Foran tirsdagens lokalfotball på Romerike -kommentarer og tips

0
1191
Det var flere tøffe dueller i NM-kampen mellom Gjelleråsen og AHFK. Har takler Lars Kopperud GIFs Joakim Hjelkerud (Foto: Espen Bråthen).

Lokalfotballen ruller videre. Det er noen herlige oppgjør denne kvelden i både 4. og 5. divisjon, og her er mine kommentarer og tips.

4. divisjon

Aurskog-Høland – Gjelleråsen

Kveldens store toppoppgjør i 4. divisjon. Kløfta vant i går og er dermed serieleder. Gjelleråsen må vinne for å ta tilbake den. Aurskog-Høland burde vinne for å henge med de to topplagene.

Aurskog-Høland mangler viktige Martin Vestreng i denne kampen, ellers er det likt som etter at Vestreng måtte ut etter halvtimen mot Hauerseter. Den kampen snudde AHFK til seier og det ga de en stor dose ekstra entusiasme. Bendik Vestreng som kom inn for storebror Martin smalt inn to scoringer mot HSK, og han starter i kveld. Hans hurtighet blir viktig mot et noe tregt midtforsvar hos GIF.

De grønne har få svakheter, foruten litt tempoutfordringer bak. Sist rundspilte de Eidsvold IF i store perioder, men det løsnet ikke helt foran mål.

Gjelleråsen stiller samme lag fra start for tredje kamp på rad. De har også knallgode spillere på benken i Ryden, Fera og Dibula – som er like gode som de som starter.

I cupkampen tidligere i år var AHFK hakket vassere, selv med mange ute med skade, men Gjelleråsen vant greit til slutt etter to røde kort til AHFK. Dette kommer til å bli en strålende kamp med masse trøkk og fint spill.

Mitt tips: 2-2 Svardahl og Skjeggenes for AHFK. Kaasa og Hjelkerud for GIF.

Fet – Blaker

Hjemmelaget har 0-6 på sine to siste kamper, etter at de hadde to strake tre-poengere. Den ene vant de på banen, mens mot Ull/Kisa 2 vant de på at de gule stilte med en ikke spilleberettiget.  De er nå nede på 12. plass, men har en luke til Lørenskog 2 og Gjerdrum.

Troppen ser bra ut i kveld, og i følge rapportene hang Fet godt med Kløfta sist.

Blaker fortsetter å halvveis overraske. De var sjanseløse mot AHFK, og hadde litt flaks mot Gjerdrum. Nå er det kunstgress og da mister laget litt duellstyrke. Blaker skal være bedre enn Fet, men dette er en åpen kamp i mygghelvete på Fedrelandet.

Thomas Skaalerud kommer inn i elleveren. Han scoret vinnermålet mot Gjerdrum sist etter en frekk chip over keeper. De gamle er fortsatt eldst.

Dette blir to lag som ligger lavt, så det blir spennende å se hvilket lag som tar føringen i banespillet.

(Foto: Espen Bråthen).

Mitt tips: 2-3 Abusdal og E. Søgård for Fet. Nordseth 2 og Mathisen for Blaker.

Strømmen 2 – Raumnes & Årnes

Strømmen 2 er nede på en skuffende 11. plass, og det er ikke godt nok av gråtrøyene. Juniorspillerne virker ikke gode nok på dette nivået, og de trenger hjelp fra OBOS-spillere til å klatre på tabellen.

Og de kommer med OBOS-spillere i dag. Stian Bolstad, Henrik Bredeli, Mathias Blårud og Sami Loulanti starter for strømlingene. Espen Olsen spiller også selv. Laget ser litt mer balansert ut og kommer til å gi R&Å god kamp.

Bortelaget har noen tunge forfall. Stian Linderoth-Jensen og Nicklas Sramek soner for tre gule kort og midtstopper Sebastian Thøger er skadet. Tor Martin Heglum er fortsatt ikke med.

