Aurskog-Høland rundspilte Eidsvold IF

1
584
Lars-Eirik Svardahl herjet med Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen).

Det var stort Lars-Eirik Svardahl-show for Aurskog-Høland mot Eidsvold IF i 4-1-seieren. Bare scoringen mangler for spissen som er 4. divisjons beste spiller.

32-åringen er virkelig i storform om dagen. Ingen forsvarsspillere klarer å få has på den tekniske og raske spissen. Jeg er usikker på om jeg har sett han bedre enn slik han er om dagen.

Stopperparet til Eidsvold, Heine Lundahl og Stein Vidar Fjeldvang er nok svimle frem til middag i morgen. Spissen herjet med de til de grader i perioder. Han er hurtig, teknisk og vanskelig å få tak i.

Har du noen gang vært bedre, Lars Eirik?

– Jeg hadde en god vår 2015 hvor mye funka, men føler formen nå har vært ganske bra. Moro å kjenne seg i bedre form selv om man har blitt et par år eldre, svarer Svardahl. Spissen har 12 mål på 13 kamper, og er delt toppscorer med Markus Kaasa. De to er kanskje det perfekte spissparet når man ser på komplementære ferdigheter.

Svardahl er ikke bare en målscorer. Han skaper så mye at han allerede har ti målgivende denne sesongen. Motstanderne må opp med både en og to mann for å få tak på han, og da blir det rom for lagkameratene. Det vil si at han har vært direkte involvert i halvparten av Aurskog-Hølands scoringer denne sesongen.

Jakter 100 mål

Spissen fra Høland har til nå scoret 92 mål på 4,5 sesong i Aurskog-Høland. Nå jakter han sin 100. scoring for klubben som fyller fem år i november.

Det ble ingen scoring på Svardahl mot Eidsvold IF, og det irriterte han kraftig. Det tok lang tid etter kampen før han slo av en prat.

Laget hans startet også kampen dårlig. Hjemmelaget skapte kampens to første sjanser. Den første etter heading av Fredrik Kristiansen, som den unge keeper Simon Hellesjø reddet godt. Like etter var det Stian Halberg som bommet på en fin sjanse.

Svardahl-show

Svardahl jubler sammen med Henrik Studsrud og Christian Helbostad etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

Derfra og ut var det stort sett bare Svardahl og Aurskog-Høland det handlet om. Den første scoringen kom etter et mesterlig forarbeid av spissen. Han dro seg forbi fire mann og trillet ballen til Henrik Studsrud. Spissen dunket ballen i mål via stanga.

Nummer to kom like etter. Svardahl var involvert der også. Studsrud kom seg ned til høyre og la en perfekt ball inn foran mål. Der dukket Stian SKjeggenes opp og doblet ledelsen.

Det gikk unna på Eidsvoll stadion. Bortelaget økte til 3-0 etter en corner der ballen først ble reddet på streken, og Steffen Krogstad banket inn returen i mål.

Bortelaget fortsatt kjøret utover i kampen. Svardahl avsluttet i stanga. Bergsjø skaut i tverrliggeren, og EIFs keeper Glenn Wilsgård spilte en god kamp.

Steffen Krogstad og Eirik Haugen jubler etter 3-0-scoringen til AHFK (Foto: Espen Bråthen)

Overkjøring

Utover i 2. omgang ble det total overkjøring. Bortelaget radet opp sjanser, og at det ikke ble mål var utrolig. Svardahl og David Kjær bommet på helt åpent mål fra fire meter. Svardahl kom til flere avslutninger, men ballen ville ikke mål for spissen denne kvelden.

Eidsvold fikk en sjanse i 2. omgang og den tok de vare på. Lundahl brøyt godt, og via Magnus Iversen, fikk Fredrik Kristiansen løpe alene mot keeper. Han plasserte ballen fint i hjørne. I minuttene etter scoringen var det jevnere på Råholt, men bortelaget skrudde opp igjen og fikk scoringen som avgjorde kampen. Nok en gang var Henrik Studsrud som scoret der Svardahl snurret rundt med forsvaret igjen.

Aurskog-Høland er nå på tredjeplass med fem poeng bak serieleder Kløfta.

– Hvis vi klarer å holde prestasjonen og spillet vi veit vi kan stabilt gjennom høsten, så har vi en god mulighet til opprykk. På vårt beste tør jeg påstå vi er det beste laget i 4.divisjon. Vi har variert alt for mye i vårsesongen og kløna det litt til for oss selv. Klisje å skylde på skader, men det har vært en viktig faktor til at vi har slitt litt. Opprykk er ikke noe must for oss, men vi skal være med å gi Gjelleråsen og Kløfta kamp helt inn, sier Svardahl til Lokalfotballen.

Eidsvold IF er nå på 7. plass, og det må være en godkjent første halvdel av sesongen. De har, som AHFK, vært uheldige med skader. Espen Berg Ottesen er ute resten av sesongen med en lei kneskade.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.