Kommentarer og tips foran FUVO – Skjetten

0
560

Klokken 14:00 smeller det på Funnefoss gress. FUVO får besøk av Skjetten, og her er mine kommentarer og tips.

Les også: Heiberg og Wiker er klare

Vi går rett på sak. Hvordan stiller lagene og hvordan spiller de.

FUVO har en trygg utgangsformasjon. De ligger kompakt og presser litt inn på motstanders banehalvdel. De er flinke til å komprimere mot ballside slik at det blir lite rom. Fotball er et spill der man skal komprimere og ødelegge tid og rom defensivt, og offensivt er det å skape tid og rom.

Heiberg veit eksakt hvordan Skjetten spiller, og han veit at de kan spille smalt i perioder. Når det fungerer for Skjetten er det derimot vanskelig å hindre alle rommene.

Det er mulig Otto Dahl starter i stedet for Nordby.

Brenna mot Eian?

Når FUVO vinner går det raskt fremover. De leiter gjerne etter Kim Brenna, som er utrolig dyktig til å finne litt plass for hurtigheten sin. FUVO må prøve å sette opp han en mot en, og da gjerne mot Eian som er en del treigere enn Brenna. Edvardsen blir bare bedre og bedre, og han vil nok gi Brenna mer juling.

PS! Siste nytt er at muligens Stian Davidsen erstatter Emil Eian.

Ettertrykket er veldig viktig for FUVO. Det må ikke bli for stort rom mellom Brenna og de andre. Da vil sannsynligvis Skjetten vinne ball ofte, og FUVO må løpe enda mer.

Pass på Brenna

For Skjetten så er førstepri å ha øya på Brenna. Har de ikke press på ballfører må forsvaret senke seg kjapt. Klarer de å sette press kan de stå høyere og komprimere i enda større grad. Det er nok her mye av kampen avgjøres – hvor flinke Skjetten er til å sette press på ballfører.

Med diamanten på midten er Skjetten litt sårbare på spillvendinger. Klarer FUVO å trille til en side, for så å slå crossere motsatt er det rom.

Fysisk sterkt bortelag

Skjetten er et veldig fysisk lag med spissene Andreas Eriksen og Magnus Tvedte i front. De er vonde å møte i dueller. Klarer Skjetten å få mye bevegelse rundt spissene blir det farlig. Det er viktig at kantspillerne tør å stå høyt for å skape ettertrykk.

Dette blir en strålende duell i varmen på gresset. Det er en helt åpen kamp.

Mitt tips: 2-2 Brenna og Finstad for FUVO. Eriksen og Moltzau for Skjetten.

Jeg håper virkelig folk kommer seg på kamp i dag. Sol, fotball, is, brus og garantert mål og noen kort.

Ørjan Heiberg og Martin Wiker (Foto: Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.