Foran 14. serierunde i 4. divisjon – kommentarer og tips

0
905
Karl André Hovde har sin sønn, Magnus Hovde, på Kløfta-laget (Foto: Espen Bråthen).

Siste serierunde før ferien spilles i kveld. Det er fem kamper, og det har blitt mye diskusjoner på grunn av store forskjellen på 2. lag. Her er mine kommentarer og tips.

Vi går rett på 2. lags-utfordringene. Denne gangen er det Kløfta som er uheldige. De møtte et svakt Strømmen 2 sist. Gjelleråsen og Aurskog-Høland møtte sterke Strømmen 2-lag. Mot Ull/Kisa møtte både Gjelleråsen og Aurskog-Høland juniorlag, men i kveld møte naboen Ull/Kisa 2 opp med sju mann som har OBOS-kamper denne sesongen.

Både FB-chatten min og telefonen har nesten gått varm på grunn av irriterte spillere, trenere og ledere i den lokal fotballen.

Når også Aurskog-Høland møter et G19/G16-lag i Skedsmo 2 i kveld, så hjelper ikke det på heller. Etter en prat med trenerapparatet til Skedsmo så er forklaringen at de sliter med skader både på a-lag og G19. Dessuten har noen tatt ferie allerede.

Noen sier at det jevner seg ut, men det er så langt fra sannheten man kan komme. Hver eneste kamp lever sitt eget liv, og man «får» ikke tre poeng senere fordi en annen rival vant mot et svakt 2. lag. Så lenge 2. lag er i seriesystemet er det ikke rettferdig.

Kløfta – Ull/Kisa 2

Serielederen halvveis møter et sterkt lag i nabo Ull/Kisa 2. Eivind Damstuen er tilbake for Karl André Hovdes gutter. Vemund Sæther er ikke med. Dermed stiller de meget sterkt i kveld også.

De kommer i sin 4-3-3, hvis ikke Hovde har et lite triks i baklomma. De møter også 4-3-3 så mye av kampen tror jeg blir gjort sentralt på midten. Det laget som tar tak der kan fort vinne. En pluss for Kløfta er også at de unggutta som Kisa 2 har med er ujevne.

Ull/Kisa 2 har med sju mann som har spilt i OBOS i år, og med Truls Jørstad i front. Aner vi en liten kamp i kampen mellom Jørstad og Steffen Nystrøm.

Mitt tips: 1-2 Olsen for Kløfta. Nesset 2 for Ull/Kisa 2.

Eidsvold – Gjerdrum

To lag som sliter litt om dagen. Eidsvold har mange skader, og Gjerdrum er det bare kaos.

Hjemmelaget er fortsatt uten Berg Ottesen (ute resten av sesongen), Jim Pedersen, Stian Skyttersæter og Simen Martinsen. Adrian Dalseth og Dan Dahl er tilbake, så det ser litt bedre ut.

For Gjerdrum er viktige Tobias Reinli ute. Det samme er hissigproppen Eirik Moseng. Lyon Feyzulai sin korte karriere i Gjerdrum er over. Jonas Eng og Mathias Duma er med siden kampen mot Gjelleråsen der de ble rundspilt.

Mitt tips: 3-1 Iversen 2 og Halberg for EIF. Rødsrud for Gjerdrum.

Aurskog-Høland – Skedsmo 2

Hjemmelaget henger seg på i tetstriden, til tross for mange skader. Martin Vestreng har kun startet en kamp i år. Ola Vestreng er ute lenge. I kveld er kaptein Lars Kopperud, Lars-Petter Østengen, Stian Skjeggenes og Bendik Vestreng også ute med skader.

Steffen Krogstad klarte seg strålende som midtstopper sist mot EIF, og gir AHFK en bedre pasningsspiller der bak. Henrik Jensen er skadefri og han har kledd av alle kantspillerne etter han kom tilbake. En klassespiller.

Det tynnes ut, så nå er det opp til juniorene til AHFK. Simen Aaserud starter i kveld.

Skedsmo 2 kommer G19/G16-lag. Med romerikes største a-stall er det merkelig at de ikke klarer å stille bedre i kveld. Eneste seniorspiller er Robin Moheim. De gode G19-spillerne Andresen og Myhre er også med.

Mitt tips: 5-1 Svardahl 3, Aaserud og Haugen for AHFK. Evensen for S2

Raumnes & Årnes – Lørenskog 2

Hjemmelaget har plukket bra med poeng i de siste kampene. Siden sist er viktige Jonathan Dixon på plass. De har endelig begynt å score mål, og det er veldig viktig ettersom de sjelden slipper inn også. Da blir det tre-poengere. Går resultatene R&Å sin vei kan de plutselig være på øvre halvdel.

Lørenskog 2 vil slite i hele år – før a-stallen eventuelt blir bredere. Til denne kampen er det egentlig bare Michael Singh av de som er med i 3. divisjon som spiller. Resten er juniorer. Tungt i kveld også.

Mitt tips: 2-0 Dixon og M. Hansen for R&Å.

Nicklas Sramek (t.v) jubler etter sin scoring mot Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

Gjelleråsen – Fet

Gjelleråsen feide Gjerdrum av banen sist. Det burde blitt mange flere enn de seks målene. Stallen er så stor så de roterer sikkert litt i dag også, ettersom at Fet ikke er noen målestokk. Ny enkel seier dette her for grønntrøyene hjemme på Li.

Fet tapte 1-4 mot Hauerseter sist. De spiller seg fint ut i perioder, men det stopper ofte på siste tredje-delen. Spiller de slik de gjorde mot HSK mot GIF i kveld blir det mange sjanser i mot.

Atle Søgård, Karlsen og Brattbakken spiller ikke i kveld.

Mitt tips: 6-0 Kaasa 2, Mathisen 2, Hjelkerud og Normann for GIF

For min del blir det Tønsberg i kveld med familien. Kos dere alle sammen på kamp!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.