Nok en målfest for Gjelleråsen – venstreback Berg med sju mål i serien

0
759
Scoringsjubel for Gjelleråsen med Markus Kaasa, William Berg og Thomas Normann (Foto: Espen Bråthen).

Målene renner inn for Gjelleråsen. Nå har de 54 mål på 13 kamper, og venstreback William Berg har sju mål. Han scoret to i 6-0-seieren over Gjerdrum.

William Berg

– Vi spiller en fotball som gjør at backene har mulighet til å være med veldig mye i angrep. Helt siden jeg begynte å trene med GIF så har jeg visst at hvis jeg vil spille back så må jeg kunne løpe mye, sier William Berg til Lokalfotballen etter to nye scoringer mot Gjerdrum, og han fortstter: – Og jeg har fått en mye bedre kondisjon i år enn jeg hadde ifjor, mye på grunn av alle skadene jeg sleit med i fjor i Fjellhamar. Men, jeg elsker å angripe så det passer meg bra å spille i Gjelleråsen, sier backen.

Imponerende av backen

William Berg har tatt overgangen til Gjelleråsen imponerende. Han har danket ut en av de beste på Gjelleråsen i fjor i Thomas Rydén.

– Overgangen fra Fjellhamar til GIF har gått veldig bra. Jeg føler jeg har sklidd rett inn i gjengen, og har vært flink til å ta initiativ til å være sammen utenfor banen også. Det er mer seriøst på treninger og jeg har hatt godt av å få noen gode måneder med hard trening før sesongen, forklarer Berg om suksessen.

Stor forskjell

Det var stor forskjell på lagene. Gjelleråsen burde vunnet med det dobbelte på Li mot Gjerdrum. Bortelaget er i en krise etter at Ola Jørstad sa opp seg som trener. Lokalfotballen erfarer at flere av spillerne er uenige med håndteringen som er blitt gjort.

Det ga Gjelleråsen blanke i. Etter en litt rotete start tok Gjelleråsen over hele showet. De skapte flere sjanser før scoringen kom. Berg satte inn 1-0 etter en corner. 2-0 kom også etter en innøvd corner. To mann hoppet over ballen før Jonas Mathisen banket ballen i lengste hjørne. Begge målgivende fra poengmaskinen Joakim Hjelkerud.

Gjelleråsen bare dundret videre. De skapte sjanse på sjanse men Gjerdrums keeper, Roy Konterud, spilte en god kamp. Uten han og Tobias Reinli hadde det vært mye mer tidligere i kampen.

Markus Kaasa var god for Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

Indreløperne Hjelkerud og Ardijan Fera lekte seg. Kantspillerne Mathisen og Ryden storkoste seg, og foran var Markus Kaasa umulig å spille mot.

Naive Gjerdrum

Og når Gjerdrum velger å spille seg ut fra eget forsvar blir det tungt. De fikk brudd på brudd mot seg. Det er barnelærdom at man slår langt for å strekke motstanderen når man blir satt under så stort press.

Fire minutter før pause satt nummer tre. Hjelkerud kastet langt og Berg avsluttet via rompa til Kaasa og ballen gikk i mål. Er man spiss så er man spiss. Scoring for Kaasa det. Like etter kom 4-0. Gjelleråsen presset og presset og Gjerdrum rotet og rotet. Til slutt vipper Kaasa ballen inn ved nærmeste hjørnet fra fem meter. Det var spissens 12. scoring i år og er nå toppscorer i 4. divisjon.

Det ble mye jubel for Gjelleråsen mot Gjerdrum (Foto: Espen Bråthen).

Regn og to scoringer

I pausen kom et skikkelig regnvær, og vi alle tok en tur inn. Akkurat når vi kom ut igjen smalt William Berg inn 5-0 til Gjelleråsen. Han stod helt alene på sju meter og plasserte ballen i hjørnet.

Gjelleråsen byttet mange spillere, og det ble en middels 2. omgang. De grønne var fortsatt klart best, men kom ikke til så mange sjanser. De hadde sikkert 85% ball i denne kampen.

Tom Grandre smeller her inn scoring nummer seks (Foto: Espen Bråthen).

Like før slutt fikk Mr. Gjelleråsen Tom Grandre æren av å sette inn 6-0. Det burde vært 12-0, men 6-0 er også et fint resultat. Gjerdrum skremmende svake selv om de hadde 5-6 mann borte.