onsdag, juli 17, 2024

Lite trøkk i lokaloppgjøret som endte uavgjort

Date:

Share post:

Det ble et heller labert lokaloppgjør mellom Lørenskog og Skedsmo. Det var lite temperatur og mest balltrilling, men vi fikk se to scoringer og et rødt kort.

Les også: Direkte fra kampen

Foran et av de viktigste lokaloppgjørene på Romerike, der mange av spillerne kjenner hverandre, trodde vi at dette skulle bli en krig. Det ble det langt fra. Temperaturen steig bare ordentlig et par ganger. Sola skal sikkert ha noe å si fordi det var varmt på Rolvsruds elendige kunstgressmatte.

Kristoffer Langerud og Amir Daush i duell (Foto: Espen Bråthen).

Middels åpning

Det var en middels åpning av kampen. Begge lag opptrådte litt nervøst, og det ble to-tre pasninger før bruddet kom. Lørenskog fikk blant annet noen fine brudd sentralt i banen, men klarte ikke å utnytte de.

Det gode beviset på den rotete åpningen var da lagkameratene Sulim Tomov og Kristian Bjørndalen løp i hverandre. Bjørndalen ble liggende, men kom seg opp etter hvert. Spissen hadde også kampens første avslutning på mål da han skaut fra 16 meter. Han fikk ingen go’treff og ballen spratt i fanget til keeper Emil Fiskvik.

Den neste avslutningen fikk Lørenskogs gode midtbanespiller Lars Følstad, men han fikk heller ikke dreis på langskuddet sitt.

Mye feil

Så kom en periode med mye feil. Ballen spratt frem og tilbake.

Spesielt hjemmelaget var vågale i oppspillsfasen. Noen ganger var Skedsmo veldig nærme å bryte høyt. Andre ganger så det lekkert ut fra Lørenskogs side.

Mathias Kvalheim er frustert, og i bakgrunnen jubler Mergim Shurdhiqi (Foto: Espen Bråthen).

Like etter halvtimen kom scoringen, ut av ingenting. Lørenskog hadde corner og Skedsmo kontret. Lørenskogs Mathias Kvalheim hadde kontroll, trodde vi. Tilbakeheadingen til keeper Drevland var litt for kort, og Mergim Shurdhiqi fikk stortåa på ballen. Den trillet inn i mål, og bortelaget ledet 1-0.

Hands før scoringen

Lørenskogs spillere var sinte på dommeren fordi de skulle hatt straffe i situasjonen før kontringen. En Skedsmo-spiller handset inne i egen sekstenmeter. Lørenskog har ikke fått en eneste straffe i år, og det har vært flere situasjoner der de kunne fått det.

Kampen endret litt karakter etter scoringen. Skedsmo opptrådte roligere og trillet mer ballen. Lørenskog fikk en fin sjanse like før pause. Alvaro Torres dro seg fint ned på venstre, men kom for skrått mot mål. Fiskvik gjorde en god redning på første stolpen.

Wang fant bilnøklene!

Den store snakkisen i pausa var straffen Lørenskog ikke fikk, og at nøklene til Skedsmo-lagleder Tore Wang var borte. Siste beskjed fra Wang er at bilnøklene er funnet.

I starten av 2. omgang hadde Lørenskog en del ball, men de skapte fint lite. Skedsmo lå kompakte og godt. Lørenskog er gode til å vende spillet mot høytliggende motsatt back, og det ønsket ikke Skedsmo noe av.

Marius Pierau og Simen Rustadbakken i duell (Foto: Espen Bråthen).

Endelig tenning

Det begynte å tenne litt ute på banen også. Marius Pierau ga Anthony Davies en uheldig albue, og Davies gikk ned for telling med vondt i halsen. Dommer vinket spillet videre, til tross for det som kunne vært en alvorlig skade, og Lørenskog skapte en fin sjanse ved innbytter Christoffer Skårn.

Skedsmos trener Knut Aga jr var irritert, og linjemanne løp bort og kjeftet tilbake. Dommeren kom også for å be Aga jr roe seg ned. Her var jeg helt enig med reaksjonen til treneren. Og det må være lov til å si ifra uten at dommere skal true med korta.

Mergim Shurdhiqi jobbet godt før han ble utvist (Foto: Espen Bråthen).

Asani var best

Lørenskog begynte nå å få til spillet høyere i banen. Begge backene Mathias Kvalheim og Keivan Ghaedamini spilte nesten vinger. Som regel stod Edmir Asani i veien for Lørenskog. Skedsmos midtstopper var banens beste spiller, og han ruvet virkelig i forsvaret.

