ute, og vi må få hår på kassa, forklarer Madsen.

Lørenskog gikk opp på 8. plass, og forbi Fløya, med sine 16 poeng. Skjervøy har ni poeng og er fortsatt nest sist.

Andre resultater

Sortland – Skedsmo 2-0 (Det kommer sak senere)
Fløya – Senja 1-2
Salangen – Mjølner 1-3

Det vil si at Mjølner leder serien nå. De gikk forbi Skedsmo og er to poeng foran romerikingene.

Stilstudie av Mats Solbergs scoring, og jubelen i etterkant

Mats Solberg jubler etter scoring, og det tok helt av på Rolvsrud (Foto: Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.