Formen til Årnes er bedre med to strake seire.

Mitt tips: 3-1 Loulanti 2 og Martin for Strømmen 2. M. Hansen for R&Å.

Skedsmo 2 – Eidsvold IF

Skedsmo 2 sliter med skader i førstelagstroppen, så i denne kampen er de også litt svekket. Fra a-laget kommer Moheim og Lindahl, pluss 2-3 av de gode juniorene. De stilte lignende i forrige kamp mot Ull/Kisa 2 og tapte den kampen på overtiden.

Eidsvold IF fikk kjørt seg i perioder mot Gjelleråsen, men kjempet hardt og godt lenge. Troppen er ikke lagt ut, men rapportene sier at de stiller nesten like svekket som sist.

Mitt tips: 2-3 Lindahl 2 for Skedsmo 2 og Iversen, Berg Ottesen og Kristiansen for EIF.

5. divisjon

Fjellhamar – Sørumsand

Fjellhamar er den store skuffelsen i 5. divisjon. Kun 5. plass og hele ti poeng bak Rælingen. De har sluppet inn altfor mange enkle mål. Til denne viktige kampen mangler viktige Kim Hunstad og Sigurd Berg. Resten er klare til dyst.

Det ser også ut til at Halfdan Roth skal stå i mål, og da blir det med en gang tryggere bak hos vanligvis gjerrige Fjellhamar. Mats Espeland fortsetter sin gode form. Nå er også Tom Andre Lia på vei mot formen.

Sørumsand er en liten overraskelse. Stallen har vært for tynn, men den er på vei til å bli bredere. Unge, og veldig gode, Benjamin Furberg er tilbake. Khalil Mohammadi, Robin Barikmo, Mats Bråten og Egzon Statovci er nye i troppen. Det ser bedre og bedre ut for rødtrøyene, selv med Kim Schøne langtidsskadet.

Gode Simen Aam Gulbrandsen spiller ikke i kveld.

Mitt tips: 2-1 Lia og Larsen for Fjellhamar. Rahim for SIF.

FUVO 2 – Leirsund

FUVO 2 kommer med sterkt lag i kveld. Sånn er det med disse 2. lagene. Man veit aldri hva som kommer.

Paulsen, Dahl, Nøvik, Rismoen, Rzaev og Bjørnerud har alle spilt i 3. divisjon i år. Men, rapportene sier at ikke alle er klare for 90 minutter, så det blir noen bytter. FUVO 2 sliter i bunnen og må snart plukke poeng.

Leirsund er den store overraskelsen, og vil med seier her ha 2. plassen etter serierunden tipper jeg. Det er imponerende. I kveld kommer de med tilnærmet full tropp. Anders Fagerhus er den som mangler. De skal ha en god sjanse i kveld, tror jeg faktisk.

Mitt tips: 3-4 Rismoen og Rzaev 2 for FUVO. Holt 2, Paulsen og Henriksen for Leirsund.

AFSK – Flisbyen

Det er litt rivalitet mellom disse to lagene. Flisbyen håner ofte AFSK for at de bruker penger på spillere og at de tar inngangspenger. Det fyrer litt ekstra opp under en kamp.

AFSK har hatt det litt trått på slutten, men slo Skårer sist der de var litt heldige. Szymon Krolikowski sitter på benken i dag også på grunn av trøbbel med skade. Patrick Andreassen er ikke med så dermed må Håkon Lundberg ned i midtforsvaret. Ungguttene Sander Holte og Lasse Melby starter kampen.

På benken har AFSK flere spillere som er hjemme på ferie.

Flisbyen har variert veldig i år, og mot Skårer sist manglet mange på grunn av et bryllup. I kveld er flere av de tilbake, men mangler viktige spillere som Even Iversen og Joakim Berg.

Mitt tips: 3-3 Melby, Lundberg og S. Krolikowski for AFSK. Birkeland 3 for Flisbyen.

Hvilken kamp skal du se i dag?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.