Seks scoringer, tøffe dueller, rødt kort og drama

0
1294
Dommeren har vært nede i lomma etter det røde kortet, men endrer seg og tar det gule fra brystlomma (Foto: Espen Bråthen).

Det ble en fantastisk fotballkamp mellom Aurskog-Høland og Gjelleråsen. Seks scoringer, dueller på og av banen, rødt kort og drama helt inn i 3-3-kampen.

Les også: Direkte fra kampen

Alt lå til rette for et skikkelig toppoppgjør i 4. divisjon. Det ble dramatikk i cupkampen mellom Aurskog-Høland og Gjelleråsen i vår, og det ble enda mer i denne kampen.

250 tilskuere på Høland stadion fikk virkelig valuta for pengene sine.

Vi fikk en pekepinn allerede før minuttet var spilt. Lars-Eirik Svardahl løp inn fem meter på 15 meter på Thomas Normann, men keeper Lars Billington var fint ute og plukket ballen.

Hjemmelaget presset høyt, og de ga aldri Gjelleråsen ro.

Ti minutter ut i kampen kjempet gode Bendik Vestreng til seg ballen. Spissen spilte ut til David Kjær, som klinket til og Billington reddet strålende. På corneren fikk Svardahl stå alene og smalt til, men skuddet ble blokkert i siste liten.

Store sjanser

Sju minutter senere burde Svardahl sendt hjemmelaget i ledelsen. Eirik Haugen stusset et langt kast fra Stian Skjeggenes på bakerste stolpen. Der stupte Svardahl frem, men ballen gikk på feil side av stanga.

Aurskog-Høland kjørte Gjelleråsen skikkelig i denne perioden. De grønne fikk ikke til noe som helst.

De stakk fram en gang på høyresiden ved Mikkhu Måsø, men Markus Kaasa headet like utenfor på innlegget.

Like etter Billington på å rote det til for seg men en merkelig bein-variant. Martin Fjellheim fikk ballen på åtte meter, men klarte ikke å avslutte.

Scoringene kom

David Kjær og AHFK jubler etter scoringen (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget nærmet seg mer og mer. Lars-Eirik Svardahl ble spilt gjennom av Skjeggenes og var alene med keeper. Billington reddet godt igjen, med beinet. På corneren smalt det. Og det smalt skikkelig. Gjelleråsen fikk rensket bort ballen etter corneren, men den spratt ut til David Kjær. Høyrekanten klinket til på halvvolley og ballen smalt i motsatt hjørnet.

Like etter halvtimen satt den igjen for hjemmelaget. Skjeggenes kastet langt. Haugen stusset og Fjellheim satte ballen i mål ved bakerste stolpe.

Martin Fjellheim jubler etter scoring. William Berg er frustrert (Foto: Espen Bråthen).

Vestreng-skade svekket AHFK

Aurskog-Høland fortsatte kjøret, og de skapte et par fine sjanser til. Bendik Vestreng hadde vært meget godt den første halvtimen, men så fikk han en smell i duell med keeper. Han prøvde seg litt, men måtte gi seg. Her snudde kampen litt. Vestreng sin store fart og trøkket i spillet er veldig viktig i presspillet, og det mistet AHFK med Vestrengs skade.

Nå fikk bortelaget litt mer tid, og de begynte å trille litt ball. De skapte et par halvsjanser.

Rødt kort, nei ble gult

Litt drama fikk vi se like før pause. Michael Lindviksmoen taklet Kjær hardt, og dommeren var faktisk i baklommen og løftet det røde kort halvveis ut. Han ombestemte seg og ga den unge midtbanespilleren gult kort.

Dommeren har vært nede i lomma etter det røde kortet, men endrer seg og tar det gule fra brystlomma (Foto: Espen Bråthen).

Skjennepreken for GIF

Gjelleråsen må ha fått en skikkelig skjennepreken i pause, fordi vi fikk se et helt annet lag i 2. omgang. De gjorde tre bytter, og blant annet ut Jonas Mathisen. Henrik Jensen kledde totalt av den ellers så gode vingen.

Aurskog-Høland hadde lagt om til 4-4-1-1, og det fungerte ikke i det hele tatt. Gjelleråsen kjørte over hjemmelaget i starten av omgangen. Scoringen måtte komme, og det gjorde den.

Markus Kaasa ble spilt gjennom og alene med keeper var han sikker som en spiss skal være. Han trillet ballen ned i hjørnet.

Hissig både på og av banen

Ute på banen smalt det ofte, og det gjorde det ofte på benkene også. Spesielt AHFKs støtteapparat, ikke trenerne, roper altfor mye. Det må klubben gjøre noe med. Det har ingenting på en fotballkamp å gjøre. Da får de stå på tribunen.

Ute på banen ble det også styggere. Spesielt William Berg var hissig i en lang periode. Det var herlig å se alt trøkket i duellene, og kjeftbruken er jo også fascinerende hvis det ikke går for langt.

Stolpe og stolpe

Nevnte Berg hadde også fortjent bedre på et frispark. Han klinket til med venstra og ballen traff stang, stang og så rett i armene på keeper Hoftvedt. Utligningen måtte komme. Innbytter Thomas Ryden kom seg ned på kanten. Ballen inn til Joakim Hjelkerud var bra, og midtbanespilleren klinket til og ballen suste i mål. For en stemning det var på Høland stadion nå.

Gjelleråsen fortsatte å presse, men hjemmelaget stakk frem på noen visitter de også. Anders Nadden fikk hjemmelagets første store sjanse i 2. omgang. Et meget godt skudd ble reddet enda bedre av Billington.

To raske scoringer

Åtte minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe. Dommer blåser for en nedrivning inne i feltet. Lars-Eirik Svardahl smalt ballen i mål og er oppe på 12 seriescoringer.

 

Det tok cirka 50 sekunder så lå ballen i motsatt nett. Thomas Ryden løp seg fint fri på høyre, og banket ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Gjelleråsen jubler etter Thomas Rydens utligning (Foto: Espen Bråthen).

Et rødt kort som burde vært to

Dramaet fortsatte. Haugen og Kaasa kjeftet på hverandre kontinuerlig de siste fem minuttene av kampene. Så provoserer Fjellheim Thomas Normann med å ikke å flytte seg før et frispark. Normann tar tak rundt halsen på Fjellheim og sender han ned i knestående. Et soleklart rødt kort til Normann, som dommertrioen ikke får med seg.

Rødt kort får Mathias Hoftvedt. Han får først gult kort for drøying på en femmeter som var helt korrekt. Da flytter han ballen til den andre siden for å ta femmeteren derfra. Dommeren drar opp det andre gule kortet og dermed rødt kort. Glosene mellom keeperne Hoftvedt og Billington da Hoftvedt går av banen lar vi bli igjen i lufta på Høland stadion.

Åtte minutter tillegg

Dommer legger først til fem minutter, men med det røde kortet blir det lagt til nesten åtte minutter. Ekstra valuta for tilskuerne der også. Endelig en dommer som tør å legge til tid.

Det blir 3-3 mellom Aurskog-Høland og Gjelleråsen. En herlig kamp med mange gode prestasjoner, dueller, krangling, rødt kort og fine scoringer. En skikkelig toppkamp i 4. divisjon.

Aurskog-Høland klart best i 1. omgang der de trøkket til Gjelleråsen skikkelig. I andre omgang er Gjelleråsen klart best når de får rom. Uavgjort er et greit resultat.

Kløfta leder serien

Med uavgjortresultatet leder nå Kløfta serien med 31 poeng, ett poeng foran Gjelleråsen. Aurskog-Høland på 3. plass har 26 poeng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.