Nytt rødt kort ødela for Skedsmo

0
793
Nicklas Amundsen får rødt kort mot Fløya. Det er Skedsmos fjerde røde kort denne sesongen (Foto: Espen Bråthen).

Sesongens fjerde røde kort ødela for Skedsmo. Etter de var klart bedre enn Fløya måtte de nok en gang spille med ti mann, og det endte 1-1.

Skedsmo spilte rundt Fløya i store deler av kampen på Skedsmo stadion. Begge lag hadde flere forfall, men Fløyas stall er en god del mindre og dermed mer sårbare. De gikk ut i en veldig lav 4-5-1 mot serieleder Skedsmo.

Rustadbakken god

Skedsmo hadde mye ball, og de var dyktige til å variere spillet. Mye takket være Simen Rustadbakken som varierte med å slå kort og langt. De klarte å skape rom på grunn av gode bevegelser, men de skapte få store sjanser. Fløya var også gode å ta kontringene, men de manglet også litt på siste tredjedelen.

Det ble mange dueller, og Skedsmo var gode i duellene mot et alltid fysisk Fløya.

Gode sjanser

De store sjansene uteble, men Skedsmo skapte to-tre sjanser i første omgang som var bra. Sander Wang hadde en god heading der ballen sneik seg på feil side av stolpen. Erik Torud fikk også en god mulighet da han skaut i nettveggen. Der burde venstrebacken spilt inn foran mål fordi der stod de tre lagkamerater og ventet på ballen.

Den største sjansen fikk Kristoffer Langerud etter en corner. Midtstoppen headet godt fra sju meter, men Fløyas keeper Hans Rydeng reddet mesterlig.

Rødt kort til Amundsen

Kvarteret ut i 2. omgang skjedde det som ikke skulle skje. Nicklas Amundsen jaget en ball og smalt sammen med keeper Rydeng. Sander Wang scoret på returen fra keeper. Dommer velger å blåse frispark. Rydeng sender noen meldinger og dytter Amundsen. Han svarer med et stygt ord som ikke skal på trykk. Dommer gir rødt kort til Amundsen. Skedsmo andre røde kort på to kamper på grunn av ordbruk.

– Det blir for dumt nå. Totalt unødvendig. Det er det samme hver gang, og vi klarer ikke å oppføre oss, var kaptein Simen Rustadbakkens klare dom over de unødvendige kortene Skedsmo pådrar seg.

Noen Fløya-innbyttere som løp bak mål sa at det er såvidt gult kort oppe i nord, og de smilte godt.

Skedsmo tar ledelsen med ti mann

Skedsmo la seg ikke bakpå. De endret til 4-4-1 og ville i angrep. Etter strålende spill på venstresiden la Torud et godt innlegg. Afrim Thaqi måtte ned i knestående, men headet ballen i mål. Det tok helt av i jubelen for hjemmelaget.

Afrim Thaqi jubler etter scoring for Skedsmo. Simen Rustadbakken jubler med (Foto: Espen Bråthen)

Fløya løftet opp laget sitt, og de begynte å trille ball. Kampen hadde snudd helt karakter. Fire minutter etter Skedsmos scoring kom utligningen. Erlend Vangdal smalt inn en corner, og ingen av Skedsmos spillere eller keeper klarte å hindre at ballen gikk rett i mål.

– Vi gjør ikke jobben vår der. Det står to mann som ikke klarer å få bort ballen, sa en skuffet Rustadbakken om målet.

Like etter er Skedsmo nærme ledelse igjen. Lars Jørgen Mork, som var tilbake i god gammal form, avanserte og spilte fri Peder Kristiansen. Etter en duell med keeper for Kristiansen trillet ballen like utenfor stolpen.

Lars Jørgen Mork var god for Skedsmo mot Fløya (Foto: Espen Bråthen)

Sinte folk på Skedsmo-benken

Skedsmo følte seg nok snytt i denne perioden av kampen. De var mye sinte på dommeren og hans team. De prøvde å snakke med han i drikkepausen, men de ble vinket bort.

Fløya skapte et par gode sjanser utover i omgangen. Jørgen Andreassen hadde et godt frispark, men Emil Fiskvik reddet strålende. Like etter fikk innbytter Martin Berg Johnsen er stor sjanse da ballen plutselig lå i beina hans på seks meter. Han fikk ikke stokket beina og Fiskvik var kjapt ute og reddet.

Davies kunne avgjort

Skedsmo satte inn lynraske Anthony Davies på slutten, og han skapte trøbbel et par ganger. Spesielt like før slutt. Han løp seg fri men ble holdt i trøya av Andreas Arntzen innenfor seksten. Dommeren vinket spillet videre og Skedsmo fikk bare en corner.

Fløya fikk kampens siste sjanse på overtid. De var alene med keeper men Arber Krasniqi reddet hjemmelaget med sitt sugende løp hjemover og måket vekk ballen før Fløya skulle sette ballen i mål.

– Vi spiller de ut, og skal ha tre poeng. De kommer ikke til noe som helst, før den håpløse utvisningen, sier Rustadbakken før han tusler hjem skuffet og irritert.

Ikke holdbart

– Det er det sekundet med det røde kortet som overskygger alt. Det er et steg opp for oss i dag, og vi er gode i 1. omgang. Det er selvfølgelig ikke holdbart med enda et rødt kort på den måten, sier hjepetrener Kjetil Moren Bråthen til Lokalfotballen. Han tok praten med meg etter at Knut Aga jr ikke vil prate med noen etter kampen.

Asani strålende

Aller best denne kvelden var Edmir Asani. Midtstopperen er en klasse over alle de andre spillerne. Duellsterk og god med ballen. Starter mange brudd og gode angrep. Klassespiller.

Skedsmo leder fortsatt

Skedsmo leder nå serien med kun ett poeng foran Mjølner. Mjølner vant 5-0 i sin kamp. Lillestrøm 2 vant 4-1 over Harstad. Bayram Ajeti 2, Erik Brenden og Sivert Westerlund. LSK 2 er nå over nedrykkstreken.

Det siste vil si at akkurat nå er det kun ett lag som rykker ned fra 4. divisjon, og nedover i systemet.