Skedsmo fikk den neste sjansen. Innbytter Lars Jørgen Mork vendte bort to mann og skuddet i lengste var veldig bra. Keeperredningen til Ole Martin Drevland var enda bedre.

Rødt kort til Shurdhiqi

Så kom ti sekunder hodemist. Mergim Shurdhiqi ble taklet ved midtstreken, og spissen sa noen stygge ord som aldri verden kan skrives på en blogg. Det ble selvfølgelig rødt kort og rett ut for spissen. Da var det 16 minutter igjen på stadionuret på Rolvsrud.

– Først får jeg en takling i knehøyde og blir liggende nede.  Det er en ufin takling og når jeg lå nede så kommer det mange kommentarer fra benken til Lørenskog. «Kom deg opp a jævla sippetryne» og like stygge ord som jeg brukte selv etterpå. Deretter så jeg bort på benken og hører treneren til Lørenskog roper «slutt og grin», og da kom det en ufin kommentar fra meg. Det er meget ufint av meg og burde holde hodet kaldt. Men, etter den taklingen og kommentarene så går jeg i fella og de framprovoserer det rød kortet. Som jeg sa til Knut, og gutta, så er jeg utrolig lei meg for vi hadde kampen følte jeg. Jeg må bare legge meg flat for treneren, lagkamerater og klubben, sier Shurdhiqi til Lokalfotballen om hva som skjedde da han fikk det røde kortet.

Mergim Shurdhiqi får det røde kortet av dommeren (Foto: Espen Bråthen).

Lørenskog løftet opp spillet, og scoringen kom. Christoffer Skårn slo et godt innlegg, Edmir Asani gjorde sin eneste feil, og Alvaro Torres kriget ballen i mål i duell med Fiskvik. Lørenskog hadde utlignet, og Fiskvik var så sint på dommeren fordi han mente han hadde ballen i fast grep. Dommer veivet opp det gule kortet til keeperen.

Store sjanser til Lørenskog

Lørenskog produserer nå sjanser på løpende bånd. Først står Torres helt alene foran mål, men header over fra sju meter. Så er det Skårn som kommer seg foran Torud, men han avslutter utenfor.

Minuttet senere er Skårn på farta igjen. Følstad spiller vingen gjennom, og Skårn fyrer fra ni meter. Ballen sniker seg utenfor stolpen. Daush har et godt skudd som Fiskvik slår vekk fra farlig område.

Så får Torres en gedigen sjanse på overtid. Kvalheim stod for et strålende forarbeid og serverte Torre som var alene på seks-sju meter. Torres klarer å brenne den store sjansen. Nå triller Lørenskog mye ball, og de skaper fint lite.

Tiden renner ut og dommeren blåser for full tid på Rolvsrud. 1-1 – et resultat Skedsmo skal være godt fornøyde med. Lørenskog fortsetter å brenne målsjanser.

– Det er det samme hver gang. Vi klarer ikke å sette sjansene våre, sier Lørenskogs kaptein Mats Solberg like etter kampen. Han får støtte fra sin trener Julian Madsen.

– Ja, denne kampen skal vi vinne. Vi vinner sjansestatistikken ganske overlegent. Gutta scorer på trening, men det virker som at det knyter seg litt i kamp. Vi må bli tøffere i hodet foran mål, sier Madsen.

Skuffelse i Skedsmo

Hos hvittrøyene var det også en form for skuffelse etter at de hadde god kontroll før utvisningen kom.

– Først og fremst er jeg skuffet over ett poeng. Jeg føler vi har veldig god kontroll på Lørenskog frem til vi får Mergim utvist. Men, det er klart at når kampen blir som den blir og med en mann mindre så tar vi med oss det ene poenget, sier Skedsmos kaptein Simen Rustadbakken, og han legger til: – Vi visste hva Lørenskog kom med. De liker å slå crossere over motstanders back, noe jeg syns backene våre løste strålende. Blant annet spilte Arber en veldig god kamp.

Skedsmo er fortsatt serieleder, selvfølgelig, men lagene bak vant og avstanden krymper. Både Mjølner og Harstad vant, så nå leder Skedsmo med kun tre poeng. Lørenskog gikk opp til 6. plass, men noen lag kan gå forbi ettersom de har spilt både en og to kamper færre.

Alvaro Torres setter inn 1-1 for Lørenskog mot Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...